Katere čaje pijete?

Hazler

Pripravnik
3. sep 2007
361
0
16
Obišči stran
Res da je zima že proti koncu. Pa me vseeno zanima, katere čaje pijete, sploh kakšni, ki si ga skuhate zjutraj v službi ali doma. Imate kakšne posebne okuse, pa kje se da kupiti take okuse. Enkrat sem si kupil Višnja in jogurt, mislim da v Šparu, v Hoferju pa se dobi čaj pomaranča in med.

Kaj pa vi?
smile-1.gif

D_K

Guru
24. sep 2007
3.074
852
113
Zelene brez vsega:

mao feng
white monkey
gyokuro

Nazadnje urejeno:

Kiara

Pripravnik
1. feb 2010
232
0
16
Bled
Jaz pa prisegam na vse sadne čaje od Milforda! Najboljši pa je še vedno okus jabolko/cimet
zmaga.gif

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Izogibam se aromatiziranim sadnim čajem (odvrača me njihova intenzivna barva in okus), pa tudi ostalim čajem iz vrečke.
Običajno pijem "univerzalne" zeliščne (šipek, kopriva, meta, melisa...) oziroma "namenske" za kake probleme: če imam vročino, bezgov, ob želodčnih težavah kamilice itd.

Od pravih čajev pa zeleni z jasminom in beli - brez vsega, seveda.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.286
113
42
Najraje imam domači čaj iz bezga in Divjo Češnjo do 1001cvet. Zelen mi ni všeč, kkšn črn sm pa tja mogoče. Imam raje sadne in domače čaje.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.479
449
83
Vsega po malo.

Največ verjetno Earl Greya (superior), najmanj rdečih čajev.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.074
852
113
Ti "čaji" v vrečkah so kr nekaj, oz. so aromatiziran odpad.
Za ostale "čaje" (bezek, lipa, šipek...), ki niso z čajevca, zakaj jim sploh rečemo čaj ?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
315
83
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Zelene brez vsega:

mao feng
white monkey
gyokuro

Probaj tegale zelenega, res je hud. Samo pazi, da res ni več kot 2min v vodi ki ni prevroča(70-80), ker je blag čaj še boljši, ni tako trpek, kot recimo gyokuro.
Od črnih najraje Darjeeling F.F. Namring FTGFOP 1 ,Assam Sree Sibar SFTGFOP 1, Ceylon FOP Newvithananande.
Od zelenih China Gunpowder Temple of Heaven, Mao Feng, White Monkey, Organic Focha Dragon King, Sencha Yamato, Gyokuro.
Od belih Pai Mu Tan in Yin Zhen.
Od rdečih pa Formosa Finest Oolong ter Formosa Oolong Dung Ti.

Je kdo probal čaje iz čajnice tulele. Predvsem mi je zanimivo, da imajo pri rdečih čajih napisan procent fermentacije, kar cha nima.

Ko sem pa prehlajen ali kaj hujšega, pa v velikih količinah domače nabran čaj, smrekovi vršički, limona in med.

Nazadnje urejeno:

Tjasa

Fizikalc
10. dec 2007
4.403
0
36
Metin čaj z medom
Zeleni čaj z vaniljo brez sladkorja
Planinski z medom in limono
Bebe čaj
Sadni čaji; Jabolko, Rdeča pomaranča, Borovnica&vanilja, Pina Colada...

Nasplošno pa največ spijem zelenega, če že. Sadnih se izogibam če se da, izjeme so kakšni luštni večeri ko paše srkat okusen čaj.

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Metin, bezgov, lipov, pa še kakšen zeliščni. Pa lani sem nabrala šipek - čaj je čisto nekaj drugega kot šipek iz vrečke.

Pravega pijem črnega in zelenega z mlekom in sladkorjem, absolutno pa ne maram pravih čajev z aromo sadja (v kafiču je obvezno treba to specificirat, ker skoz turijo nek mango).
Črni mi je ljubši od zelenega.

Imena....China Gunpowder sem si edino zapomnila:)

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
To zimo sem bila bolj na planinskem čaju, kamiličnem in bebe čaju, prej pa večinoma na sadnih.

Planinski + med + limona
cheer.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Čaje kupujem v Čajeku, Chai, Cha, Čajnici jasmin, še v Palačo čajev moram iti pogledati. Trenutno sem oborožena s kakšnimi 10 črnimi, zelenimi, belim, oolong čaji, v zadnjem času pa se navdušujem predvsem nad gunpowder temple of heaven, sencha yamato, oolong orange in mate lemongras.

Sicer pa za žejo kakšen sadni čaj, šipek, kamilica, domača lipa ali karkoli že pride pod roko. Najbolj okusni so še vseeno filtri od Milford ali Teakane, čeprav sipnim čajem noben filter ne seže do kolen.