Katere čaje pijete?

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
zadnji...

Puerh in Oolong...naročam pa isključno prek neta iz Kitajske, pri nas ni take kvalitete.....

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Izključno meto.
priden.gif

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
KSZ

A kdo ve, kje za vraga naj dobim Teekanne BABY ČAJ???? Ma nikjer ga ne vidim !!!!

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Hvala ti,
že en čas ga nisem pil.

Kako je pa kaj s ponaredki dražjih? So to preverjeni prodajalci ali se lahko zaj***?

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
wink-1.gif

ti trije so preverjeni, tudi na tujih forumih so na zelo dobrem glasu....
ebay ocene so tudi odlične
smile-1.gif

jest jim zaupam, res pa da se nikoli ne ve....konec koncev, kdo pa pravi da so te naše čajarne poštene?

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
iz Cha: mandljev piškotek, turški jabolčni čaj z limeto, babičin vrt, ajurvedski čaj za poživitev, veseljak...

shift

Guru
20. jul 2007
9.931
2.345
113
za šankom
ksz...

a twiningsa pa noben ne pije.meni so vse kolekcije od njih bomba.
sploh african tunda z ananasom od voyage kolekcije

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Hazler pravi:
Res da je zima že proti koncu. Pa me vseeno zanima, katere čaje pijete, sploh kakšni, ki si ga skuhate zjutraj v službi ali doma. Imate kakšne posebne okuse, pa kje se da kupiti take okuse. Enkrat sem si kupil Višnja in jogurt, mislim da v Šparu, v Hoferju pa se dobi čaj pomaranča in med.

Kaj pa vi?
smile-1.gif

Prisegam na čaje CHA.

Najljubši:

Zeleni: China Gunpowder, Li Zi Xiang, najboljši pa je v tej klasi itak Sencha Hiki First Flush, bo vsak prec potrdil, cena pa tud temu primerna. Težje dobavljiv pri nas, ker slovenci pijemo samo brozge od šipka in hibiskusa 20 filtrov za 70 centov.

Olong:

Formosa Top Fancy Oolong, pijem čisto vsak dan brez izjeme, odkar ga pijem se ne spomnim kdaj sem mel nazadnje
glavobol. Pa tut cena je zakon. V tej grupi daleč najljubši China Top Ti Kuan Yin, samo kaj ko ga letno posekajo samo
50kg, zato o ceni raje nebi, ko sem ga dobil od moje za darilo sem ga pil tako da sem se vsedel, pil in gledal šalico ker
zadeva je norega okusa.

Črni:

Darjeeling S.F. Namring Upper FTGFOP1, zadeva trga gate, to je second flush v letini, ko so listi daleč najboljši.
Redno ponudim gostom, impresioniram vsakega. Pa tut cena je čist ok.

Rooibos:

Rooibos Lešnikova Čokolada, ampak pijem ga mogoče 2x mesečno, medtem ko ga moja črepa vsak dan po 3 skodelice.

Organski:

Tamaryokucha, Keiko Benifuuki zeleni čaj bio, ta 2 sta moja aspirina, bilokaj je z mano narobe, 5 skodelic me spravi v
normalno stanje.

Pri tašči sem pa zadnjič pil "keiko classic matcha premium bio", čaj je v prahu
smile-1.gif
Je dober ampak nedam 20€ za 20g robe.

Sicer pa je nasploh čajna kultura pri nas na psu. V kavarnah načeloma čaja ne pijem, ker ga neznajo pripravljat,
če že imajo čaj na žlico, pa je jeba ker vsak čaj enostavno prelijejo z vročo vodo in se jim j*be. Jaz merim temperaturo,
štopam čas, da res dobim pravo zadevo.

Kok pa zdaj berem forum pa vidim da nas je par fanatikov
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Ti "čaji" v vrečkah so kr nekaj, oz. so aromatiziran odpad.
Za ostale "čaje" (bezek, lipa, šipek...), ki niso z čajevca, zakaj jim sploh rečemo čaj ?
smile-1.gif

Res je. Tisto je čaj za raso ki sploh neve kaj pije. In ti filter čaji si ne zasluzijo da jim pravimo čaji.

Si skuhaš pravo kamilico al pa tisto s filtra, sploh nemoraš primerjat.

Žalostno je edino da te dober čaj stane. Moje skodelice kaj jih pijem me kos stane med 1-2€, ker pač
imam nekoliko bolj zatežen okus, ampak prijatli me večkrat kr sami pocukajo za rokav "Ej, a lahko pridemo kaj na čaj"
smile-1.gif

Jaz sem teta Pehta ko se gremo čaje.
smile-1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Tisti, ki pijete čaje na žlico - ali mi lahko poveste, kje v LJ se dobijo skodelice s tem filtrom? Pa da niso preveč grde. Eno imajo v Šparu, pa so grozljive za pogledati, nočem pa niti take "kičaste", kot je ta na sliki.

mug-filter_fish_sml.jpg

akiva

Pripravnik
21. jul 2007
209
0
16
Si že preverila v Cha v Cityparku? Tam vem, da so imeli takšen princip skodelic.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
trenutno kokin čaj dokler ga ne porabim.

drgač pa pogosto zeleni čaj, občasno earl gray al pa english breakfast. Vse brez cukra.