Problem z nadležnim zatikanjem (MacBook Pro)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
@Radirko
Tudi jaz sem to mislil, dokler nisem resno začel delat z njimi. Tudi stavki v smislu "na macu je vse logično, ker so narejeni za butaste američane" ne držijo. Že pogled na tipkovnico je dokaže, ker kup skritih znakov, ki jih na pc-ju dobiš z altgr+tipka jih tukaj ni narisanih.
Ampak ne bomo se prepiral ali je pc boljši kot mac in obratno. Povedal sem svoje mnenje, da so me maci razočaral in gremo dalje.

@stein
maci so dosti dražji od pc-jev z enakim hardwerom

@der_Alte
na strežniku je nastavljeno, da imamo vsi vse pravice. Problem pa ni le na trežnikih ampak tudi na lokalnih diskih. Lokalni user ki je admin je izgubil kup pravic kar čez noč. Za določene pravice ne pomaga niti naknadno dodeljevanje pravic.

@matofill
ni China copy. Še vedno dopuščam možnost, da je IT-jevc premalo sposoben. Kot sem že rekel, v kratkem gre vse jovonanovo, pa potem sporočim, če bo al ne bo.

@doto
Če se pojavi vrteč krogec (oz une palčke, ki se vrtijo) in se šele v ene tretjem poizkusu zbudi s cd-jem in potem daš popravit pravice pa ni nič boljše. Kaj bi še lahko naredil? Hitrjeje je na novo namestit sistem kot pa googlat in po kaki kodi sprehajat.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Če držiš Cmd + V ob bootu, se bo sistem zagnal v verbose mode-u. Tu ponavadi bolj natančno izpiše, kaj ga muči. Lahko ga pa tudi zaženeš v single user mode in v terminalu poskusiš odpraviti težavo. Vse je ponavadi hitreje od reinstalacije celega sistema in ponovne nastavitve vseh programov.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Dražji od česa?

Od istega HW, ki je brez jabolcne nalepke. Konec koncev so to zdaj le se brandani PCji (vcasih je bila vsaj samostojna platforma).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
@stein
maci so dosti dražji od pc-jev z enakim hardwerom
Primer?

Ker to nekdo izjavi vsak drugi teden na forumih.
Konkretnega primera pa ni.

Velja za Radirkota enako.

Po drugi strani lahko linkam na en 5000 EUR drag laptop in trdim:
- PC laptopi so precenjeni glede na Apple
- laptopi firme <vstavi firmo> so veliko dražji kot Applovi
- itd...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Izvoli primer, da ne bos vec jokal (najcenejsi na ceneje.si):

http://www.mojcomp.net/index.p...1&Itemid=45

Brand name alternativa z istim procesorjem, 33% vec RAMa in drugacno graficno (istega cenovnega razreda, ce bi zelel Radeona HD5770, pristej se dobrih 100 EUR):

http://www.proksi.si/product_info.php/products_id/55557

Ker je brez OS, pristej se 200 EUR, torej pride 1400 EUR skupaj (proti 2500 EUR za jabolcnika). Ce bi sam sestavljal nekaj s podobno zmogljivostjo (a s Sandy Bridge procesorjem), bi verjetno prisel se do ugodnejse kombinacije glede na vlozen denar. Omenjena alternativa ima tudi 3-letno garancijo, cesar jabolcnik za tisto ceno nima.

Ce iams primer da jabolcniki niso brandani pretirano dragi PCji, kar na plano z njim.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Izvoli primer, da ne bos vec jokal (najcenejsi na ceneje.si):

http://www.mojcomp.net/index.p...1&Itemid=45

Brand name alternativa z istim procesorjem, 33% vec RAMa in drugacno graficno (istega cenovnega razreda, ce bi zelel Radeona HD5770, pristej se dobrih 100 EUR):

http://www.proksi.si/product_info.php/products_id/55557

Ker je brez OS, pristej se 200 EUR, torej pride 1400 EUR skupaj (proti 2500 EUR za jabolcnika). Ce bi sam sestavljal nekaj s podobno zmogljivostjo (a s Sandy Bridge procesorjem), bi verjetno prisel se do ugodnejse kombinacije glede na vlozen denar. Omenjena alternativa ima tudi 3-letno garancijo, cesar jabolcnik za tisto ceno nima.

Ce iams primer da jabolcniki niso brandani pretirano dragi PCji, kar na plano z njim.
A lahko ta Dell razširiš na 32GB RAM-a? Ne.
Ima 4 HD bay-e? Nima.

Kot sem rekel, vzemi primerljiv računalnik, pa naenkrat bo tudi Dell "precenjen".

Glede zadnjega vprašanja:
Za probo: Dell Precision T5500 s podobno opremo (ne temu Macu, ampak z CPU E5620, če se prav spomnim)
Starting Price $3,182.00

Če izenačiš opremo in fičrje, bo cena tudi zelo podobna, brez skrbi.
V low-endu pa je drugače, ker Apple nima dosti low-end produktov, če sploh.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Omenjeni Dell gre "samo" do 24 GB, stevilo mest za diske je pa stvar ohisja. Ce bi v delovni postaji iz kdovekaksnega razloga potreboval mnogo mest za diske, stane primerno ohisje manj kot 200 EUR. Spregledal si tudi tiste razlike, ki so jabolcniku ze zdaj v skodo (3x1 GB RAMa ? 1 leto garancije ?). Ce bi sam sestavljal nekaj, tako da lahko vsako komponento izberes po svoje, bi prislo verjetno opazno cenejse.

Dell Precision T5500 pa res ni primerljiv z omenjenima, ampak je (vsaj) en razred visje - ce ze rines v to, potem napisi koliko je pri jabolcnikih dvoprocesorska plata v ustrezni konfiguraciji, moznost razsiritve RAMa na 72 GB (vidim, da se ti zdi to izredno pomembno
evil.gif
) in triletna garancija s podporo naslednji delavnik on-site.

Glede "low-end" produktov: tole ocitno niso low-end produkti. Apple sicer ima kup precenjene sare, ki je po tehnicnih merilih low-end, a sem se jim namerno izognil, kjer bi bila (relativna) razlika v ceni se bolj ocitna ... pa se mobilnike je tezje primerjati zgolj po tehnicnih lastnostih, ergonomije se ne da spraviti v stevilke in bi lahko bila primerjava nepostena do koga.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce s "ta" mislis T5500, ki je drazji kot omenjeni jabolcnik in seveda bistveno zmogljivejsi, v debato pa si ga privlekel ti, potem se seveda strinjam - saj sem ze sam napisal, da nikakor ne razumem kako lahko trdis, da je ta bolj primerljiv z omenjenim Mac Projem kakor T3500, katerega sem omenil jaz.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj ni. Sem lepo napisal, da je primerljiv z enim drugim.
Noben od omenjenih ni.