Kam nalimati vinjeto?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Ravnokar klical na DARS (na Griču) in je gospa povedala veselo novico:

Rekla mi je naj pridem tja s potrdilom od vinjete in/ali računom, ter da bom dobil ALI nekakšno potrdilo, ALI pa novo vinjeto -točno kaj še ne ve, verjetno začasno najprej samo potrdilo o tem da naj nas ne kaznujejo, potem ko bodo ugotovili kaj z nami bodo pa verjetno obvestili dalje.

Vsak dan do 20:00 lahko pridemo tja da se zavarujemo in rešimo zadevo tako kot je treba.

Rekla je, da ve za nas - tiste ki smo prilepili vinjeto za ogledalom.
Jezosmarija. Sosedi imajo vinjete že dolgo vrsto let. In jim vse lepo deluje.
Naši pa morajo odkrivat toplo vodo...

(da povzamem: vinjete morajo biti prilepljene, oni pa še sploh ne vedo, kam jih je treba prilepiti
rolleyes-1.gif
)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nekdo je svetoval, da se stare vinjete najlepše odstrani z bencinom....

Je še kak drug način, kajti ne bi rad, da mi avto smrdi par dni po bencinu :/
Jaz sem avstrijske vedno odstranil z roko. Preostanek lepila pa drgnil in odstranil kar s prstom. Če je je šipa potem še bila "meglena" (torej še zelo tanko sloj lepila), pa pobrisal z robcem.

A imajo naše drugačno lepilo, bolj močno ?

Pa če smo že pri item, kako je z nosilcem za ABC ? Včeraj mi je kolega pripovedoval pravo dogodivščino z odstranjevanjem le tega
frown-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
ksz

Sem se menil z g. ki je glavni nadzornik za mojo regijo za preverjanje vinjet pri Darsu. In pravi da je edino mesto zgoraj levo in nikjer drugje.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nekdo je svetoval, da se stare vinjete najlepše odstrani z bencinom....

Je še kak drug način, kajti ne bi rad, da mi avto smrdi par dni po bencinu :/
Jaz sem avstrijske vedno odstranil z roko. Preostanek lepila pa drgnil in odstranil kar s prstom. Če je je šipa potem še bila "meglena" (torej še zelo tanko sloj lepila), pa pobrisal z robcem.

A imajo naše drugačno lepilo, bolj močno ?

Pa če smo že pri item, kako je z nosilcem za ABC ? Včeraj mi je kolega pripovedoval pravo dogodivščino z odstranjevanjem le tega
frown-1.gif

Sem ga odstranil v 5ih minutah z vsem skupaj
smile-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

Sem se menil z g. ki je glavni nadzornik za mojo regijo za preverjanje vinjet pri Darsu. In pravi da je edino mesto zgoraj levo in nikjer drugje.

To ni res. Se bo mogel uslužbenec bolj pozanimat. Še na tv-ju so včeraj govorili, da je vseeno če je levo gor ali dol.

lp

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

To ni res. Se bo mogel uslužbenec bolj pozanimat. Še na tv-ju so včeraj govorili, da je vseeno če je levo gor ali dol.

lp

Informacija je stara manj kot uro. Tudi na griču pravijo da je to naš problem in da vinjet ne bodo menjali.
To pa maš od tega da poslušaš k... otroke, ki se imenujejo novinarji.
Si lahko grem kar po novo.
Tudi to je način kako zaslužiti.

Macola20

Pripravnik
17. sep 2007
286
2
18
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

Enak odgovor sem dobil tudi jaz, čeprav se z navedenim ne strinjam.

ježenalepljena.press

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
sam eno vprašanje za tiste ki ste si jo že nalepili ne vem kam vse e ne na hrbtni strani piše kam sodi (na avstrijski je tako)? Ker meni je logično če je označeno na levi zgornji kot in slikica na hrbtni strani tut kaže tako da jo tja tudi nalepiš? Kaj iz tega dela ni jasno?
confused-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik Macola20 pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
ksz

Enak odgovor sem dobil tudi jaz, čeprav se z navedenim ne strinjam.

ježenalepljena.press

jah jaz sem jo odstranil pa si grem po drugo.

Je cenejše od 500€ ali kolko je kazn...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.384
113
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
Lej je bilo že parkrat napisano, da v nekatrih avtomobilih vinjeta levo zgoraj (pod zatemnjenim delom) močno ovira pogled

To nadzornikov ne interesira. Po zakonu ti morajo dat kazn če je tam ni.
Odgovoren je tisti ki je tak zakon napisal.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Se je že kdo peljal po AC, kako poteka promet? Glede na DARS kamere, so nekje prave kolone tovornjakov
frown-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.576
9.810
113
40
MB
ksz

je pa kr fleha ta naša vinjeta, če bi bla še malo večja nebi rabo senčnika več
grin1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Bossek pravi:
Lej je bilo že parkrat napisano, da v nekatrih avtomobilih vinjeta levo zgoraj (pod zatemnjenim delom) močno ovira pogled

In ti avtomobili so? R4? Ferrari Enzo? Zastava 850?

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Jest sm jo nalimov spodej levo in je zelo dobro vidna. Če pa komu ni kaj všeč, potem se bomo pa tožili.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Pa kaj je s tabo, sem klical na dars in so mi rekli da ni nič hudga če je spodaj levo in da moram imeti še tisti pildek, ki ostane zdraven vinjete ko se vinjeta odlepi, da se vidi da si jo ti kupil in da je tvoja.

lp

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Pa kaj je s tabo, sem klical na dars in so mi rekli da ni nič hudga če je spodaj levo in da moram imeti še tisti pildek, ki ostane zdraven vinjete ko se vinjeta odlepi, da se vidi da si jo ti kupil in da je tvoja.

lp

Ti to resno? Jaz sem tisti pildek stran vrgel
bonk.gif

limetka

Pripravnik
26. jul 2007
597
0
16
Dejte no... Če obstajajo navodila kam vinjeto nalepit, jo nalepite tja, ne pa da popišete 11 strani gluposti. Fak, kaj si znamo Slovenci zakomplicirat življenje, ne moreš verjet!
bonk.gif