Kako fina je Slovenija....

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Cigota mamo na alterju.
cheer.gif
Dejte mu titulo Brajdiæ.

"Kar je moje je tvoje in kar je tvoje je moje" Ta je dobra ja.
crazy1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
hehe, a veš kaj je meni cigan zadnjič reku, ko je nabral košaro jabolk na mojem vrtu?
Bil je olikan. Ko sem ga zalotu je reku; "dober dan, sem mislu, da ljudje v hiši spite, pa nisem hotu motit in budit"
Ampak olikan je pa bil in me lepo pozdravil....

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zanimiv, da cigani živijo dobro z barbari Srbi. še bolj zanimivo je, da v Avstriji nimajo težav.

članek
Kad ideš u Valjevo, jedinim putem kojim možeš da dođeš do Valjeva, kad kreneš u Valjevo a da nikada ranije nisi išao dalje od Šapca (kako bi to rekao pesnik Beækoviæ), moraš da prođeš kroz Draginje. Apelujem na opštinske vlasti da ovo mesto uvrste u turističku ponudu kraja, baš uz sve lepo obeležene manastire i Brankovinu, rodno mesto Desanke Maksimoviæ.

Ko nije video Draginje, taj ne zna šta je reportaža Večernjih novosti. Romsko naselje sa dvorcima iz priče o Aladinu, arapske kupole i arapski konji od gipsa na ogradama, beli mermer i murali od fluorescentnih boja da lepo svetli u mraku, ispod svakog krova nekoliko hiljada kvadrata stambenog prostora, dorski i jonski stubovi, kapele i kupole, a oni svi na ulici, stolice ispred ograde tik uz put, bosnoga deca se vijaju po prašini, u Valjevu mi kažu i sa malim udžericama iza tih dvoraca čudne arhitekture koje se ne vide s puta, u kojima zapravo lepše i po meri i tradiciji zapravo žive. Pretpostavljam da im je svima yebao mater prvi sugrađanin koji se obogatio organizovanim prosjačenjem i džeparanjem u Beču, pa sazidao kuæu usputnjaču od nekoliko hiljada kvadrata, nalik na jedinu bajku koju je negde napola čuo.

Videla sam nešto slično u selima nadomak Bukovca, odmah sam imala sličnu asocijaciju, ali tamo nije bilo dovoljno takmičarskog duha, pa je napravljeno svega desetak takvih, trč-trč pa dvorac. Ali Draginje, Draginje je bez konkurencije u maštovitosti. Očekujem da jednog dana, kada me put nanese ponovo u Valjevo, jedinim putem kojim se može u Valjevo iæi, da vidim i građevine nalik na one iz Star Wars, ili iz neke futurističke kompjuterske igrice, mislim da æe iæi u korak s modernim dobom u svom takmičarskom duhu.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zanimiv, da cigani živijo dobro z barbari Srbi. še bolj zanimivo je, da v Avstriji nimajo težav.

Kaj nimajo?
hysterical-1.gif

Tam so šele brihtni. Ratalo jim je ukrast bakren kabel od železniške vozne mreže, napajan pod 15k volti. Naši to še ne znajo.
evil.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Pubec malo se ohladi prvo pol pa se boma dalje menla. Idi malo mleka najprej popit-je baje dober za rast zob.

priden.gif

Pa saj mi niti ni treba pisat dolgih postov, ko ti že sam v parih stavkih lepo daš vedet v ketero skupino folka padeš...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Jih, jih.... verjamem pa, da tebi daljša besedila povzročajo težave. Tako zaradi razumevanja in povezovanja, kot verjetno tudi zaradi težjega prenašanja daljših umskih naporov.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Daj se... prosim! Bi rad videl kako si ti predstavljaš primitiven nivo, ker za moje pojme si že dolgo nazaj usekal ob dno
wink-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Hja, tisti, ki nimajo posla s cigani ali živijo daleč narezen drug od druzga, mogoče res nimajo težav z njimi. Tako kot ti nimaš težav z cigani, saj jih samo po televiziji vidiš. Jaz tud nimam težav z levi, sloni in antilopami, šimpanzi itd....mi ne delajo škode po njivi, saj jih pri nas ni prav veliko.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
če bi jim šlo tak "dobro" kot v srbiji bi blo super. tam so nesocializirani cigani res največji reveži.
wink-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa kje je problem? Cigana, ki naredi kaznivo dejanje v zapor, otroke pa v sirotišnico. Konec debate. Otroci ga bodo nasrkali, ampak prvi se naj nad tem zasekira starš. Mogoče ga bi to motiviralo k legitimnemu vedenju.

Sorry, ampak druge rešitve ne vidim. Razen tiste "šus v glavo". Malce preveč civilizirani smo za kaj takega. Čeprav bi bilo vzgojno.

Če bo šlo tako naprej s cigoti se bom še jz spremenil v cigana. Dal bom odpoved v službi in postavil šotor na občinski zemlji. Potem bom pokavsal šolarke v bližnji osnovni šoli, sosedu pobral gume z novega Audija, sosedi narabutal cel vrt in za posladek maznil Flokija španjela ter ga skuhal kot premier posladek za svojih 42 otrok. Če bom res fejst zagovedan pa mi bo občina postavila hišo in bom do nje prišel zastonj.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Razlika med srbskimi in našimi cigani; tam so cigani enaki smetem, jih tepejo, strelajo na njih. zaničujejo, cigo ne sme nič, sicer dobi po piški.

Tukaj imamo pa drugačno situacijo, tukaj cigo nekaj velja, tukaj ima cigo pravice in zaščito. Poleg tega je slo. narod precej strpen in kulturen, da jim dopuščamo tolikšno avtonomnost.

Tretji (najpomemnbejši) segment je EU, razificirali smo Konvencijo o ČP, smo v organizacijah, ki spoštujejo narodnostne manjšine, sodelujemo pri problematiki diskriminacije, sovraštva do tujcev in nestrpnosti do drugačnih, torej, komu se zahvalit? EU-ju? Ne, sami smo krivi!

Živela evropa, živela EU.....in vsi cigani!