Kako funkcionirate zjutraj?

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Pri Slovenetu gre procedura nekako takole.

Moj mobitelček in radio si nastavim, tako da začneta delat galamo ob 5:00 . Radio vklopi radijske valove in ne alarm, mobitelček pa naglas predvaja en domoljuben komad. V tem trenutku nekako vstanem in poiščem moj mobitelček ter pritisnem tipko dremež in se zvalim nazaj v posteljo. V postelji se še ene parkrat obrnem kot odojek, ki se peče na ognju. Ob 5:10 mobitelček spet začne predvajat tisti domoljubni komad in spet ponovim vajo. To vajo ponavljam do 5:30 ali pa 5:40. Potem je pa ob 5:30 ali pa 5:40 čas, da nekako najdem pravo tipko, da mobitelček neha furat budilko do naslednjega jutra. Če nebi bil na svobodi in bi bila tista, ki mi jemlje svobodo ob meni, bi si verjetno privoščil med 5:00 in 5:30 en konkreten petelinji zajtrk
grims-1.gif

Prižgem luči v sobi in dam naprej termostat, da zalaufa kurjava. Poberem rezir aparat (izjema je ponedeljek) in se odpokam proti sekretu in kopalnici, na sekretu odložim nočno proizvodnjo in grem pristavit vodo za planinski čajček, pripravim skodelico in filter vrečko čajčka. Se spokam v kopalnico, da se obrijem, spravim frizurco k sebi, ... V tem času zavre voda na šporgetu, prelijem filter vrečko z vrelo vodo in se odpokam v sobo. Pospravim rezir mašino, se oblečem. Potem pa v kuhinjo, kjer iz hladilnika vzamem putrčka pa pol limome. Stisnem pol limone in jo zlijem v čajčka ter čajčka sladkam z medom. Postavim kruh čajček in med na mizo in odrežem kos kruha, ter ga najprej namažem s putrčkom potem pa še z medom. Zaužijem zajtrk, pospravim mizo. Uraj je skoraj 6:30, ko se odpravim v sobo po. Na mobitelčku vklopim modri zobek. Poberem ključe od avta, slušalko, mobitelček in kar pač rabim tisti dan. Morda še ugasnem compa, če sem mu dal nočno delo. Oblečem bundo se obujem in grem iz hiše Odklenem avto, se spravim v avto. V avtu dam kontakt, odložim mobitelček in vklopim slušalko in zakurblam avto. Na poti v službo poslušam nekaj od spodaj naštete glasbe:
- domoljubne pesmi
- Vlado Kreslin
- Pankrti
- Pero Lovšin
- Vanessa Mae
-Zoran Predin
- Pavarotti
Ko pridem do parkinga, parkiram, ugasnem avto, izklopim slušalko, pospravim slušalko in mobitelček. Vzamem ključ iz kontakne ključavnice se spravim iz avta, ga zaklenem. Ob ene 6:50 sem ponavadi v pisarni.

Med vikendom pa navadno zaležim vsaj do ene 9 tih, v nedeljo pa do druge maše.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

če hočem, al pa če nočem, moram biti jutranji tip
grin1.gif
) in katastrofa, še takoj nism mogal zaspat, tko da sm zaspala nekje okol enih. no sam smo nekako preživel.

snoozam ne, oz. si res redko privoščim, ker me to še bolj uniči
uf-1.gif
se mi zdi, da sm še bolj zaspana in se strijam s parimi uporabniki, več kot spim, več rabim oz. bolj sem zaspana.

vikend...ja to je pa druga pesem, to pa rada pospim čez dopoldne, sploh če sm sama doma, k me nobedn ne moti.

sovražim pa jutranji dobro jutro, ko pridem v kuhinjo
jezen.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Zdej ne vem al je to moderno al ste skor vsi res zjutraj kot bi vas avtobus povozu. Kavo spit, pa mal telovadt(varjanta tut sex) zjutri pa bo
wink-1.gif

punchara

Pripravnik
20. jul 2007
55
0
6
uh zanimiva tema
smile-1.gif

Pri men se je vse spremenilo odkar sem šla na fax. v srednji sem še bila jutranji tip. sedaj sem pa daleč od tega in sem najbolj v elementu ob 23h. Hodim spat po polnoči - recimo da okoli 1h... prvo bujenje pa imam ponavadi nastavljeno ob 6h. seveda ne vstanem takoj ob 6h ampak pritiskam na dremež cca 20 min - (raje več) na vsakih 5 min. sem poskusila tudi to da sem si uro nastavila zadnji moment pred mojim odhodom ampak to vsekakor ni bila dobra poteza... no ko končno vstanem, grem najprej v kopalnico. Luči v sobi in na hodniku ne prižigam - ampak je prva svetloba ki jo zjutraj zagledam v kopalnici. najbolje je če ne srečam nikogar oz. če že koga srečam mora biti tiho. jaz rabim MIR in to vsi vejo. zjutraj ne vem kaj počnem.... da mi kdo kaj naroči pa sploh ni cool. ko pridem nazaj v sobo si prižgem radio (če se spomnim) v upanju da se malo bolj prebudim. če sem si prejšnji večer rekla, da moram še kaj sabo vzet na fax - to pol itak pozabim. No, ko se usedem v avto začnem govoriti, če seveda nisem še preveč zaspana. drugače sem celo pot tiho in ne spregovorim niti besede...

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Se dobr da eni nimamo problemov zjutri
smile-1.gif
ucas je treba se enkrat po budilki uzgat, drgac pa ni pene, se umijem da k sebi pridem, pojem mal keksov za energijo, in zalijem z mlekom da sm sit pa gremo veselo na delo :p :D

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Recimo da zadnjih 6mesecev zame velja rek "Not a morning person".
Kar pomeni težavno vstajanje med 6 in 9 uro, moram imeti orenk motivacijo da se poženem v tek. Potem vstanem, zafunkcioniram dokaj hitro...problem se pojavi ker se mi 2uri kasneje (ob prezgodnjem vstajanju) začne svet upočasnjevati in imam kronično spalne želje.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Vstajanje ob 6-ih vsak dan, pa se še vedno nisem navadil po parih letih
crazy1.gif
Drugače pa spanje do 9-10 ure al pa kasneje je stran vržen dan.
Vidim pa da nas je kar nekaj takih da prve pol ure ali pa uro imamo najraje tišino oz. komunikacija je takrat na psu
hysterical-1.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik Mitzy pravi:
Mobitelček? Čajček? Putrček?

Murko?
shocked-1.gif

Ni, če tko lepo opeva Tamaro povsod.
grin1.gif

10.gif

zdej vas imam pa dost
jezen.gif

Slovenet ti pa že nehi, bo še kdo mislu, da kej mava
uf-1.gif

Dons sem se zbudila nekaj sekund pred budilko....pol pa aaaa veeeeeeeeeeš, a veeeeeeeeeeeeš
cheer.gif

prav polepšala mi je dan
aplauz.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
ksz

vstajat mi ni blo praktično nikoli težko...oz. ko se enkrat zbudim, sem včasih mal matasta dokler si face ne poplaknem z mrzlo vodo
wink-1.gif

Ne prenašam pa funkcije dremanja na telefonu in ne maram poležavanja u postli (razen če je zraven kak privlačen primerek nasprotnega spola
evil.gif