Citat:
Uporabnik Hazler pravi:
Res da je zima že proti koncu. Pa me vseeno zanima, katere čaje pijete, sploh kakšni, ki si ga skuhate zjutraj v službi ali doma. Imate kakšne posebne okuse, pa kje se da kupiti take okuse. Enkrat sem si kupil Višnja in jogurt, mislim da v Šparu, v Hoferju pa se dobi čaj pomaranča in med.
Kaj pa vi?
Prisegam na čaje CHA.
Najljubši:
Zeleni: China Gunpowder, Li Zi Xiang, najboljši pa je v tej klasi itak Sencha Hiki First Flush, bo vsak prec potrdil, cena pa tud temu primerna. Težje dobavljiv pri nas, ker slovenci pijemo samo brozge od šipka in hibiskusa 20 filtrov za 70 centov.
Olong:
Formosa Top Fancy Oolong, pijem čisto vsak dan brez izjeme, odkar ga pijem se ne spomnim kdaj sem mel nazadnje
glavobol. Pa tut cena je zakon. V tej grupi daleč najljubši China Top Ti Kuan Yin, samo kaj ko ga letno posekajo samo
50kg, zato o ceni raje nebi, ko sem ga dobil od moje za darilo sem ga pil tako da sem se vsedel, pil in gledal šalico ker
zadeva je norega okusa.
Črni:
Darjeeling S.F. Namring Upper FTGFOP1, zadeva trga gate, to je second flush v letini, ko so listi daleč najboljši.
Redno ponudim gostom, impresioniram vsakega. Pa tut cena je čist ok.
Rooibos:
Rooibos Lešnikova Čokolada, ampak pijem ga mogoče 2x mesečno, medtem ko ga moja črepa vsak dan po 3 skodelice.
Organski:
Tamaryokucha, Keiko Benifuuki zeleni čaj bio, ta 2 sta moja aspirina, bilokaj je z mano narobe, 5 skodelic me spravi v
normalno stanje.
Pri tašči sem pa zadnjič pil "keiko classic matcha premium bio", čaj je v prahu
Je dober ampak nedam 20€ za 20g robe.
Sicer pa je nasploh čajna kultura pri nas na psu. V kavarnah načeloma čaja ne pijem, ker ga neznajo pripravljat,
če že imajo čaj na žlico, pa je jeba ker vsak čaj enostavno prelijejo z vročo vodo in se jim j*be. Jaz merim temperaturo,
štopam čas, da res dobim pravo zadevo.
Kok pa zdaj berem forum pa vidim da nas je par fanatikov