Razumem pomisleke. Pa vendarle - razmišljam takole - pri kakšnem SLRju nižjega razreda, lahko uporabnika kakšna zadeva moti (recimo slab okular, nerodne kombinacije tipk za doseganje potrebnih funkcij, nezanesljivo fokusiranje ...). Sploh, če upoštevam, da gre za podoben denar, sem jaz bolj zagovornik tega, da se vzame resnejše ohišje. Ampak to je moje mnenje in ga naj nihče ne vzame za suho zlato, čeprav imam nekaj izkušenj s poučevanjem na fotodelavnicah in fotokrožkih in približno vidim, kje so težave.
Vsake oči imajo svojega malarja in vsaka roka svoje kladivo. Zato naj vsak sam najde pravo orodje. To je bil le namig, da se morda splača razmišljati v tudi v tej smeri. Pri zadnjih dveh temah na blogu so skoraj vsi posnetki narejeni s to (ceneno in cenjeno) kombinacijo (Canon 1D + Canon 50mm f1.8). Zadeva ni vredna 500 EUR, pa vendar se mi zdi, da ponudi zelo veliko. Sedaj, ko sem se gibal le po korakih z berglami, sem imel malo več časa za tole zadevo in jo res lahko samo pohvalim.
Izbire je sicer res veliko in ni hudič, da za tak denar ne najdeš česa zelo uporabnega. Mislim, da sem lani prodal 30D za 300 EUR in nimam nobenih zadržkov, da je ne bi predlagal še komu. Sam sem na Canonu, seveda pa so tudi druge znamke - razlika med znamkami je bolj pri dostopnosti in cenah dodatne opreme (objektivi, fleši ...).