Kateri kruhopek?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Daš 500g moke in vodo ali mleko in je ..kvas je že v moki primešan.

Mislis mesanice?
A 500gramske mesanice so to,sem mislu da so manjse?
Sredica mi je kot taka lepsa,sem si predstavljal da ima take male luknjice kot navadna bela struca ki se je ze posusila,to mi glih ni tolk vsec.

Mešanica je kilska
smirk-1.gif
bilo kera. Pr belem kruhu morš poleg 500gr take mešanice dat moko+vodo (cca 3,2 dc)+nekaj masla. Taka so navodila na pakngi..

Najlažji je primerjat tako štruco z toast kruhom-oblika in zapoljenost
smirk-1.gif

Nč grem si zdej en kos svžga belga odrezat
grin1.gif
 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
za začetek raje delaj kruh p receptu iz navodil stroja...ker če boš takoj začel z mešanicami ti bojo tako všeč da 'običajnega' sploh več ne boš hotel
smile-1.gif


recepti so v redu...le striktno se držiš količin pa je.

Ja jaz dam zdaj pol vode in pol mleka...pa vsakič vržem notri še za en palec putra. To počnem tako pri pripravljenih mešanicah kakor tudi pri zadevi iz same moke.
 

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Jaz sem nesla moji tašči kruh, ki sem ga spekla v kruhomatu, glej ga
evil.gif
si ga je šla še ona kupit.
Zdaj smo pa v dilemi kaj ji naj v nedeljo nesemo za rojstni dan, ko si je aparat že sama kupila.
Poleg glavnega darila ji bom nesla še Hoferjevo zmes za pečenje kruha, ene par onih za beli navadni kruh
pa ene par za masleni kruh, potem bo pa še sama kaj preizkusila.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.082
6.932
113
pri taščici
Pa kaj za vraga vsebuejjo te "hoferjeve" mešanice?
A iz navadne MOKE se pa ne bi spekel? (najraje moke, katero bi dobil v lokalnem mlinu, ali zmlel na "domačem"mlinčku (polnozrnata). Me prav firbec matra. No mogoče bom pa kdaj celo imel te kruhomate. Dokler bo pa mati in bojša polovica pekla v krušni peči se bom moral pa kar s tistim zadovoljit.;)
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa kaj za vraga vsebuejjo te "hoferjeve" mešanice?
A iz navadne MOKE se pa ne bi spekel? (najraje moke, katero bi dobil v lokalnem mlinu, ali zmlel na "domačem"mlinčku (polnozrnata). Me prav firbec matra. No mogoče bom pa kdaj celo imel te kruhomate. Dokler bo pa mati in bojša polovica pekla v krušni peči se bom moral pa kar s tistim zadovoljit.;)
Seveda bi se spekel! Saj imaš veliko receptov za različne vrste kruha, ki jih lahko spečeš v kruhopeku! Seveda tudi iz moke, ki jo dobiš v lokalnem mlinu! Lahko pa kasneje začneš tudi sam kombinirati z različnimi dodatki! Sigurno pa zaenkrat nimaš potrebe po nakupu kruhopeka, saj ga že imaš, in to dva(ženo in mamo)!!!
smile-1.gif
 

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa kaj za vraga vsebuejjo te "hoferjeve" mešanice?
A iz navadne MOKE se pa ne bi spekel? (najraje moke, katero bi dobil v lokalnem mlinu, ali zmlel na "domačem"mlinčku (polnozrnata). Me prav firbec matra. No mogoče bom pa kdaj celo imel te kruhomate. Dokler bo pa mati in bojša polovica pekla v krušni peči se bom moral pa kar s tistim zadovoljit.;)

Z lahkoto se speče, pa še bolj "naravno" bo vse skupaj. Pač edin je mal večd ela ker morš vse sestavine skupaj dat. Samo tle je fora+ker ne bo tako umetno manj cajta kruh zdrži. Vsaj men. Pečem tut iz obične moke
 

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Moja tašč sva včeraj s partnerjem pokazala, kako se pripravi kruhomat za peko in je danes že jedla kruh za zajtrk s svojega kruhomata ter ga nesla poizkusit še svoji hčerki.
Verjetno si ga bo potem še ona omislila.
He he to je reklama hujš, ko na TV.
grin1.gif
 

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Rabil bi pomoč. Čez 20 minut bo pečen prvi kruh v našem novem Bommanu. Kaj pomeni postopek dogrevanja (segrevanja)? Lahko kruh vzamem ven takoj ko se oglasi signal? Dam v Košaro in pokrijem z vlažno cunjo?

Če bo uspelo ga poslikam
cool-1.gif
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Rabil bi pomoč. Čez 20 minut bo pečen prvi kruh v našem novem Bommanu. Kaj pomeni postopek dogrevanja (segrevanja)? Lahko kruh vzamem ven takoj ko se oglasi signal? Dam v Košaro in pokrijem z vlažno cunjo?

Če bo uspelo ga poslikam
cool-1.gif
Sicer si do zdaj že uredil, ampak vseeno, kruh seveda lahko vzameš ven,ko zapiska in ko pokaže o minut! Kako je uspel,čakamo slike?
 

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Kruh je bil za prvo rundo božanski. Spekli smo hoferjevo mešanico s sončničnimi semeni. Dal sem pol kg moke, 1,5dcl vode in 1,5 dcl alpskega mleka in žlico masla. Pečenje na normal, 3:20 ure.



 

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Jaz imam moko iz 'lokalnega' mlina na dolenjskem...pa mi je zdaj žena prepovedala
evil.gif
peko 'navadnega' kruha. Zdaj turiramo zgolj mešanice.

Za BIO je treba malo potrpeti
evil.gif


Saj je kruh čisto OK le previ dan ga je dobro porabiti, drugače se precej drobi.....z ustreznimi dodatki (pripravljene mešanice) pa takih in drugačenih problemov ni.
 

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Pri nas imamo Clatronic - tistega z dvema gnetilkama in recept s katerim po Hoferjevih mešanicah niti ne rabimo posegat
smile-1.gif
Imam občutek, da je v teh mešanicah tudi par stvari, ki nam jih ni treba jest, ker se da tudi brez njih odličen kruh spečt:

200 ml vode
70 ml mleka
70 ml Radenske
500 g navadne pšenične moke TIP 500
1/3 - 1/2 kvasa v kocki
žlička soli
žlička sladkorja
malce olja
2-3 žlice mešanice semen

Nastavitev za hitro peko (1h 58 minut na našem aparatu)

Kruh ostane svež par dni in je odličen. Pri kvasu pazim, da ga lepo razdrobim na eni strani pekača in potem sladkor potresem po njem. Sol dam na drugo stran. Glede moke - lahko tudi 400 g pšenične in 100g npr. koruzne ali ržene. Sploh z rženo je fantastičen.
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
Pri nas imamo Clatronic - tistega z dvema gnetilkama in recept s katerim po Hoferjevih mešanicah niti ne rabimo posegat
smile-1.gif
Imam občutek, da je v teh mešanicah tudi par stvari, ki nam jih ni treba jest, ker se da tudi brez njih odličen kruh spečt:

200 ml vode
70 ml mleka
70 ml Radenske
500 g navadne pšenične moke TIP 500
1/3 - 1/2 kvasa v kocki
žlička soli
žlička sladkorja
malce olja
2-3 žlice mešanice semen

Nastavitev za hitro peko (1h 58 minut na našem aparatu)

Kruh ostane svež par dni in je odličen. Pri kvasu pazim, da ga lepo razdrobim na eni strani pekača in potem sladkor potresem po njem. Sol dam na drugo stran. Glede moke - lahko tudi 400 g pšenične in 100g npr. koruzne ali ržene. Sploh z rženo je fantastičen.
Madonca, bo treba probat! Zakaj pa si Radensko dodal? Potem bi namesto kvasa dal pivo?
cheer.gif
 

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
V 'originalnem' receptu je že bla. Je pa res, da tudi pri palačinkah vedno dam Radensko zraven, ker pridejo bolj rahle. Menda podobno učinkuje tudi pri kruhu
wink-1.gif
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Kinimod pravi:
V 'originalnem' receptu je že bla. Je pa res, da tudi pri palačinkah vedno dam Radensko zraven, ker pridejo bolj rahle. Menda podobno učinkuje tudi pri kruhu
wink-1.gif
Ja, saj pri palačinkah tudi jaz vedno dodam Radensko! Danes bom najbrž spekel tale kruh, pa nimam semen, saj je najbrž dober tudi brez? Kdaj pa ti drugače dodaš semena? Po cca. 20 min., ko piska?
 

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Semena dodam kar na začetku na vrh zmesi. Sem pa jih začel uporabljat pred kakimi 14 dnevi, pred tem sem pekel brez njih in se na kvaliteti kruha nič ne pozna če jih ni. Samo okus je vsaj meni z njimi boljši
wink-1.gif
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Mogoče bo komu prišpel prov podatek o porabi:
Firma je Elta, moč 1000W
Za polnozrnat kruh, s pol kg moke in močno zapečen porabi 3.3ure, merilnik porabe pa je poakzal 0,453 kWh, max 726 wat.