Kateri DSLR do 700EUR

Pici_Mile

Pripravnik
14. apr 2008
108
0
16
dejansko če naredim nočno fotko z dolgo expozicijo, lučka za sejvanje utripa kar nekaj časa..bom danes sprobal, ce je ta čas isti kot čas expozicije

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.919
10.646
113
kod Džej-Zija
Če imaš vklopljen subtraction, potem shranjevanje traja "natanko" 2x dlje kot brez te metode, ker aparat po glavnem posnetku posname še en črn frame, čas osvetlitve je pa enak.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Čas osvetlitle fotke je toliko, kot je izbran, posname pa takoj za to fotko še dark frame z enakim časom osvetlitve,skupaj traja postopek 2x toliko, kot izbran čsa osvetlitve. Če se prav spomnim, če je nastavitev na auto, potem se to zgodi samodejno pri vseh posnetkih z več kot 1s osvetlitve (ali pa je celo pogojen z ISO nastavitvijo, kar bi tudi bilo logično).

Ampak ta funkcija nima veze z NR, ki dejansko dela tisto, kar je nekdo zgoraj napisal, da s posebnim algoritmom združi sosednje celice in tako manjša dinamični šum senzorja. Dark frame pa se posname zato, ker so posamezne celice med sabo različno občutljive, z dark frameom jih spravimo vse na isto raven (razen tiste seveda, ki so preosvetljene)

mihoLino

Pripravnik
6. jun 2010
30
0
6
Hvala za navodila.

Verjetno sem se sedaj odločil za E-620, zaenkrat prevladuje jpeg engine in majhnost ter v primerjavi z E-PL1 pa še iskalo.

Mogoče še zadnja mnenja? (odločitev se ni končna)
Hm, mogoče me zanima še kaj je s Sonyji?

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Sonyyi so super. Nevem, stabilizacijo imajo v ohišju, tako da so objektivi cenejši, objektivi so združljivi z minoltinimi objetkivi, tako da je kar velika izbira.
smile-1.gif

Soyr rulz :D

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Morda še dodatek mnenju matejm1994.
Za razliko od prej omenjenih Olympusov (ki niso slabi, da ne bo pomote), imajo Sony-ji večje tipalo, kar pomeni bolj izraženo globinsko ostrino, svetlejši pogled čez okular, manj šuma zaradi manjše gostote px na tipalu itd.
In kar je že omenjeno - vsi objektivi tudi najstarejši in seveda ob teh tudi m42 so v bistvu 'stabilizirani', kar zopet pomeni možnost uporabe daljšega časa posnetka v slabih pogojih.
Seveda pa imajo Alphe tudi svoje slabe strani ampak o teh tako ali tako pišejo drugi - največkrat ne-lastniki Alph.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

mihoLino

Pripravnik
6. jun 2010
30
0
6
Katerega Sonyja priporocate za cenovni razred od 700 do 800 eur, da malo vidim kaj ponujajo? Fino je, ce je dvojni kit ...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Vzemi si nekaj časa in preberi razne teste fotoaparatov, da se boš lažje odločil. Predvsem kakšne primerjalne teste.

Gre vseeno za nakup dražje zadeve, tako da vložit nekaj časa v to je smiselno, ker vidim, da še zmeraj skačeš sem in tja...in niti sam ne veš kaj točno bi rad imel.

mihoLino

Pripravnik
6. jun 2010
30
0
6
Vem kaj hočem, samo želim slišati mnenja uporabnikov, ki imajo aparate. Taka mnenja so najbolj realna. Sam nimam pojma o teh zadevah, jaz lahko preberem milijon karakteristik, testov itd. Samo če ne veš kaj to v praksi pomeni, praktično ne veš kaj bereš. Kot sem rekel, 99% sem, da bom vzel E-620. Sony je pa edina znamka, od katere nisem slišal praktično nobeno mnenje, zato sem informativno vprašal še po Sonyju.

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Poglej, sodec po tvojih komentarjih nimas pojma kaj si sploh zelis, ne to, kaj bi s takim aparatom sploh pocel. Skacez od ene firme do druge, od enega modela do drugega. To ni nakup struce kruha.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Poglej - da razčistimo - odvisno od tega, kaj želiš.
Če želiš majhen aparat za vedno s seboj, potem vzameš kompakta, ali pa kakšnega Olympusa, če si želiš DSLR (in veš, kakšni bodo plusi in minusi tega).
Če želiš solidno zadevo, ki je tehnološko v tem DSLR razredu odlična, boš vzel Canona (mogoče Nikona, Pentaxa). Pač aparat, ki ti bo omogočal praktično vse, kar ponuja DSLR svet, pa te hkrati ne bo omejeval.
Če imaš resen namen s fotografiranjem (predvsem z učenjem), boš vzel Canona 1D in se lepo poceni učil na vrhunskem aparatu. Uničil ga ne boš, aparat pa te ne bo omejeval zaradi kakšne stvari, ki je manjšim pač odvzeta ali nerodno izvedena.

Torej - začni izhajati predvsem iz naslednjih izhodišč:
- koliko soldov boš namenil (to si že povedal)
- koliko se nameravaš učiti in poglabljati
- ali nameravaš v prihodnje dokupovati dodatno opremo (stojalo, fleš, objektivi ...)
- kakšna je največja velikost, ki si jo pripravljen sprejeti.
Aparati, ki smo jih tukaj omenjali, so si med seboj različni (tudi po prej omenjenih kriterijih). Načeloma so vsi sposobni zajeti odlično fotografijo (z znanjem ali srečo), vendar pa ima vsak svoje značilnosti (od držanja v roki naprej).
Mogoče te bo pri Olympusu motilo, da je premajhen, da ne deluje na formatu 3:2 ...
Mogoče te bo pri Nikonu motilo, da se objektiv vrti v napačno smer ...
Mogoče te bo pri Canonu motilo, da se slabše vidi v okularju ... no, pri Canonu te nima kaj motiti (se hecam :evil samo nekdo me kliče na pivo).

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.555
4.480
113
49
Na sončni strani ALP
Pri Soniju se sprednji del KIT objektiva pri fokusiranju vrti. Težko uporabljaš polarizacijski filter.
Če ti je to pomembno, boš moral najprej menjati KIT objektiv ali pa že v štartu izbrati drugega...

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
Citat:
Uporabnik mihoLino pravi:
Vem kaj hočem, samo želim slišati mnenja uporabnikov, ki imajo aparate. Taka mnenja so najbolj realna. Sam nimam pojma o teh zadevah, jaz lahko preberem milijon karakteristik, testov itd. Samo če ne veš kaj to v praksi pomeni, praktično ne veš kaj bereš. Kot sem rekel, 99% sem, da bom vzel E-620. Sony je pa edina znamka, od katere nisem slišal praktično nobeno mnenje, zato sem informativno vprašal še po Sonyju.

a si siguren, da je DSLR prava izbira zate...

brez zamere, ampak zdi se mi, da boš čez mesec tukaj odprl temo, kako tvoj fotkic ne dela super-duper slik in cez 2 mesca novo temo v malih oglasih...

mihoLino

Pripravnik
6. jun 2010
30
0
6
Citat:
Uporabnik marko1 pravi:

a si siguren, da je DSLR prava izbira zate...

brez zamere, ampak zdi se mi, da boš čez mesec tukaj odprl temo, kako tvoj fotkic ne dela super-duper slik in cez 2 mesca novo temo v malih oglasih...

Ja, DSLR je pravi zame, saj se želim nekoliko bolj intenzivno ukvarjati s fotografijo. V načrtu imam obisk tečajev zdaj v poletju, prebral sem že nekaj literature. Morate pa vedeti, da z DSLR-i nisem še fotografiral, zato vi zagotovo veste bolje kaj stvari v praksi pomenijo - torej, kaj je bolje in kaj slabše.

PS: Danes sem bil pri Foto Beseničar in sem 100000000000%, da bom vzel Olyja E-620. Tudi tam so rekli, da je to super zadeva. V roko mi sede veliko bolje kot npr. Pentax K-x.