Kot prvo, človek je popolni začetnik, ti ga primerjaš z delom profesionalcev.
Drugič, Canikonov (uspešno) marketing prepričuje tudi odjemalce izdelkov, da drugo kot Canikon ni uporabno. Poznam profesionalce, ki firm Olympus in Sony sploh ne poznajo.
Tretjič, zdajle sem prvič prebral, da za izgled fotke kot je treba, rabiš Canikon. Bom vedel za prihodnjič.
Četrtič, ko Michael Reichmann (luminous landscape) pelje hordo profesionalcev na izlet, pa jim po eni uri drizzla crkne večje število Canonov 1D ***, se vprašaš, je to orodje res tako vrhunsko kot se propagira. Zanimivo, E-3 je delal brez zaščite pri hujšem nalivu, dokaz portal e-fotografije.
Petič, še uporabniku disco, ki tu gor objavlja najboljše makro posnetke, povej, da mora nujno s Pentaxa, ker se z njim ne da posneti spodobnih fotk.
Šestič, nakladal si o superiornem AFu vstopnih Canonov, ko sem te demantiral, si se samo "razpizdil". Jebiga, razpizdenje po zadnjem štetju še ni argument.
Sedmič, povej še ostalim uporabnikom, npr. Picimile, da morajo zamenjati sistem, ker samo Canikon dela spodobne fotke.
p.s. Oriolus ima prav. Lepo si dokazal, da lajati v karavano res nima smisla, ker gre slednja pač dalje. Morda je samo rahlo vznemirjena.
p.p.s. V globoko ponotranjenem spoznanju, porojenem iz zmage naših nad Alžirci, in čudovite vode, sem ugotovil, da imaš prav, Canikon je zakon. V ponižnem sprejemanju jasnih smernic za pravilno izbiro se iz debate umikam.