Kateri DSLR do 700EUR

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
marko1: Niti ne no, Sony A700, vendar prej eno staro minolto, če se ne motim, od minolte je tudi dosti slik gor.

Avor teme: Katerkoli fotoaparat boš kupil, boš z njim zadvoljen, pa naj bo Canon, Sony, Nikon... jaz sem dal samo predlog, kaj poglej, odločitev je pa tvoja. Nenazadnje fotografijo narediš ti, fotoaparat je le pripomoček.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
@MihoLino: poišči nekje 500D ali pa celo 450D ... saj ni treba 550D odmah kupit. jaz sem svojega 350D kupil, ko je prišel ven 450D ...
wink-1.gif
za 600 eurov takrat ...

malo googlaj, malo išči, gotovo najdeš ...

problem Sonyja je ta, da pri višjih ISO vrednostih pogori ... če govorimo o entry level fotičih.

moj predlog - kontaktiraj DJ Beata, če se ne zahebava s svojo ponudbo ...
wink-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.919
10.646
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
potem se stegni do Canona, ravno zaradi večih AF točk in ker ima v nižjih serijah še najbolj dodelan AF.

Spet prodajaš buče.
jezen.gif

Kar se tiče tvojega kolega, ki je gledal Olyja in se potem ni odločil zanj, ker ne ve, kam bi napredoval.
13.gif
Stokrat je bila že omenjena linija objektivov za Olympus z imenom Super High Grade. Ti jih bom naštel:
7-14 f/4
14-35 f/2
35-100 f/2
150 f/2
90-250 f/2,8
300 f/2,8
Še nikjer nisem, ne med reviewju, ne med profesionalnimi uporabniki tega sistema, slišal ene same pritožbe čez te objektive. Še več, večinoma so ocenjeni kot najboljši objektivi v tem rangu. Vsi objektivi so zatesnjeni proti zunanjim vplivom. Zaradi kvalitete so tudi precej dragi, vendar ne dražji od primerljivih Canonov L ali Nikonovih objektivov.
Potem lahko omenim še serijo High Grade, ki je ravno tako zatesnjena, pa cenovno ugodnejša:
11-22 f/2,8-3,5
14-54 f/2,8-3,5
50-200 f/2,8-3,5
50 f/2 makro
12-60 f/2,8-4
8 f/3,5 fish-eye
Tudi nad to serijo s(m)o uporabniki navdušeni, ker je pri enakem razponu precej bolj kompaktna od primerljivih objektivov drugih firm.
Da ne omenjam Sigm in Panasonicov, ki so tudi uporabna roba.

Če pa tvoj kolega v tem sistemu ni našel prostora za upgrade, je nesposobnost pač na njegovi strani.
bonk.gif

p.s. Opravičujem se za oster ton, ampak nenehno razbijanje mitov in stereotipov me že nekoliko utruja. Vsaj od profesionalcev bi pričakoval malo več common sense-a.
crazy1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik mosseero pravi: p.s. Opravičujem se za oster ton, ampak nenehno razbijanje mitov in stereotipov me že nekoliko utruja. Vsaj od profesionalcev bi pričakoval malo več common sense-a.
crazy1.gif

Ne bo šlo
ne-ne-1.gif

podobno, kakor določene skupine ljudi nikoli ne boš prepričal, kako je lahko še kakšen drug avtomobil razen Golfa dober...
Sam sem s poskusi dokazovanja o nesmiselnosti stereotipov že davno prenehal.
V naši pod-Alpski dolinici Šentflorjanski to preprosto nima smisla.

In se opravičujem za odmik od teme, če se je naslovnik odločil za 620, naj si ga kupi in zanesljivo ne bo razočaran zaradi izbire.
Če pa bo, potem bi bil prav tako razočaran nad vsakim vstopnim modelom, katerekoli firme, morda nad 'velikima' dvema še najbolj.

LP

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik matejm1994 pravi:
marko1: Niti ne no, Sony A700, vendar prej eno staro minolto, če se ne motim, od minolte je tudi dosti slik gor.

Ker tega fotografa osebno poznam, lahko povem, da je to bila Minolta 7D in jo je prav tako, kakor jaz nadomestil z A700.
In sedaj oba čakava na naslednico A700, ki je ni in ni...
frown-1.gif

Spet sem off...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik mihoLino pravi:
Mislim slikati motoristične dirke, tudi kakšne pokrajine.

Pokrajine boš lažje slikal s 3:2 formatom.

Canon 500D s 18-55 IS imaš na www. foka.nl za 569 EUR. Objektiv 55-250 pa je 200 EUR.

Pri nas je ta kombinacija 1050 EUR.
wink-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
svaka čast Olympusu za odlične leče, te so res kapo do, ampak flagship model, ki premore celih 5 posnetkov na sekundo ... moj 40D jih naredi 6 na sekundo ...

naj se odloči kakor hoče, men dol visi ... jaz delam s čimer delam (pa še 90% profesionalnih fotografov zraven) in res mi ni jasno, zakaj je tako ... verjetno, ker nam je bolj všeč rdeča/rumena kot ostale ... pa da smo večji frajerji verjetno ...

oprosti za oster ton, ampak tudi mene določene stvari razpizdijo ...

delajte oz. fotkajte s čimer hočete, samo da fotke izgledajo tako kot je treba.
grin1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.919
10.646
113
kod Džej-Zija
Kot prvo, človek je popolni začetnik, ti ga primerjaš z delom profesionalcev.
Drugič, Canikonov (uspešno) marketing prepričuje tudi odjemalce izdelkov, da drugo kot Canikon ni uporabno. Poznam profesionalce, ki firm Olympus in Sony sploh ne poznajo.
bonk.gif

Tretjič, zdajle sem prvič prebral, da za izgled fotke kot je treba, rabiš Canikon. Bom vedel za prihodnjič.
bonk.gif

Četrtič, ko Michael Reichmann (luminous landscape) pelje hordo profesionalcev na izlet, pa jim po eni uri drizzla crkne večje število Canonov 1D ***, se vprašaš, je to orodje res tako vrhunsko kot se propagira. Zanimivo, E-3 je delal brez zaščite pri hujšem nalivu, dokaz portal e-fotografije.
Petič, še uporabniku disco, ki tu gor objavlja najboljše makro posnetke, povej, da mora nujno s Pentaxa, ker se z njim ne da posneti spodobnih fotk.
Šestič, nakladal si o superiornem AFu vstopnih Canonov, ko sem te demantiral, si se samo "razpizdil". Jebiga, razpizdenje po zadnjem štetju še ni argument.
smirk-1.gif

Sedmič, povej še ostalim uporabnikom, npr. Picimile, da morajo zamenjati sistem, ker samo Canikon dela spodobne fotke.

p.s. Oriolus ima prav. Lepo si dokazal, da lajati v karavano res nima smisla, ker gre slednja pač dalje. Morda je samo rahlo vznemirjena.

p.p.s. V globoko ponotranjenem spoznanju, porojenem iz zmage naših nad Alžirci, in čudovite vode, sem ugotovil, da imaš prav, Canikon je zakon. V ponižnem sprejemanju jasnih smernic za pravilno izbiro se iz debate umikam.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.919
10.646
113
kod Džej-Zija
Ne bo držalo. Ne porivam, samo odgovarjam na vprašanja, ki jih avtor teme zastavi. Ko si me ti spraševal o razliki med 500D in E-620, sem ti odgovoril kar se da objektivno. Res se na Pentaxa, predvsem pa Sonyja ne spoznam tako zelo, zato o njunih izdelkih manj debatiram. Me pa nisi nikjer videl napisati, da je vse, kar ni Olympus, zanič. Za razliko od nekaterih tu gor, ki drugega kot Canikon sploh ne priznavajo.

p.s. Pa sem lepo rekel, da se umikam iz debate.
bonk.gif
Evo, tokrat zares.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
vsak fura svoje, normalno. jaz vem, da si ne predstavljam dela z drugimi sistemi.

če bi bila Konica Minolta še živa, bi bilo verjetno malce drugače. če bi Fujifilm še migal naprej, vprašanje kaj bi bilo, sploh glede na to, da uporablja Nikonov bajonet ...
wink-1.gif

vsi fotoaparati, kot sem že napisal, imajo svoje pluse in minuse - za moje pojme imata Nikon in Canon najmanj minusov (ja, imata jih, definitivno, ampak v mojem pogledu na fotografijo najmanj).

o profi opremi pa govorim zgolj zato, ker ko sem sam začel fotkat z DSLR-ji, sem malo pogledal navzgor, kaj me čaka - in kar sem videl pri Nikonu in Canonu, me je zelo privlačilo.

vsaka čast Discotu, dela odlične posnetke, ampak vprašanje, kako dolgo še, ker tudi Sony nekaj štrajka na prosumer področju ... hebat ga, taka je realna slika, ki pa ni nujno, da odraža kvaliteto posamezne znamke.

upam, da sem bil zdaj dovolj diplomatski in še enkrat - vseeno mi je š čim lovite neulovljivo in nepozabne in neponovljive momente - glavno, da jih ujamete, če na sebi unikaten način, sem še toliko bolj vesel!
grin1.gif

pa dobro luč (čeprav grem za par uric sam v temo zdaj ...
grin1.gif
)

cheers
nahrung002.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
No, sedaj si pa najprej preberi navodila, da ne bo tukaj polno vprasanj, kaj pomeni P, AV, TV, M, kako se nastavi ISO...
Pa se kaksno knjigo ti priporocam.
smile-1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Sploh ni toliko, ce dobis nekaj novega, potem moras pa takoj z njim na teren, s tem, da ima polno enih novih zadev, ki jih je treba prej vsaj malo prestudirat :D

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
ker tudi Sony nekaj štrajka na prosumer področju ...

Žal je to zelo res in vsi nekdanji uporabniki Minolt še kako vzdihujemo...

Citat:
upam, da sem bil zdaj dovolj diplomatski in še enkrat - vseeno mi je š čim lovite neulovljivo in nepozabne in neponovljive momente - glavno, da jih ujamete, če na sebi unikaten način, sem še toliko bolj vesel!

Več kakor dovolj diplomacije za umirjanje žoge
wink-1.gif

LP