kakšne smuči

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
Al pa greš v dekatlon in kupiš nadrokavice za tistih parkrat letno ko je mrzlo :) al pa daš spodaj one čisto tanke, ko je samo blago

Jaz mam drugi problem, vse rokavice so mi prevroče, razen ene 15 let stare lekijeve 23x prešita, 36x preleplene :). Nimam več ideje kak jih preflikat :)
 

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.218
1.722
113
40
Al pa greš v dekatlon in kupiš nadrokavice za tistih parkrat letno ko je mrzlo :) al pa daš spodaj one čisto tanke, ko je samo blago

Jaz mam drugi problem, vse rokavice so mi prevroče, razen ene 15 let stare lekijeve 23x prešita, 36x preleplene :). Nimam več ideje kak jih preflikat :)
Jaz imam za + temperature s soncem Black Diamond trekker, ker drugače si tudi skuham roke :)
 

corsol

Guru
11. mar 2010
3.028
990
113
Zelo... Oziroma mi nikakor ne izgleda... Ampak, če bo manj zeblo...
Vprašam ker izbire je dost.Npr.ravno tako Hestra, samo , da je za pod rokav.
 

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.237
2.515
113
A res ni nobenemu ta tip rokavic z visoko manšeto in vrvico neroden ????
Po mojih izkušnjah je najmanjši problem te mehke manšete stisnit dol (za razliko od "trdih", ki si jih pripel) ko je toplo, ko je mrzlo pa se pač malo pomatraš in jih daš preko rokavov.

Sicer pa kolikokrat na dnevnem smučanju snemaš rokavice, če kaj več kot "lulanje" 2X in "pijača" 2X, pač ne rabiš toplih rokavic.
 

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
433
83
jaz imam dokaj tanke softshell North face, dobil enkrat za darilo od prijatelja, ki je sodil tekmo v lednem plezanju v južni Koreji
Če ni vsaj -15, imam vedno te, drugače imam čisto prepotene roke
 

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.237
2.515
113
jaz imam dokaj tanke softshell North face, dobil enkrat za darilo od prijatelja, ki je sodil tekmo v lednem plezanju v južni Koreji
Če ni vsaj -15, imam vedno te, drugače imam čisto prepotene roke
Vsak po svoje. S kolegom sva smučala v Val d'Iseru pri -10°, pa je on bil brez rokavic vse dni. Roke je imel tople. ;)
 
  • Haha
Reactions: Hondi

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.739
113
Še eno profi vprašanje, Salomon ima možnost 'peke' pancarjev...to do or not to do?
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
definitivno je bolje kot brez. Oziroma imaš pancer, ki ti takoj paše na nogo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: mr_

jello

Guru
22. sep 2008
10.170
3.887
113
Če jih že imaš ja. Ni pa nujno, da ti "pečen" salomon bolj paše od "nepečene" druge znamke ali pancar s pravo širino namesto napačne.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.237
2.515
113
Saj ni Salomon edini, eni pečejo, drugi pumpajo, tretji segrevajo,...
85% ljudem paše klasičen "trgovinski" pancar, ostali si zmišljujemo kako denar spravit v obtok.

Pa marsikdo si je že s takimi "pamet kupil"; ni vseeno kdaj to delaš, pred sezono ko je noga še na "japonke" navajena, ali zjutraj ko je spočita, ali zvečer ko je zatečena,...
 

corsol

Guru
11. mar 2010
3.028
990
113
Saj ni Salomon edini, eni pečejo, drugi pumpajo, tretji segrevajo,...
85% ljudem paše klasičen "trgovinski" pancar, ostali si zmišljujemo kako denar spravit v obtok.

Pa marsikdo si je že s takimi "pamet kupil"; ni vseeno kdaj to delaš, pred sezono ko je noga še na "japonke" navajena, ali zjutraj ko je spočita, ali zvečer ko je zatečena,...
85% jih ima ima prevelike pancarje, Salomonov pa npr.zato ker ga lahko spečeš ni nič dražji kot kakšen drug.
"Spečeš" pa si ga lahko doma v pečici (in ne ni zajebancija).
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.734
113
pri taščici
Tole bi bilo pa zame. Ce bi lahko sploh obu pancer.
Se dobro da mi je Muri toliko grel turni pancer da ga vsaj za kako uro lahko obujem
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
Pečen pancer je isto kot navadn po ~4 dneh skijanja. Ni zaj to da ti školjko deformira. To se samo notranji čevelj takoj prilagodi nogi.
Za ekstreme je še vedno treba školjko obdelat.
 

corsol

Guru
11. mar 2010
3.028
990
113
Pečen pancer je isto kot navadn po ~4 dneh skijanja. Ni zaj to da ti školjko deformira. To se samo notranji čevelj takoj prilagodi nogi.
Za ekstreme je še vedno treba školjko obdelat.
Ne bo držalo, dejansko deformira plastiko.
Notranji čevelj je v vsakem primeru mehak in prilagodljiv.So pa imeli pred leti 1 drugo tehnologijo, ko se je v steno notranjega čevlja vbrizgalo peno in se je potem strdila po obliki noge.Zadeva je bila precej trda in primerna predvsem za tekmovalce.
Če so kakšne bolj kritične točke , da tišči, žuli,.....potem je mehanska obdelava.
Pečenje doma ima omejitve, ker ti plastiko deformira samo a navzven,....če imaš vso mašinerijo, pa gre tudi v obratni smeri(navznoter).
 
  • Všeč mi je
Reactions: mr_ in Samo Svoj