Kako je že to šlo ... ?
Zdi se mi, da je bil prvi nabor nekje pri 16. letih. Sledil je zdravniški pregled - tristo hudičev, pri nas je bila v komisiji ena blond zdravnica iz Hrastnika, ki ti je vmes jajca povagala
. Vsi smo trepetali pred tem, v resnici pa komaj čakali, kako bo
.
Na zdravniškem pregledu je kar veliko fantov odpadlo, bi rekel da kakih 20%. Za njih je bil to žalosten dan, saj je bilo zakoreninjeno, da "nisi fant, če nisi bil vojak".
Potem so nam dodelili službe. Meni so dali podoficirsko šolo, pa sem rekel, da ne bi. Potem so mi ponudili avtojedinico. JA, to pa ja !
Potem so nas vlačili po raznih zdravniških pregledih, je trajalo mislimda kar eno leto in kakih 5 različnih pregledov ... ne vem več točno.
Spomnim se, ko smo stali v vrsti in smo morali narediti ... 20 počepov. Potem smo dvignili roke in zdravnik je vsakega s prstom potipal po podpazduhi . Dva iz skupine sta tam zašvicala - nesposobna za šoferja ! Slabi živci
.
Vse so ugotovili, še sam nisem vedel, oni so pa že vedeli. "A kadiš?" - "Neeee." - "Ja, pa kadiš !" .... "Imaš punco?" - "Ja
. " - "Ne, pa je nimaš !"
V glavnem, bil sem sprejet za šoferja (HURA ! ), potem smo pa imeli 81. leta štelengo, so me pa dali na mejo
!
- "
Tovariš, jaz sem vendar določen za šoferja ! "
- " Ne, šoferjev imamo dovolj, na Kosovu je pa problem, na mejo boš šel ! "
Aja, bil sem pa kemik in radioamater. Nič ni pomagalo
.