Pa sem res pozabil pogledati kako so pakirane. Jih je imel pri blagajani in sem iz radovednosti vprašal 14 dni nazaj. Naj nekdo preveri.Citat:
Uporabnik afroC pravi:
komad ali 2x?
Pa sem res pozabil pogledati kako so pakirane. Jih je imel pri blagajani in sem iz radovednosti vprašal 14 dni nazaj. Naj nekdo preveri.Citat:
Uporabnik afroC pravi:
komad ali 2x?
Uradno navodilo za menjavo prednje (leve?) žarnice pri takratnem Meganu predvideva dvig vozila in odstranitev kolesa.Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Modus 2005-2008
Za ostale pa gre, razen če ima tisti ki menja dve levi roki z zaraščenimi prsti.
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Nightbreaker so zakon, jaz samo te montiram. So precej dražje (26 EUR za dve v leclercu), pa svetijo pri meni nekje 9 mesecev, ampak svetlobo pa res naredijo pravo, tako da dolgih praktično ne uporabljam. Zadnjič mi je šla ena (to sem ugotovil bolj po svetenju na obijaču sosednjega avta) in sem po sili razmer moral kupiti eno na avtocestnem Petrolu. Najdražja je bila ena osnovna od Philipsa; ko sem jo montiral, nisem opazil neke razlike, kot da je ne bi sploh montiral.
Seveda pa teh žarnic ne smeš montirat na take avte, kjer za menjavo rabiš servis, torej ne na Renaulta, razen če pri vsaki menjavi gum jeseni in pomladi menjaš prevetivno še žarnice.
joj kaki bullshit spet...samo ena generacija renaultov ne omogoča enostavne menjave žarnic...pa sploh niso edini v tistih letih...
aja? katera pa?
recimo samo za megana, od letnika 2008 lahko lepo sam menjas zarnice brez da se mucis
Scenic 2005. Da zamenjaš na levi strani moraš odstranit akumulator z ohišjem in si potem polomit prste. Na desni strani nimaš kaj odstranit, zato končaš s pol ure preklinjanja in opraskanimi rokami.Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Modus 2005-2008
Za ostale pa gre, razen če ima tisti ki menja dve levi roki z zaraščenimi prsti.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Fantje fantje... 2003-2006 je dovolj plastiko akumulatorja odstranit, pa gre. Pa roke niso porezane... Kaj pa z desmo siliš notri... Z levo daj
Na drugi strani pa losaj cevi od klime in odstrani napivnomgrlo posode za pranje stekel.. .
V nobenem primeru ni potrebno vleči konektorja iz žarnice v ležišču... Je kabel dovolj dolg, da lahko to opraviš na prostem...
Faza 1 je imela vzmet za zapet žarnico, pa je bilo bolj zoprno... Faza II pa obrneš ležišče žarnice za četrt obrata. Zelo enostavno .
Modus. Tam rszstavis cel sprednji del.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kje se mora že odbijač sneti z avta? Fiat stilo?
Pa kolesa in pvc zaščite in podobno. A se ne da v pvc kolotek narediti neke odprtine ki bi omogočala da z roko prideš do žarnice. Najbrž da ne, ker tak pvc kolotek bi stal pol evra več.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Drugače pa si pri prvem Modusu odvijačil odbijač in plastiko kolotekov in potegnil zgornji del odbijača naprej. Odvijačil 3 vijake žarometa in menjal.
Sem štopal na servisu, 20 minut je bil fertik z vsem...