No,kako je izgledalo, ko sem ajnrikal noter : Kake 4 ali pet dni so nas kaplarji rihtali, treba nas je bilo postričt, naučit zlagat posteljo ... tiste osnovne stvari.
Potem je prišla primopredaja nove vojske, izvedel jo je naš kapetan Adamovič. Kasneje je izpadlo, da je prava duša od človeka, dec okoli 60 let star z brki, velik tričetrt osemdeset, širok pa prav tako.

Pravi srbski oficir.
Bili smo postrojeni na pisti, spredaj je bila betonska terasa dvignjena za en meter, na njej ti naši oficirji, jaz sem bil pa v čisto zadnji vrsti, kakih 30 metrov nazaj.
Dec je stopil k mikrofonu in rekel : "Slušaj komandu !" Potem je stopil dva koraka nazaj stran od mikrofona in se zadrl : "MIRNO !"

, Ljubi Bog nebeški, kot sem dejal, sem bil v čisto zadnji vrsti, za menoj drevje in iz drevja se je listje usulo !

Zna biti celo, da je zasmrdelo po žveplu, kwa pa vem, ooo, jejžeš kristus !
Kasneje ko smo ga spoznali, nam je bil kot ata. Je rekel : "Ne meni govort, da si iz Slovenije. Povej iz katere vasi si, ker jaz poznam celo Jugo."
- "Iz Radeč".
- "A je še tisti gams tam gor?"
V Radečah imamo namreč na neki skali nad starim mostom plehnatega gamsa. Kjurba je vedel čisto vse!