Kako funkcionirate zjutraj?

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Nisem ravno jutranji tip, čeprav mi največkrat vstajanje ne povzroča preglavic. Če je treba vstati zgodaj, vstanem, pa bo že nekako. Prvo urco sem bolj zmečkana, potem pa že gre. Največkrat se zbudim že malo pred budilko in potem samo čakam, kdaj bo zazvonilo. Vstajam čisto odvisno od dnevnega urnika. Če ni nič kaj posebnega, se moram najbolj zgodaj zbuditi okrog 6.40. Potem pa rabim kakšnih 45 minut za svoj jutranji ritual - kopalnica, oblačenje, zajtrk, priprava stvari za odhod itd. Tiste minute sem še bolj boga, pa vsa zaspana, pa ne funkcioniram tako kot bi bilo treba, ampak ko pridem na svež zrak, sem kot nova.

Če pa vstajam kasneje, pa nimam sploh nobenih problemov. Good as new.
smile-1.gif

Spat hodim ponavadi med 23.00 in 00.00. Če pa zjutraj nimam budilke pa se sama od sebe, ne glede na to, kdaj sem šla spat, zbudim ob 8.15, brez problemov. No, če pridem ob petih, šestih domov malo potegnem spanec, vendar nisem še spala dlje kot do 11. dopoldan.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
hysterical-1.gif

jaz si že dlje časa vse kar morm s sabo vzet zjutraj, že zvečer pripravim zravn torbice - v 80% vseeno pozabim doma
bonk.gif

ampak zanimivo, ko se pa vsedem v avto, sem pa ko sokol
aplauz.gif

Torej nerodno opletaš z rokami, ko bi imela krila?
confused-1.gif

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Tisti, ki se vozite - a se vam tudi dogaja, da ko se vsedete v avto, ste totalno budni, ko pa pridete v službo, pa spet koma...kot da bi vas s kolom po glavi, miže do kave in počakat, da prime.

Pri meni je tako vsako jutro:(.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
>>> Spat pa hodim med tednom najkasneje ob 23ih.

A nič ne hodiš naokrog? Ali pa vsaj v študenta se preseli, boš imel vsaj kaj od lajfa.
evil.gif

Zdej januarja je bolj bogo študentsko življenje, jeseni je bilo pa dosti hudo, ja.
wink-1.gif

c22b,

to se pa itak lahko že med dnevom obavi, ne vem, kaj mate vsi to navado, da pred spanjem drkate.
hysterical-1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Budilko imam nastavljeno 5.50 in 6.00, seveda vstajam na drugo
grin1.gif

Potem pa se na hitro umijem z mrzlo vodo, da me skor kap in sem zbujen za na šiht, ampak to drži samo tistih 15 minut vožnje do šihta in preoblačenje na šihtu, ker nato postanem spet zaspan dokler ne pridem na teren kjer na polno zaštartam
grin1.gif

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Ura mi zvoni ob 8.00. Jo ugasnem in spim do približno 10.00. Potem pa rabim še kakšno urico, da se spravim k sebi. Normalno funkcioniram pa šele od 15.00
uf-1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Joj moj je tut te sorte polh, da tristokrat dremež stisne, vstaja z muko in ja na sploh zelo rad spi. Sem pa ugotovila, da mu veliko bolje dene, če vstane ob 8h, 9h kot pa da se zbudi okrog 11h...takrat je tak, kot da bi bil celo noč v Iraku...
bonk.gif

...na splošno se mi zdi, da tisto pravo spanje poteka nekje med 22-8, vse kar je pa kasneje je pa samo še matranje in namesto da bi vstal kot rožca si tak, kot da bi te najmanj tri tanki povozili...in tudi spanec je takrat veliko bolj kvaliteten kot kadarkoli kasneje...ne vem, da greš ob 3h zjutri spat in vstaneš ob 12h...itak cel popoldne prepočivaš, zvečer si pa kot sova spet do 3h...
uf-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
ccc.... sami narkomani! brez kave ni normalnega dneva?!!!

Kloshar: "Jaz se za na fax komaj vstanem ob 7.15 (pa se po navadi ne) in takrat sem prvi 2 uri..." Kako to izgleda da se vstaneš? a to se primeš za pižamo pa se gor potegneš, al kako???

on:
jao... jest nikoli nisem bil jutranji tip! ko sem hodil v službo (ob 8h sm štartal), najmanj trije alarmi od 6-7.15, radio že ob 6.30, pol do zadnje minute (še tale komad do konca, pa vstanem, še tele reklame, pa gremo, ipd...) v pojstli, pol končno vstanem in sm se hitr zrihtal (10min), in gas v službo! pol sm klel, kaj je taka gužva (sicer je vsako jutro, sam si ne dam dopovedat, da bi bilo uredu če bi pač 5min prej šel, ker tok zgubim v gužvi), in to... no na šiht mi je uspelo pridit 2x na teden mal do osmih, ostalo vse čez... in ko sem šel dam, sm se tko kdaj vprašal, kaj se je zjutraj dogajalo na poti v službo... in se čist nič nisem spomnil! se pravi, da sm tud še bl dremal! Ne maram pa tud jest zjutraj veseljakov in podobnih ljudi, k so čist ql! na zivce mi grejo vsi ti radijski voditelji, k so zjutraj vsi naspeedirani, živi, zbujeni, k da je ura 13h! pa ne mi rečt da si lahko vesel ko vstaneš ob 4.30 in greš na postajo vodit eno oddajo, kjer moreš kr neki čeblat pa sovoditeljico klišejsko zafrkavat pa to... itak igrajo, zato mi niso všeč! rad imam mir, muzika da špila, brez voditeljev, pa je!

Zdej, vstajam kakor je... včasih ob 8h, drugič ob 11h, ampak sm sposoben spat tud do 13h, pa grem spat okol 2h, trezen, pač tv sm gledal (nism jest kriv, da so vse dobre nadaljevanke po 23h)...

sicer vem, da je to ful slabo, sam men je spanc tok dobr! pa sanje so ful hude, ko dremaš nekaj napol! vem tud da ni zdravo, ampak ne bom vstal, če mi ne bo treba...

mislim, da potrebujem spremembe v mojem ritmu...
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Jaz vem samo eno stvar.....zjutraj rabim MIR. Da me vsi pustijo pri miru, no talking
rolleyes-1.gif
da noben ne teži....rabim kakšno urco, da se spravim k sebi.

Enako pr men. Moja prav da sem ko tak medo. Sam brundam pa počasn sm.
grin1.gif

Akasha

Pripravnik
23. sep 2007
240
0
16
Ljubljana
Najraje spim,dokler "nese",haha.... Seveda to ne gre vsakič, si pa bujenje naštimam minimalno 15 min pred dejanskim vstajanjem, ker se počasi privadim na budnost in se še malo po postelji obračam, preden vstanem.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
na zivce mi grejo vsi ti radijski voditelji, k so zjutraj vsi naspeedirani, živi, zbujeni, k da je ura 13h!

Ja, voditelji ob 13ih so pa ko povožene mačke. Važno da ponavljajo odlomke jutranjih cirkusov.

Ah, še dve uri.
smirk-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
na zivce mi grejo vsi ti radijski voditelji, k so zjutraj vsi naspeedirani, živi, zbujeni, k da je ura 13h!

Ja, voditelji ob 13ih so pa ko povožene mačke. Važno da ponavljajo odlomke jutranjih cirkusov.

Ah, še dve uri.
smirk-1.gif

Ja ker zdravim lažjega mačka (beri mucka) od učer.
smirk-1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Jz mislim da nam en krade tiste minute ko dremamo
10.gif

Res ni važno al je 5 la pa 10 minut, zaprem oči čez sekundo že tuli spet
stupid-1.gif

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Najbolj hecn je takrat, ko to ni sam 5 minut ampak je ena ura, imaš pa občutek, da si sam zaprl oči...

V srednji šoli se spomnem, ko še nisem mel te funkcije dremeža, se je velikokrat teh "sam še 5 minut" spremenil v urco al pa dve.

Nazadnje urejeno:

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Med tednom vstajam ob 5:30 od doma štartam 6:20, ob 7h že arbajtam. Zjutraj najbolj funkcioniram, sploh če debelga Bilija zagledam v vasi.
hysterical-1.gif

Načeloma pa hodim zgodaj spat, pred 22sto, a mi letos to še ni uspelo.

zaspana.press