Tukaj se vse neha - rent a ski!!!Pozdravljeni,
Sem reaktivni smučar, ki smučam 7 dni na leto.
Ogledujem si ELAN amphibio 16 in amphibio 18.
Tako kot avto, gume, hlače, bundo, čevlje,...Po drugi strani pa imaš smučke za 15+ let.
Če si rekreativec, ne boš opazil tega staranja. Važno, da ti na 2 leti servis nabrusi robnike in je stvar rešena za teh 7 dni letno.Če zanemarimo spremembe v dizajnu in tehnologijah in upoštevamo zgolj naravno staranje so take smuči samo še za obešalnik, oz. niti to ne, ker nimajo več špicev kot včasih.
Najbližji Hervis imam 30 km stran. Če slučajno nimajo moje velikosti smučk na zalogi, kaj dobim? Ne mi reči, da so zaloge smučk aza izposojo v Hervisu neomejene, ker ne verjamem.Očitno ne smučaš na resnih smučiščih.
Pa ne dramatiziraj, kdor dela 7 smučanj na sezono se ne zmeni zvečer za smučanje drug dan. Hervis imaš do 20h odprt. Drugače pa si pač pol ure pred ostalimi na smučišču in jih čakaš v opremi in dobro ogret.
Tukaj se vse neha - rent a ski!!!
Ne bluzi.Od katerega dne dalje sem upravičen do nakupa smuči? 10, 25, 44? Kaj pa bunda, pancarji, čelada, gate? Po katerem dnevu je plus za palice, rokavice, očala, podkapo? In koliko fis pik rabim za sezonsko karto in gs dile?
Ja, saj se strinjam, rentaš, 2x, toliko, da vidiš kaj ti (ne) paše.
Ma če vzameš trše verzije se kar pozna na trdih, strmih pobočjih. Smučka veliko bolje prime.Amphibio so mi ponujali kot dražjo alternativo, realno pa razen večje izbire lokov niso vedeli povedati v čem je še boljša.
No, trdih, strmih pobočij se izogibam, tako, da je potem zame osnova čisto ok šeMa če vzameš trše verzije se kar pozna na trdih, strmih pobočjih. Smučka veliko bolje prime.
Samo to potem ni več lagano smučanje
Zakaj ne odgovoriš, če si na podlagi podatka o sedmih dnevih podal tako jasen odgovor. Nič ni treba bit pameten, ampak v praksi je tako kot je janez napisal.Ne bluzi.
Avto rabiš 14 dni na leto - si ga boš kupil?
3/4 Evrope renta smuči za teden smučanja, samo mi smo bolj pametni od vseh drugih.
Zate bo test smuči na katerem od smučišč - recimo v soboto je bil na Arehu. Vzameš dva, tri različne smuče in boš videl/čutil razliko 100%.Jest sem prvič stopil na smuči 2 leti nazaj (star sem krepko čez 40). Najprej sem jih izposojal, potem je smučarskih dni postalo preveč, še otrok je tudi vedno več smučal in odločil sem se za nakup, da imam mir. Kupil Elan Element (njihove osnovne za začetnike in medium smučarje), dobil 40% popusta in se za res malo denarja dričam naokoli čisto ok. Nimam pojma, kako bi dražja smuča izboljšala moje smučanje, vsaj s trenutnim znanjem. Vprašanje kdaj jih bom sploh toliko prerastel, da me bodo držale nazaj. Amphibio so mi ponujali kot dražjo alternativo, realno pa razen večje izbire lokov niso vedeli povedati v čem je še boljša.
Se pa vsekakor izplača kupiti smuči prej ali slej, sploh, če jih greš kupit proti koncu zime, ker jih dobiš za res ugoden denar in odtehta izposojo zelo hitro.