po dobrem mesecu uporabe Panasonica TZ6 lahko rečem samo - naj se vsak malce stegne do TZ6 oz. TZ7 (odvisno od želje po HD filmih, meni je DVD format - 848 x 400 @ 30 fps - čisto dovolj. resnično je razlika, fotke so take kot bi morale bit, čeprav je popoln avtomatik - ko ga spoznaš, točno veš, kaj moraš nastavit, da vse funkcionira, in fotke so res dobre. da ne omenjam 25 mm širok objektiv ter 12x optičnega zooma.
včeraj je moja imela rojstnodnevno žurko - pa sem pustil DSLR doma - v dnevni svetlobi sem naredil vse z malim, zvečer ko se je zmračilo sem mogoče malo pogrešil DSLR, pa še to predvsem zaradi hitrešega AF-ja in globinske ostrine.
ne vem, mene je popolnoma presenetil, ker ko sem ga nabavljal, sem hotel vzeti Canona SX200, pa je bil malce predrag, plus da filmčki koristijo le digitalni zoom ... drugače pa ni bilo velike razlike v kvaliteti fotke, le v ceni je bila razlika 70€, s tem, da ima Panasonic možnost uporabe 12x optičnega zooma tudi med filmanjem.
pozitivna lastnost je tudi, da ISO stalno tiši dol, kolikor je pač mogoče, ker vsi vemo, da ti fotiči sicer niso pretirano močni pri ISO vrednostih nad ISO400, čeprav me je vseeno presenetil s kvaliteto fotke na 1600ISO. je uporabna tudi za print.
skratka, par primerov, kaj se da narediti.
ti dve brez kakšnekoli obdelave, pri tej pa samo malce popravljeni kontrasti ter levelsi: