Kaj žere denar???

vosela

Pripravnik
4. feb 2011
43
0
6
Zdravo. Imam en problem, kupil sem si Samsung Galaxy 3 in zdaj trenutno imam notri sim od mobitela (na kartice). V četrtek sem napolnil za 10 evrov in danes hočem klicat in mi reče da nimam zadosti na računu, jaz pogledam in res 0,00 eur.
shocked-1.gif
kako je to možno???? Bi mi kdo znal povedat kaj mi žere denar? Internet mi ne more, ker sem preko wifija gor vedno, klical nisem čisto nič, tudi sms-ov nisem pošiljal. A so to kake Android aplikacije, ki se povezujejo na net ko imam wifi izklopljen? Prosim za nasvet.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Obstajajo aplikacije, katere se same povezujejo, dokler povsem ne izključiš "mobile network".
Bolje, da se ti to ne zgodi v tujini v naročniškem razmerju.

vosela

Pripravnik
4. feb 2011
43
0
6
Ja saj sem opazil pri enih aplikacijah, da imajo na dnu ali pa zgoraj neka sporočila, ki se menjavajo... a to žere denar? Kako pa vedet katere aplikacije se same povezujejo? A so to tudi ti weather widgeti, ki ti posodabljajo vreme vsake tolko časa, pa mail ki ti javlja nova sporočila...? A se da to kako izklopit, pa potem sam določiš za katere hočeš?

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Predlagam, da mobilno omrežje v celoti izklopiš. ter vse posodobitve izvajaš, ko jih potrebiješ. Vse to, kar si napisal, pobira denar z računa...

vosela

Pripravnik
4. feb 2011
43
0
6
Mobilno omrežje? Kako pa naj izklopim mobilno omrežje? (a to misliš vse avtomatske sinhronizacije)?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Na Marketu snemi APNdroid. Z njim vklapljaš iz izklapljaš podatkovno povezavo, MMS-i pa gredo skozi v vsakem primeru. Če nimaš kakega podatkovnega paketa, zna biti prenos podatkov precej dag.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Pojdi v Nastavitve -> Sinhronizacija -> izključi podatke v ozadju ( Background data)

vosela

Pripravnik
4. feb 2011
43
0
6
Jaoo, zdaj sem videl da sem imel tole sinhronizacijo vključeno. Bvader - hvala saj sem že prej gledal tole samo nisem mislil da mi žere denar (mislil sem da mi sinhronizira kadar pač lahko - torej kadar sem na netu preko wifi-ja in ne da porablja denar na računu za sinhronizacijo). Še dobro da nisem šel na naročnino, ker bi tam šla poraba v dosti večje številke in tega seveda ne bi tako hitro opazil, zdaj sem pa izgubil samo 10 evrov...
Torej se v nobenem primeru ne splača imet samodejnih sinhronizacij vklopljenih? Ali se? Oziroma, koliko (tako na oko) podatkov gre za te stvari (v denarju približno vem, zdaj ko sem to izkusil :/ ) ampak če vzameš naročnino, recimo dobiš neko količino, ki jo lahko porabiš za prenos podatkov, koliko približno bi moral vzet. Malo čudno vprašanje, ampak ne predstavljam si kako žere te kilobajte pri prenosu...

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Z marketa si potegni dol NetCounter alii kaj podobnega, pa boš videl koliko ti podatkov in posledčno denarja sinhronizacija pomeni...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.642
4.375
113
Za tak telefon rabiš paket z data planom ( mobilni internet) vzemi si kakšno tušmobilovo vesolje ali mobitel itaq ali simobil orto z dodatnim data

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
3G watchdog in si daš na namizje widget kjer ti kaže kolk si porabil. lahko si naštimaš opomnik, ko dosežeš željeno vrednost.
kot je @clio15 rekel, vsaj 100MB paket si vzemi nekje. Če imaš vsaj doma dostop do wifi in nisi facebook frik bi ti to moglo bit dost.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Meni se syncata dva maila konstantno,pa mi samo to nabije cca 20MB na mesec tako da mi na Dabestu ostane se okoli 80MB

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Kakšne so optimalne nastavitve da sem lahko brez skrbi glede teh neželenih stroškov.
Rad bi samo telefoniranje, SMS, in sem pa tja kak MMS.
(Galaxy 5)
lp