Kamioni, sneg in ostalo

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
E tu gr69? Tudi ti natančno preberi moj zapis... napisal sem kaj se največkrat dogodi navkljub izločanhu policije...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Če si slučajno spregledal posnetek iz počivališča Šmarje Sap kako je jugovæ jokal da mu delodajalec ne bo plačal prisilnega čakanja zaradi izločanja... Kakšen Romun ali pa Bolgar pa je enostavno na uvozu obvezno na počivališče in potem gasa naprej. Do klanca.
In kaj boš proti takim pacientom? Zaplenit tovornjak in robo na njemu dokler ne bo plačal nekaj 10k stroškov zaradi tega ker ne upošteva navodil policije?

Odlična rešitev. Plus vozniku prepoved vožnje po SLO za par let ... Prvi del bo pa delodajalce prepričal, da voznikom ne težijo, da naj rinejo naprej mimo zapore.

Ni treba tako “na nož” (pa ne razumet, da zagovarjam kršitve). Bistveno več bo prineslo zavedanje, da bo 70 do 80% kršitev zaznanih in takoj kaznovanih - se bo bistveno več voznikov, in ne samo kamionskih, držalo predpisov.

Ne pa da na parkiriščih še danes slišiš: “Zlovenija gud, niks policaj.” Po drugi strani se pa domači šoferji tresejo, ker doma fašejo enormne kazni in to za prekrške, za katere jih “zunaj” sicer tudi pokasirajo, a vsaj v nekem sorazmerju s prekrškom, ki so ga storili.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
To mi pa svak pravi, da so Avstrijci sicer strogi in povsod prisotni, sam tud razumevajoči, pri nas pa naletiš na svašta i svega.

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.819
5.929
113
Glede na dejstvo, da so kamionarji prvi, ko gre za lokacije policajev (se obveščajo med seboj preko cb postaj), mi ni jasno, zakaj jih vsako sneženje preseneti ?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Mah pust jodlarje - so tudi včasih malo čudni. Imajo pa vsaj to pošlihatno, da te lahko policaj na cesti opali “od - do” in je precej odvisno od tega kako se sam “zavedaš” teže svojega prekrška.

Imam od 20,- EUR in opravičevanja, da nižje ne more, na mojih 120 na 60 omejitve, do 20,- za neupoštevanje “Rechtsfahrgebota” (vožnje po skrajno desnem), ker sem padel na “provokacijo” (20 km mi je škif živce pil, v tunelu priletel s 110 mimo mene, zunaj potem pa 120 naprej, ko sem začel prehitevati pa je šel na 135 in to ob dežju - torej sem se skozi vozil v njegov pršcu, pa mi je film poknil in sem ga stisnil s 150 - pol je pa lučke vžgal
crazy1.gif
).

Bistvo je, da “zunaj” veš da te bodo dobili - ne kad-tad nego precej sigurno, pri nas te pa bodo “enkrat” in takrat boš plačal za 10x nazaj in naprej in za 10 drugih, ki jih ne bodo dobili. Plačali bodo pa samo tisti, ki ne poznajo sistema in se ne bodo pritožili. Super sistem.
crazy1.gif

Aja - si lahko sploh predstavljate, da policaj sam samcat odloča o višini kazni!? Koji k.... pa je on? Od kod pa njemu ta pravica?
In tu je največja težava naše demokracije - vidimo samo svoje pravice, dolžnosti ko j.ebe, bog ne daj, da nas pa lahko doleti kakšna kazen legitimnih organov ali da bi ti lahko mislili s svojo glavo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.819
5.929
113
gr69
V temi opažam vsaj dva (sebo, gt69), za katera ne vem, kako sta naredila psihološke teste (ki so obvezni za C+E).
Nevarno.

Razen če je gt69 vozil B in so ga zdologčaseni policaji ujeli s provido.
Prehitro se daš sprovocirati.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Glede na dejstvo, da so kamionarji prvi, ko gre za lokacije policajev (se obveščajo med seboj preko cb postaj), mi ni jasno, zakaj jih vsako sneženje preseneti ?

Sicer ¿e mam 3 pire v riti, ampak vseeno: “Šta je pisac hteo da kaže?”

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
gr69
V temi opažam vsaj dva (sebo, gt69), za katera ne vem, kako sta naredila psihološke teste (ki so obvezni za C+E).
Nevarno.

Jaz vsaj ločim r in t.

Pa mimogrede - nimam ne C, ne E. Vedno bolj pa ugotavljam, da bi tudi za B (in celo pešce) morali uvesti kaj takega, kar misliš, da jaz nimam.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
gr69
Nevarno.

1. vsaj toliko bodi in pusti označeno, da si popravljal post

2. maverick - imate bug - ko qoutam popravljen post se qouta samo “nepopravljen” del

3. provida me še ni dobila - tudi ko me bo, to ne bo vplivalo na moje prepričanje, ki ga zagovarjam tukaj (beri: svoje bom plačal in naslednjič bolj “pazil”)
Edit: ni bila provida - čist navaden policijski touran. In ja - vedel sem, da škife prehitevam, računal sem na to, da me ni namenoma provociral. No - pa ni bilo tako. Je pač šla večerja v A proračun. Je bil pa vsaj toliko “pameten”, da me je opalil po “členu” kjer sem si pritožbo lahko nekam vtaknil. Priča tudi o neki vrsti inteligence.

Nazadnje urejeno:

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
gr69
Nevarno.

Razen če je gt69 vozil B in so ga zdologčaseni policaji ujeli s provido.
Prehitro se daš sprovocirati.

Ah ja, seveda. Sedaj so pa že psihotesti lod vprašajem, me zanima če bi jih vsi amaterski vozniki naredili vsako leto.
Da bi se pa jaz za vsako stvar tako sekiral pa odreagiral bi pa bilo res vprašanje če bi bil za na cesto (ali kdorkoli drug ).
Dejte vsi skup probat bolj trezno razmišljat in vsaj 2x ali večkrat prebrat preden odgovarjate na poste ali se spuščate v debate, ko se pa nekaterim dokaže zmota jim pa pade tema na oči ko preberejo kamijon, tovornjak, zletel, nesreča, zdrs....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
No, v soboto se je zgodil Darwin enemu izmed vas, prepotentih jaz-sem-najjači-in-japametnejšiih kamionarjev, na nadvozu čez AC.
Kamena doba... a daj no daj, ne se toliko cenit. Zelo majhen odstotek populacije bi vas mrzil, če bi se obnašali tako kot zapovedujejo predpisi.
@Gatto: ja je bil Jermanov tovornjak. Po pričevanju poveljnika PGD je bil menda zelo suveren in pameten v neprimernih voznih razmerah.

Dec, bolj prepotentno kot se ti vedes na zadnjih par straneh te teme, je ze tezko.

Trdil si, da se "domaci" kamioni ne smejo peljat do svoje baze. Uporabniki so ti, brez ad hominem napadov, dokazali da se motis. To je clovesko, nobene drame. Ampak namesto da bi se castno umaknil iz debate ali pa priznal zmoto, si prvo zacel bluzit o slabem sistemu (ces, da nekdo ne more met firme nekje, ce tam velja prepoved za kamione) in ob tem zanemaril, da si ti trdil, da seba81 krsi predpise (kar ni res kot ti je bilo pokazano), potem pa na res low nivoju zacel zalit cloveka, ki je imel samo to nesreco, da si je drznil reci, da nimas prav.

Meni je vseeno glede tematikem, tudi filozofirat ni treba veliko. Lahko ma kamion ne vem kake gume pa ketne itd...ko se ustavi na zasnezenem voziscu ima problem. Ma problem gradbena mehanizacija s katero se puca sneg, pa ma 4x4 pogon in zapore diferencialov. (to sem napisal zato da nisem cist offtopic =) )

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Če si slučajno spregledal posnetek iz počivališča Šmarje Sap kako je jugovæ jokal da mu delodajalec ne bo plačal prisilnega čakanja zaradi izločanja... Kakšen Romun ali pa Bolgar pa je enostavno na uvozu obvezno na počivališče in potem gasa naprej. Do klanca.
In kaj boš proti takim pacientom? Zaplenit tovornjak in robo na njemu dokler ne bo plačal nekaj 10k stroškov zaradi tega ker ne upošteva navodil policije?

Odlična rešitev. Plus vozniku prepoved vožnje po SLO za par let ... Prvi del bo pa delodajalce prepričal, da voznikom ne težijo, da naj rinejo naprej mimo zapore.
Plus seveda vračilo že plačane cestnine, ker storitev, ki jo prodaja DARS trenutno ne deluje.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.530
2.907
113
v lokalni ostariji
se ne upam strinjat s Apolom da me nek fanatik spet ne okrega:)

v transportu je jeba. firme imajo vi bistvu tempirane dostave (takoj iz prevzema v proizvodnjo... tako imajo "optimizirane" zaloge... kaj se zgodi ko pride do problemov v cestnem prometu se je videlo v revozu par let nazaj), vozniki so našponani... tako da samoizločanje ne bo funkcioniralo.

ddrugače pa sej sistem je čist simpl. na koncu počivališča (začetek "kolone" ) postavit patruljo pa tist k bo mim probal zapeljat ga ocurit na polno.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.072
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Ne vozniku prepovedi, delodajalec voznika enostavno zamenja. Firmi, ki sili voznike v tako vožnjo, je treba prepovedati vožnjo skozi SLO

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Torej v imenu tempirane dostave spustimo 1% neustrezno zimsko opremljenih na problematičen odsek.
Če jim pač ne bo uspelo, bo pač 100% voznikov obstalo za njim. Ja bravo.... A tisti za njim pa nimajo tempirane dostave?
Jim bo tisti % neustrezno opremljenih povrnil skodo?
da o dominah ki se začenjo potem podirat zaradi težav pri pluženju ne pišem Ker potem hitro nimamo več 1% voznikov neustrezno opremljenih, ampak je lahko hitro x0 % neustrezno opremljenih

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Eurotek je imel (tako se je hvalili) doma na parkingu vedno prikolico ali dve rezervnih delov za Revoz ravno za primer težav na poti med Francijo in Slovenijo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Renojevih
V renoju v franciji
Za cliote, twinge, kar je pac vozil.....
Je ze izracunal da so penali za zamudo drazji kot pa dve prikolici na dvoriscu.
Se je ze nekako zmenil kako jih je lahko drzal na lastnem dvoriscu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Torej v imenu tempirane dostave spustimo 1% neustrezno zimsko opremljenih na problematičen odsek.
Če jim pač ne bo uspelo, bo pač 100% voznikov obstalo za njim. Ja bravo.... A tisti za njim pa nimajo tempirane dostave?
Jim bo tisti % neustrezno opremljenih povrnil skodo?
da o dominah ki se začenjo potem podirat zaradi težav pri pluženju ne pišem Ker potem hitro nimamo več 1% voznikov neustrezno opremljenih, ampak je lahko hitro x0 % neustrezno opremljenih

Sej ti misliš kaj, predno pišeš al samo napišeš? Človek ti hoče razložit zakaj samoizločanje ne deluje, ti pa bluziš.