Pojdi na smučišče ko so testni dnevi kakšne trgovine npr. Extreme vital in preizkusi modele katere misliš di bi bilo ok zate.
Če ti "pašejo" pol kup.Poskusil sem Salomon S pro 110 pancerje, glede na barve l. 21/22. Ker zelo dobro sedejo, se ogrevamo za nakup. Ali je to ok, ne glede na letnik proizvodnje, ali novejše? Vendar so novejši letniki malenkost drugačnih oznak. Ve mogoče kdo, kaj je npr. lanski letnik primerljiv?
Trdota bi šla gor iz 100.Trdota pancerja ti ustreza?
In je usklajena s smučkami?
Nič ne bo narobe, je pa pri smučanju dobro imeti uravnoteženo opremo primerno znanju oz. Načinu smučanja.Trdota bi šla gor iz 100.
Smuči so tudi neka srednja trdota.
Kaj bi lahko bilo narobe?
Prejšnji pancarji so bili ok, salomon 100. Menjam ker so mi spredaj na stiku, kjer je guma, spustili vodo. Sicer če dam salotejp čez je ok. Preizkusil sem nekaj modelov in očitno mi Salomon najbolj odgovarja, omenjeni s pro 110 še bolje kot ta, ki si ga lastim.Nič ne bo narobe, je pa pri smučanju dobro imeti uravnoteženo opremo primerno znanju oz. Načinu smučanja.
Recimo , če imaš (pre)trde smučke/pancarje in si začetnik potem smučanje ni ravno užitek oz. bi bilo bolje, če bi imel "slabšo" /mehkejšo opremo.
So ti bili prejšnji pancarji(100) ok?
Meni še nobeni niso, tudi na +15 smučanju napol po vodi. Pa nikomur drugemi, ki ga poznam, tudi ne - razen če so npr. počili ali kaj podobnega.Večina pancarjev tam spušča vodo/sneg/led, razen če jih voziš zategnjene "na mrtve noge" kot tekmovalci.
podpišemZakaj ledene strmine težava? Ker vozijo smuči tebe in ne ti smuči. En namig za to je tudi "imam rad dolge hitre karving zavoje". Predvidevam, da ne voziš smiči radija 20+. In če z smučmi nekje 11-14 radija dosegaš dolge zavoje se moje zgornje potrdi.
Investiraj v kako privat uro ali dve, vsaj tolko, da ti nekdo osnove pokaže. Ne bo ti žal in tudi možnost poškodb boš zmanjšal na ta način.