Kje pa je Em oz m? In še nekaj ne vem, kje točno (na kateo polje) morem postaviti prste? Res je malo zakomplicirano.
Jaz rabim obrazložitev na dolg in širok način ...
Torej ti bom povedal po svoje, če je tako ... torej ..
.........l - Če je notri 2, pomeni, da dvakrat udarim to vrstico od E do e, s tem, da A in D držim ... potem se premaknem na naslednjo ...
.........l.....l - Vse udarim dvakrat, razen G samo enkrat, in ob naslednjem udarcu G izpustim
.........l.....l....l - Vse udarim dvakrat le B enkrat, po E pa niti ne udarim.
.........l.....l....l......l - Udarim 3krat po D in B, A in E izpustim, po G in e pa udarim dvakrat - če trikrat udarim v tej vrstici G in e udarim
.........l.....l....l......l - samo prvič in drugič, tretjič ju izpustim in udarim še samo po D in B
.........l.....l....l......l
.........l.....l....l......l
e-------0----0---0-----2---0---3----|
B-------0----0---1-----3---1---0----|
G-------0----1---2-----2---0---0----|
D-------2----2---2-----0---2---0----|
A-------2-----2---0-----X---3---2---|
E-------0-----0---X-----X--X----3---|
................................l.....l
................................l.....l - Udarim trikrat po vseh trikrat, razen po A dvakrat in da E in e ne držim
................................l - E izpustim, po A, G in e udarim trikrat le da G in e ne držim, B udarim enkrat, D pa dvakrat
Zdaj pa je problem, da ne vem, kje prijeti, kateri stolpec, če imam seveda prav. Če nimam, bi prosil, če imaš čas, da bi mi na tak podoben način razližil, potem bi verjetno bolj razumel.
In mogoče bi bilo tudi dobro, če bi našel kje "listo", kako se reče vsakemu stolpcu posebej, ter kateri so E, A, D, G, B, e - četudi za te že vem, da so strune, le da so obrnjene, da je E najdebelejša struna e pa najtanjša. Sem iskal nekaj to listo na googlu, pa nisem našel, očitno ne znam točno, kaj iskati.
PS: upam, da bo lepo prikazalo listo.