Kako funkcionirate zjutraj?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Mam srečo, da se ponavadi zbudim minuto ali dve preden budilka udari, kar je ponavadi ob sedmih (spat grem ponavadi nekje okoli 1 zjutraj). Pa direkt v kopalnico, brez enih 10, 15 minut pod vroooočim tuše težko funkcioniram. Rabim bolj kot kavo (brez katere zlahka preživim prvo urco, urco in pol).
Če je pa treba prej vstat (za na letališče ipd) pa je malo bolj kriza, še posebej če je to tam okol pol petih, petih ... Potem samo čakam, da bom na letalu še kako urco ali tri oddremal ... Sem sposoben, če je več letal eno za drugim, na vskem celo pot prespat, tja to popoldneva ... ALi pa v avtu, če se uspem zorganizirat, da nekdo drug vozi ...

Inara

Zelenc'
13. sep 2007
15
0
1
Najbolje se počutim, ko se zbudim bolj zgodaj. Včasih tud rada malo poležavam pa zadremam, samo mi je pol žal, ko sem ko cota cel dan.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.773
169
63
Imam YU delavnik, od 7-15h. Po 2x klofanju budilke (..you my butterfly, sugar, babe... - joj kak mi gre na [censored]!) vstanem in potem sem že povsem funkcionalen. Zjutraj se tuširam, si zrihtam en vredu zajtrk in vmes pogledam onega Janko Šoparja na Odmevih. tako rabim do službe lih dobro uro. Spat hodim okol 00.00 zato pa potem popoldan vsekam eno pozno siesto.
Čez vikend tudi ne morem spat dlje kot do 8h, ker imam bioritem naštiman na 6h. Ga pa spet zaležem okoli 10h, po zajtrku.

lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
ne-ne-1.gif

Tako da vstanem 5.oo sharp, ob 5.30 že drvim na delo
crazy1.gif

Spat pa najbolš da grem nekje do 23ih ,če ne zna bit zju3 mal krize
crazy1.gif

Babette

deklica
31. jul 2007
862
0
16
32
Ljubljana
Zjutraj ponavadi zelo zelo tezko vstanem.
Ce se ze moram zbuditi pred 7,8 uro, zaradi kaksnih opravkov, ponavadi zaspim.
Zjutraj nemaram da kdo govori z mano, ker nevem kaj govorim, pa se pozabim cez cas da sem sploh s kom govorila.
Najbolsa resitev je, da ko slisim budilko, dobesedno vstanem takoj in se zbrihtam, ker ce vstajam pocasi,
se to zavlece v eno urno vstajanje.

smith

Pripravnik
18. avg 2007
445
0
16
ksz..

če le ni nujno vstanem med 9-10. nisem jutranji tip. če pa moram vstat nekje med 6 in 7 uro potem zjutraj rabim mir in tišino. vedno kadar moram vstati okol 7h ali prej, rabim nekako 5 minut da sploh dojamem da sem vstal (ponavadi se iz postle takoj preselim na stol, da se odpočijem od spanja
grin1.gif

spat pa pred polnočjo ne pomnim kdaj sem šel nazadnje...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ker spim po 5-6ur se zjutri zlo težko vstanem. pol naprej pa ni panike. če nimam kej za delat sem zaspan, če pa delam pa čas in možgančki delajo s polno paro:)

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Ksz, vstanem ob sedmih in sem cela zjebana...komaj vstanem. Ko pridem v službo, všaltam mašine, pa grem k sosedom po kofe. Če pa se pride ob 8-ih kdo fotkat, sem še cela boga, pa vprašam, če resno mislijo.

kiny

Pripravnik
15. avg 2007
74
0
6
tut jst nisem ravno jutranji tip človeka. ko vstanem rabim svoj mir, brez da bi se kdo pogovarjal z mano že brž zjutraj in me spraševal vse mogoče stvari. vstajam pa nekje med 7-7.30 med tednom, čez vikend pa rada spim dlje do 10-11h. spat hodim pa okoli 00 med tednom, in po 1h ponoči med vikendom.
imam pa tudi jaz navado, da pritiskam dremež na telefonu, vsaj ene 10-15min, ker potem mi gre že naživce
smile-1.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Zjutraj ne funkcioniram sploh.
Moj popoln dan se začne s kosilom in primerno dolgo traja v noč.
Ker pa ta svet žal ne upošteva nočnih ptičev, se moram za službene obveze občasno vstajati prej kot bi telo želelo. Da se spravim od doma, traja od 1 ure do 1,5 ure.
stupid-1.gif

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
KSZ

Zbudim se ob 6:20 kot da bi me vesoljci ugrabl, nič ne vidim nič ne slišim, sam nekak funkcioniram do službe. V službi mi dajo prvo kapo dol da vidjo, če nimam slučajno glave še pod plaščem. Ko dobim prvo vabilo za kofe tam okol 10h, mi je neki jasn, da se dogaja sam kaj, pa ne. Po kofetu pridem k seb in tko do večera. Zvečer k sem tle sem pa najboljša
evil.gif
prej!

majč

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Jaz sem rekorderka v pritiskanju dremeža, saj vsaki dan to delam pol ure, včasih še več
hysterical-1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
ne-ne-1.gif

Tako da vstanem 5.oo sharp, ob 5.30 že drvim na delo
crazy1.gif

Spat pa najbolš da grem nekje do 23ih ,če ne zna bit zju3 mal krize
crazy1.gif

Končno en ki dela enak urnik kot jaz :) Zame najboljši urnik na svetu ... 6-14
cheer.gif

Radio se mi vklopi ob 4.44h, se usedem na posteljo, počakam ob 4.46h da izklopim budilko. (varnostni mehanizem, ker mogoče 2x na leto preslišim radio, oziroma mislim da je vikend pa kar spim dalje :))

Se oblečem, obujem, na vrsti je kopalnica do 5.05, potem WC, pol je na vrsti kuhinja .. spijem en kakav in nekaj keksov pojem. Ob 5.10h si umijem zobe, oblečem bundo, poiščem ključe, kartico, Gsm, denarnico in ob 5.18h štartam avto proti službi.

Ob 5.35h pridem v službo, sledi kavica s sodelavci do 5.45h, potem se grem preobleč v delovno obleko in ob 06h se začne delo :) Ob 10.30h že veselo malicamo ... (npr: juha, zrezek, krompir, solata, sladica :)) in potem čakamo 14h za končat delo . Ob 14.30h sem že doma in berem časopis.

Spat hodim okrog polnoči, recimo med 23.30 in 00.00 .. prej se nikakor ne odpravit.

Sem pa opazil (testiral) da se lažje zbudim 4.45 kot pa ob 5.00. Pa ne vem zakaj...

Lp

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Jaz sem rekorderka v pritiskanju dremeža, saj vsaki dan to delam pol ure, včasih še več
hysterical-1.gif

sploh nisi rekorder.

moj alarm zvoni ob 6h....no in ker je ura bolj vztrajna kot jaz, ponavadi pop*izdim in se dvignem tja okol 8. ure
redface-1.gif

torej, od ure in pol do 2 uri me "prepričuje" da bi blo fajn vstat in it delat
grin1.gif

bog ne daj da imam kakšno podobno pupiko (lenčino glede vstajanja) zraven sebe, ker potem se pa raje stisnem k njej, pa spim dalje...no, potem pa okol 9h ure do 10 ure na enkrat: uuuu fak! šiht! pol pa kličem pa rečem da sem zaspal
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
lažje vstanem ob 5h zjutraj če grem spat ob polnoči ali kasneje, kot če grem ob 10h zvečer
je pa res da če sedim za računalnikom med 13h-15h ratam rahlo brez energije in je treba obvezno dozo kofeina v žilo strest

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Vstanem ob 7.00 - kopalnica - zajtrk - sprehod z mišijem - ob 8h na kavi v najljubši kavarni+časopisi - od 9.00 dalje delo.

Rutina ne glede na dan
smile-1.gif

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Jaz mam alarm na mobitelu in če ga preslišim ali ugasnem v spanju, imam nastavljeno še navadno budilko na mizi daleč stran od postle, 10 minut za alarmom. Backup plan (pri katerem se moram vstat, da utišam jokanje budilke).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Sovražim jutranje poležavanje, tudi če sem v "dvoje", razen če je "akcija".
Najraje sem v prvi minuti po tistem ko se zbudim na skretu,ker tisto poleževanje meni nič ne koristi. NIkdar mi ni bilo težko vstati, sedaj me je moja navadila vstajat pred peto uro.
Ja nekateri še vedno vstajajo pred peto uro. Tudi ko spim sam sem najkasneje ob 6, 7 buden brez budilke. V sredni šoli me je pred šesto uro zjutraj vedno budilo tisto cviljenje ročen ure.
Je pa res da sem v zadnjih 5 letih bolj malo vezan na uro. Se mi pa vedno bolj pogosto dogaja da odlašam z odhodom če sem kje dogovorjen. Tega se mi včasih ni dogajalo in nisem niti pet minut zamujal.
Sovražim zamujanje in tega se ne smem navadit

Če pa sem popoldne slučajno zbit (mislim da vem kaj me zbije) mi pa nekaj minutni dremež (lahko samo 2 minuti, včasih sem na troli zadremal) ogromno pomeni, lahko več kot pa 3 ure ponoči. Ne sme pa biti daljši od 10-15 minut, ker potem je pa slabše
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

MG3

babi
20. jul 2007
533
0
16
Bakovci pri MS
www.opelforum.si
Nikdar nisem marala jutranjega vstajanja, ko sem hodila v službo sem vstajala ob 3.45, ker sem še otroke vozila v vrtec in začela z delom ob 5.35.
Zdaj sem upokojena in spim tja do 9.55, ko me zbudi moj partner, ko gre z malice.
Poleti pa rada vstanem, ko se prične daniti, da grem na vrt in postorim vse večje delo do 9.00 ure, ko postane že pošteno vroče.