Kratke smuči in dolgi zavoji in pravilna tehnika žal ne paše skupaj v en stavek. Poljubni dve od teh ja, vse tri žal ne.
Za zdravje 95% smučarjev, so itak samo in le kratki zavoji, če bi zares karvali.
Hitrost pri dolgih zavojih in motorični debilizem povprečnega smučarja, je fajn kombinacijaTudi karvanje je že rahlo pase, sploh v tistem prvotnem pomenu besede.
Kaj pa ima zdravje z dolgimi ali kratkimi zavoji?
To se pa tud strinjam ko gledam pilote, ki tud približno ne vedo kako in kje se bodo ustavili.Hitrost pri dolgih zavojih in motorični debilizem povprečnega smučarja, je fajn kombinacija
Za kratek zavoj moreš met dosti več znanja in bit dosti majn debila kot za dolg zavoj.Hitrost pri dolgih zavojih in motorični debilizem povprečnega smučarja, je fajn kombinacija
Če kratko smučko obremeniš manj, se bo manj ukrivila in bo lok večji, zavoj pa daljši ...Kratke smuči in dolgi zavoji in pravilna tehnika žal ne paše skupaj v en stavek. Poljubni dve od teh ja, vse tri žal ne.
smučko moraš postavit tudi na robnik...Če kratko smučko obremeniš manj, se bo manj ukrivila in bo lok večji, zavoj pa daljši ...
Tudi karvanje je že rahlo pase, sploh v tistem prvotnem pomenu besede.
Kaj pa ima zdravje z dolgimi ali kratkimi zavoji?
Kot sem napisal prej. Majn obremenjena (predvidevam, da s tem misliš majn odklona) in evo ti, vzel si pravilno tehniko iz trikotnika ven. Ko ti pelješ smučko bo r11-13 recimo kr lepo zavila, ko smučka pelje tebe pa res lahko delaš kaj hočeš. Malo bok in rame not vržeš se nagneš in je to to, evo ti GS zavoj na slalomki. To lahko delaš na ravnini. Zaj pa povej kako boš to nardil na trdem in bregu in bo še vedno skija prijela kot je treba.Če kratko smučko obremeniš manj, se bo manj ukrivila in bo lok večji, zavoj pa daljši ...
Drži. In bolj jo nagneš, bolj se lahko ukrivi in manjši lok ima zarezovalni zavoj.smučko moraš postavit tudi na robnik...
Ne samo daljši, lahko je neskončno dolg. Samo to ni pol qrca od nečesa čemur bi rekel smučanje.
Na trdem in orenk bregu ali imaš pravilno tehniko in dovolj moči, ali pa oddrsavaš. Jaz recimo priznam, da na progah tipa Erta ali Piculin (Koronplatz), ali recimo tisti košček črne na Katschbergu pod gondolo (in podobne) pač ne peljem pravih zarezovalnih zavojev. Moje noge, tehnika (in konec koncev smuči) niso za to.Kot sem napisal prej. Majn obremenjena (predvidevam, da s tem misliš majn odklona) in evo ti, vzel si pravilno tehniko iz trikotnika ven. Ko ti pelješ smučko bo r11-13 recimo kr lepo zavila, ko smučka pelje tebe pa res lahko delaš kaj hočeš. Malo bok in rame not vržeš se nagneš in je to to, evo ti GS zavoj na slalomki. To lahko delaš na ravnini. Zaj pa povej kako boš to nardil na trdem in bregu in bo še vedno skija prijela kot je treba.
TakoZAREZNI zavoj!!! = carving po angleško!
Zarezna tehnika, zarezne smuči.
Zgodovina smučanja - zarezno (carving)
Zgodovina smučanja - zarezno (carving) - Download as a PDF or view online for freewww.slideshare.net