Kaj vsebuje 7-letna garancija (KIA)?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Večina ljudi avto po 7 letih itak proda. Jaz avte menjam na okol 5 ali 6 let starosti ko izgubi približno polovico vrednosti. Potem dodam to polovico in imam spet nov avto, med tem ko ta, ki kupi moj avto za isti denar, dobi star avto.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Kaj imaš ti z vozniki BMWjev? Ti je v preteklosti kdo od njih podrl babo,
Tud če bi, zarad majhnih lulekov, ki jih imate BMWjaši sploh čutila ne bi.
Citat:
Mnoge ljudi iritira že spodnašanje zadka pri hitrejšem pospeševanju z zadnjim pogonom. Si takoj norec v očeh tistih, ki še nikoli niso vozili avta z zadnjim pogonom.
Tud Lexus ima zadaj pogon, pa boš v tem avtu težko videl takega bedaka kot jih mrgoli v BMWjih.
BMW je pač sanjski avto cestnih bedakov. To je dejstvo. Na tebi pa je, al si to priznaš al pa ne.

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
po 7im letih je Kia skoraj odsluzen avto, to dokazuje tudi izguba vrednosti proti Golfu.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Kolk Kij pro-ced starih 7 let si pa že prodal, da to veš?
Bi blo pa dobro pogledat kolk je vsak posamezni avto stal kot nov.
Precej na pamet klobasaš. Pravzaprav klobasaš kar nekaj...pojma nimaš.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ti si glih tak kot moj tastar ima iste finte kot ti.Pleh je zanj pleh.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
realno obadva izgubita približno enako - recimo 10 kE v 7 letih (16kE>6kE, 13kE>3kE)
je pa res da boš golfa po 7 letih lažje prodal za 2x višjo ceno kot kio

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Še ti povej, koliko Kij pro- ced starih 7 let se je že prodalo, da vsi veste kolk bo čez 7 let koštala!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
ne mi rečt da se bo z enim modelom renome znamke za 100% spremenil na boljše.....

Lahko da bo stala še manj kot danes razne spektre... kaj pa veš kaj bodo prinesla leta....
Lahko se bo pokazalo cel kup napak na elektriki-roniki, lahko bo rjavela, lahko se bodo zici trgali.....

dajmo času čas.....

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zgubljanje cene je odvisno predvsem od zaželenosti modela. Ta je poleg atraktivnosti odvisna tudi od raznoraznih težav, obrabe materiala itd. Nihče še ne ve kako slabo/dobro se bo kia ceed odrezala po 7ih letih. Zaenkrat lahko pogedate kio sorento, ki po 6ih letih zelo solidno drži ceno. Ostale kie so pa bile zelo poceni ob nakupu in zelo poceni pri prodaji. Tudi za to, ker so bile precej zanič. Sorento in ceed se mi zdita zelo drugačna zgodba.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
jao stari pa tak si trmast ga glava peče
bonk.gif
In vrednost starih kij se v naslednjem letu ne bo kaj bistveno spremenila. Nevem zakaj bi se
bo šlo? saj vem da ne, samo vseeno probam

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Kaj imaš ti z vozniki BMWjev? Ti je v preteklosti kdo od njih podrl babo,
Tud če bi, zarad majhnih lulekov, ki jih imate BMWjaši sploh čutila ne bi.
Citat:
Mnoge ljudi iritira že spodnašanje zadka pri hitrejšem pospeševanju z zadnjim pogonom. Si takoj norec v očeh tistih, ki še nikoli niso vozili avta z zadnjim pogonom.
Tud Lexus ima zadaj pogon, pa boš v tem avtu težko videl takega bedaka kot jih mrgoli v BMWjih.
BMW je pač sanjski avto cestnih bedakov. To je dejstvo. Na tebi pa je, al si to priznaš al pa ne.

Najprej naj povem, da sploh nočem vedeti, od kod ti tako dobro poznaš dolžino lulekov drugih moških. Ampak OK. Nekateri imajo raje umazanega kot mastnega.

BMW in Lexus ne moreš primerjati. Starega Lexusa ne kupi nihče, niti jih ni kaj veliko na trgu. Prodajajo se novi in teh ne kupujejo 20 letni mulci za 6000 EUR. Pri BMW se seveda zlahka najde en kup trojk in petic letnika 1998, 1999. Sicer so zgonjene, z nekaj sto tisoč km, pogojno vzdrževane, letijo pa še vedno precej fajn. Zdaj pa ti razloži 20 letnemu mulcu, ki ga trgajo hormoni, da si naj za svojih našparanih 10.000 EUR kupi Kio Ceed. Hkrati pa že eno leto skozi ograjo prodajalne z rabljenimi avtomobili občuduje tam nanizane BMWje. Seveda se bo odločil za BMW, ker želi biti džek. Kmalu bo spoznal, da tak star avto ni poceni za vzdrževati in se ga bo rešil. Vmes pa gonil kot norc.
Sem voznik BMW in takšni pacienti mi gredo fejst na penis. Ne morem pa pristati na posploševanje, kjer se vse voznike BMW meče v koš z napisom "cestni norci": Sorry, med lastniki BMW-jev smo tudi presneto uravnotežene osebe, BMW imamo pa zato, ker nam je kot avto všeč. Za to všečnost pa smo tudi pošteno plačali premium ceno.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Malo sem pogledal na avtonet in res, 3 leta stari Golfi dizli z cca 100 000km se prodajajo za 13000€, medtem, ko je novi z enakim motorjem 17400€. Tukaj ne vidim nobene ekonomske računice za nakup rabljenega. Ali sem kaj spregledal?