Velika večina ki kupuje pancarje sploh ne ve , da so različne širineZakaj bi kupil školjko, ki mi je prozka?
Isto kot, da kupiš z nogo 28cm pancer 27cm.
kje točno je smisel?
Enkrat si malo hormone precekiraj....Artikel ni na zalogi... Cena me ne moti, vec kot sprejemljiva... Kdor ne joka od bolečin, kot jaz, se pa seveda lahko ne strinja... Bom nasla...
Naročila... Konec meseca te ali kušnem ali grajam...
Katere si nabavila?
Sicer same po sebi niso dovolj pod ničlo, ampak s tisto grelno vrečko notri pa gre... Malo zebe, ampak ne boli... Kok sem vesela!
Glede na št.predvidenih dni na smučeh, bi bilo morda najbolje da poeksperimentiraš z izposojo različnih smuči (model, dolžina).Zdravo,
tudi sam po 15ih letih počasi razmišljam o novih smučeh. V vsem tem času sem vozil z modelom Stockli Globe Spirit (170 cm dolžine, 103-73-120, radij 15,5m). Dilce sem leta 2009 zadel na Milkini nagradni igri . Imam okoli 85kg in 177cm. Letno v povprečju prevozim samo 5 dni, mogoče se bo pogostnost v naslednjih letih nekoliko povečala. Moje smučarsko znanje je v najboljšem primeru boljši rekreativec. Bolj položne strmine uspem prevoziti na robnikih, hude in poledenele strmine pa oddrsam, saj nimam ne znanja, ne moči, da bi odvozil po robnikih.
Pri trenutki smučki mi je zelo všeč stabilnost pri višjih hitrostih, po drugi strani pa "mehkoba" saj čez mnogo kucljev preprosto zajadraš Že od začetka pa so mi dajale občutek, da so mi nekoliko "okorne" in predolge, za resno zarezovanje pa so terjale razvoj višje hitrosti. Pri tacanju na mestu, štamfanju na domačem hribčku, pa sem imel vedno občutek, da pohodujem samega sebe Sedaj bi izbral vsaj 5cm krajše smuči, z nekoliko krajšim radijem. Zelo težko ocenim, ali moje trenutne smuči spadajo med "mehke" ali "trde". So zelo prijetne za vožnjo, težava nastopi pa pri nižjih hitrostih ter gneči na progah. Počasi se je začela smučarija z otroci, tako da bi mi krajše smuči prišle že prav iz vidika pomoči pri učenju in nekoliko bolj ležerne smuke...
Pri vsej izbiri smuči mi je zelo težko sploh začeti z izbiro, saj je vsega preprosto preveč. Bi kakšna Elan Amphibio 14ti bila primerna zame? Verjetno bom pred nakupom opravil še kakšno izposojo, tako da prosim še za kakšen predlog. LP B
Jaz imam 190 cm, pa imam 172 smuči (prej pa 170). Tako da greš lahko na še krajše, če ti paše.Zdravo,
tudi sam po 15ih letih počasi razmišljam o novih smučeh. V vsem tem času sem vozil z modelom Stockli Globe Spirit (170 cm dolžine, 103-73-120, radij 15,5m). Dilce sem leta 2009 zadel na Milkini nagradni igri . Imam okoli 85kg in 177cm. Letno v povprečju prevozim samo 5 dni, mogoče se bo pogostnost v naslednjih letih nekoliko povečala. Moje smučarsko znanje je v najboljšem primeru boljši rekreativec. Bolj položne strmine uspem prevoziti na robnikih, hude in poledenele strmine pa oddrsam, saj nimam ne znanja, ne moči, da bi odvozil po robnikih.
Pri trenutki smučki mi je zelo všeč stabilnost pri višjih hitrostih, po drugi strani pa "mehkoba" saj čez mnogo kucljev preprosto zajadraš Že od začetka pa so mi dajale občutek, da so mi nekoliko "okorne" in predolge, za resno zarezovanje pa so terjale razvoj višje hitrosti. Pri tacanju na mestu, štamfanju na domačem hribčku, pa sem imel vedno občutek, da pohodujem samega sebe Sedaj bi izbral vsaj 5cm krajše smuči, z nekoliko krajšim radijem. Zelo težko ocenim, ali moje trenutne smuči spadajo med "mehke" ali "trde". So zelo prijetne za vožnjo, težava nastopi pa pri nižjih hitrostih ter gneči na progah. Počasi se je začela smučarija z otroci, tako da bi mi krajše smuči prišle že prav iz vidika pomoči pri učenju in nekoliko bolj ležerne smuke...
Pri vsej izbiri smuči mi je zelo težko sploh začeti z izbiro, saj je vsega preprosto preveč. Bi kakšna Elan Amphibio 14ti bila primerna zame? Verjetno bom pred nakupom opravil še kakšno izposojo, tako da prosim še za kakšen predlog. LP B
Ma ne serite s to izposojo smuči, ker je neuporabna. A tisti, ki to svetujete, v resnici delate to ali samo blebetate?
Sem testiral na Rogli, da poskusim nekaj novega. Najprej sem naredil krepak sprehod s pancerjem v roki od avta do izposojevalnice, ker je pol ure pred začetkom smuke tiste vikende, ko je normalno vreme in sneg pač treba parkirati 500 metrov stran. Potem je tam gužva, študentje, ki ti iščejo primerne smuči, so prvič ali drugič videli avtomate in kako se nastavljajo. Da ne bi o tem, da tisto, kar napišeš na predprijavo, da bi šlo hitreje, kake smuči bi imel, sploh nima nobene veze. Tako da mi je bilo presneto žal, da so bile tisti dan moje smuči "odsotne", ker jih je drug v družini posodil .
Ko vrneš, pa se je dobro še cenkati za tiste minute, ki so ti jih vzeli sprehodi, da ti ne doda plačila za celodnevno izposojo.
Izposoja mogoče pride v poštev, če greš nekam v urejeno okolje, hotel, smuči najdejo v miru ob prihodu in jih potem imaš cel teden. Ampak potem ne padeš v kategorijo, da smučaš samo pet dni na leto, ker si že tam sedem dni. Za dnevne goste, ki gredo smučat čez vikend, je to hudo mučenje samega sebe in boš še zmanjšal število smučarskih dni.
Kakor komu ustreza. In ne, niso v vseh razredih.Kratke smuči so pase!