Kako začeti igrati električno kitaro?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
1 je največje polje, 21 (ali 22 odvisno kako kitaro imaš) pa najmanjše

12 pa ima 2 piki not

KLuka

Fizikalc
7. sep 2007
1.710
0
36
tabi so pa zato ''narobe'' napisani ker ti spodnja struna(na tabih -- fizično je pa zgornja) (E) predstavljajo najnižje tone (base) zgornja (e) pa ma najvišje frekvnece

pa še če od zograj kitaro gledaš je e struna najbol oddajljena od oči in je zato zgoraj
smile-1.gif

še predlagal bi ti vaje za posamazne prste

igraš tako

e|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
B|----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
G|------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
D|----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------itd...------------|
A|-------------------------------------------------------------------------1(kazalec)---2(sredniec)--3(prstanec)-4(mezinec)---------------|
E|----1(kazalec)---2(sredniec)--3(prstanec)-4(mezinec)------------------------------------------------------------------------------------|

greš cez vse strune

potem pa ponoviš na naslednji prečki

e|---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
B|----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
G|------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------|
D|----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------itd...------------|
A|-------------------------------------------------------------------------2(kazalec)---3(sredniec)--4(prstanec)-5(mezinec)---------------|
E|---2(kazalec)---3(sredniec)--4(prstanec)-5(mezinec)------------------------------------------------------------------------------------|

in greš čez vse prečke

probaš tako da čim manj premikaš celotno roko(razen ko menjaš prečko) -- vsak prst ima svojo prečko

pa čim bolj v ritmu
wink-1.gif

pa še napotek če ima električno kitaro, vse vadi na clean (brez distorzije), ko pa slišiš da vsak ton ki ga primeš lepo zveniž

pa preklopiš na distorzijo pa malo žagaš, dokler folku doma ne dopizdi
wink-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
124
hehe, vem kako je, ko doma popizdijo.
smile-1.gif
Pred leti sem doma samo skoraj dokonca naglas naredil American [censored] pesem, pa so skoro popizdili doma, če ne bom nehal, mi bodo štrom ven vrgli. :p

Sem pa ravno danes gledal en video na youtubu, kako green dayevci dajo v roke svojo kitaro na koncertu gledalcu ... in tip je igral kot kakšen profesionalec.
shocked-1.gif

Neke klasične oz osnovne vaje se morem lotiti, da se ne bom s prsti izgubil ob poljih in kako menjavati polja. Trenutno mi to še sploh ne gre.

Sem pogledal, moja kitara ima 22 polj.

Mogoče kdo ve za kakšno dobro spletno trgovino kjer prodajajo samo glasbene stvari? Ne neki mimovrste ipd ...

Kolega mi je povedal, da so na kitarah polja do, re mi fa so la ti ......

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
0.30-0.70 mm so uporabne za igranje, kar je več je ponavadi že pretrdo oz. za soliranje ali bas kitaro

če je tanjša je boljše za recimo akorde igrat, z debelejšo pa si natančnejši

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Sam igram z 0.8-1.0 trzalico, tudi solo, sem se navadil. Kot začetniku pred leti so mi pa ustrezale tanjše, 0.40-0.60. Kar sem ujel trzalic od kitaristov po koncertih, so večinoma 1mm.
wink-1.gif

>>Sem pa ravno danes gledal en video na youtubu, kako green dayevci dajo v roke svojo kitaro na koncertu gledalcu ... in tip je igral kot kakšen profesionalec.

GD igrat ni nek problem, par osnovnih "kvint", malo ritma v desni roki in je to to.

>> Je tale uglaševalec ok? Se zdaj 1 teden ucim kitaro, pa nimam klavirja za uglasitev.

Verjetno je OK. Probaj si uglasiti A struno, ostale pa po posluhu in potem le preveriš, tako se natreniraš.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
pri meni je bilo pa ravno obratno, ko sem si kupil kitaro, se mi je zdelo, da je 0.60 papir, in 1.0 se mi je zdela še premehka

zdaj imam 0.60-0.75 za soliranje, 0.40 za normalno igranje

mistique

Guru
16. jun 2009
13.765
1.572
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Končno začel
cool-1.gif

Draga kupila za rd kitaro, zdej pa veselo drajsam blazinice. Sosedje sicer še niso kaj preveč veseli, ko vadim, ampak se bodo že unesli
evil.gif

Magic word: slušalke. Tašča ti jih z veseljem kupi, če ne pa sosedje.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
a res? Meni so bile vedno všeč, potem pa sem malo večji ojačevalec nabavil, pa nima izhoda za slušalke. :\