Kaj vse imate v avtomobilu?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz mam vrv, kable, obvezno opremo, potem pa še ene dve al tri "astronavtski" foliji. Pa par kompletov plastičnih kart od sportsdirecta za 1 euro
smile-1.gif
Za šipe praskat in tisto luč iz lidla/hoferja, ki ima magnet, za pas prerezat in za šipo razbit gor vse v enem.

Nič posebnega.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.393
2.566
113
Ja sem že doživel, da je motorka prav prišla. Je rešila vsaj 5 ljudi. toliko za nejeverne Tomaže.

USB napajalni kabel
steklenico brezalkoholne pihače - poleti več
nakupvalne vreče ala špar/mercator
deodorant
papirnate robce
papirnate brisače
vlažilne/dišeče robčke
čistila za okna
dva betonska cegla
sveča za na grob + vžigalnik
tošlček za drobiž
rezervne cigarete in 3 vžigalnike

škoda, ker ste eni tole vzel preveč za hec.
ketne? zakaj le?
5x gavrilovič? ta pravi preživi z 1 konzervo v 2 dneh!
tračni meter? sic!
g17? zakaj en g18c?
alkotester? a ga policaji nimajo?
kompas in busolo? kaj ti razlika toliko pomeni?
sekunderkleber? zakaj če maš duct tape!
sekstant? le kaj če ti, če nimaš umetnega horizonta.
ste ste čudni

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
718
98
28
Groza kaj vse eni vlačite s seboj?! :))
Ne bi rekel, če bi se vozili po prostranstvih Avstralije, ne pa po Sloveniji, ki jo peš prehodiš v nekaj dneh...

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Jp-kar je obvezno, ostalo po potrebi:

-če grem kermu kaj naredit (štrom), dam orodje v prtljažnik.
-jaga-puško v etiuju in nahrbtnik,kanto z vodo plus dve plastični vreči za trupla
cool-1.gif

-hribi- nahrbtnik, v katerem je osnovno za pohod.

Za ilustracijo-zadnje tri jesenske mesece sem se ogromno prefijakal po hribovskih in gozdnih cestah, kakršne večina vozil od alterjevcev zelo redko vidi, pa nisem potreboval ama nič, kar drugi vozijo s seboj( set gedor in drugega orodja za generalne recimo)
wink-1.gif

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.050
119
63
Doma
Poleg obvezne opreme se najde še gasilni aparat, zemljevid kokoške, gurtna, vlečna vrv, par odsevnih jopičev, vrečka za v trgovino, baterija, vlažilni robčki in žvečilke.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Gajbico-leseno da vse to notri zložim in vse našteto sem že včasih rabil pa sem imel ali pa tudi ne pa sem dodal. Itak vozim in ne nosim
- gasilnik bioversal 2kg, ABC prah 2kg
-odsevni jopiči 6x
- gurtne
- elstične gurtne (tiste s kljukicami)
- ketna 4 m
- vlečna vrv
- meter 5m
- pasji povodec
- šalci kovinski 2x
- kuhalnik mali
- 1,5 l vode 2x
- juhice instant
- čaj, planinski
- kava, instant 3v1
- luč LED tista z magnetom, pa eno na dinamo
- power bank
- peno za flikanje gume
- star mobitel
- armafleks 2x
- nož multifunkcijski
- lopata, zložljiva JLA
- šotorka
- beležka, kuliji
- duck tape
- vezice, razne
- ura ta pocen iz hervisa ma še kompas, barometer, termometer
- pribor za osebno higieno
- rezerno obleko
- deko 2x
- sprej proti komarjem in klopom
- kompas
- šampon za avto in gobico

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.838
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik axeton pravi:

Pa ni mi jasno kaj bi rabil meter?

V škatli z orodjem v avtu imam tudi jaz meter, ne spomnim se sicer, da bi ga kdaj res rabil nekje na poti ampak za mnoge stvari, ki jih imam itak vidim kdaj jih rabim šele, ko jih res rabim, takrat se spomnim, da imam to pri sebi in lahko uporabim. Gre se za "just in case", kot sem že omenil. Nikoli ne veš kaj te čaka na poti
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sej orodje je kul sam dvomim da kdo sredi ceste mali servis naredi ko kaj crkne

Marsikaj se da narediti na poti, da se avto usposobi in se lahko pelje naprej, gre v glavnem za manjše posege zaradi katerih večina že kliče avtovleko. Če je kaj večjega in zahtevnejšega lahko včasih vsaj toliko zrihtaš in improviziraš, da se avto pripelje domov ali pa vsaj do servisa. Dejansko sem jaz orodje na poti do zdaj res nujno rabil za svoj avto samo enkrat, brez orodja bi ostal v Avstriji oziroma bi imel več sitnosti in tudi nekaj več stroškov, enkrat pa sem z mojim orodjem prav tako rešil rit prijatelju, ko smo bili skupaj na srečanju 250km od doma. Pa dejansko vse kar vozim sabo od orodja naprej ni nujno, da rabim za avto ampak še za kaj drugega, pač kot že omenjeno način mojega življenja in hobijev.

Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ksz

vas je kr nekaj doomsday prepperjev tukaj vidim

hysterical-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Ketne, vlečna vrv, kabli za vžig, 2 litra vode, liter tekočine za stekla, spalka, en kup čevljev, vsa oprema, ki je že tako zahtevana, 3 prve pomoči vse zapakirane ampak dvema je že potekel rok uporabe, gasilni amparat en kup štrikov za vezat pa še kaj bi se našlo.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
si ne predstavljam kje bi rabil vse te zadeve ki jih imate nekateri... Sej orodje je kul sam dvomim da kdo sredi ceste mali servis naredi ko kaj crkne

V primeru uporabnika Sixpower....moraš razumet da je nek US of A "musclecar" tehnološko tolk zadaj da ga komot popraviš z švicarjem pa kako najlonko (ce se strga jermen na vodni pumpi)
grin1.gif

Še fotr je razlagal da so 40let nazaj pr stojadini štelal ventile kr na poti na morje....sam tm si mogu met skalibrirane ploscice za klackalice s sabo pa posebne klešče za fedr stisnt....pr sixpowerju je pa zadost švicar.....k se ventile štela isto k na kaki "moderni" OHV kosilnici
evil.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Si jo je fotr štromar predelal na teristorski vzig tko da ok platine se zmer...vse ostale nevsecnosti so pa odpadle...

Spomnim se se dvostevilcnega (LCD na kristale) merilca obratov motorja...

Tenis zogice na kljuki nismo mel....nismo bli s Fužin
evil.gif

Nazadnje urejeno:

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
718
98
28
Sem se pred dnevi krepko nasmejal, ko sem videl kaj prevaža s seboj na traktorju nek znanec - hobi kmet, ki je popolni antitalent za popravila strojev. Cca 30 kg orodja + "flašncug", zajlo, štrike, kladiva..., pa pravi, da mu še vseeno kaj manjka. :))

Nazadnje urejeno:

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
Ker živim v mestu poleg obvezne opreme rabi človek še vlažilne robčke, deo torbico (10 ml eau de toilette, roll-on, kondomi, 50 EUR), rezervno srajco in spodnje perilo, polnilec za telefon, dišeča smrekica in to je to.

Kaj vse eni vozite v avtu...
bonk.gif

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Jaz imam tudi veliko robe v avtu ... vse, kar rabim za prosti čas (šport, kampiranje, ...), ker se mi ne da stalno prestavljati robe ven in notri. Tako v stanovanju samo spakiram ruzak s cotami in svežo hrano in sem v 15 minutah ready to go.

In marsikdaj mi je že prišlo prav kaj od te opreme tudi izven športa/kampiranja.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.838
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
Jaz imam tudi veliko robe v avtu , ker se mi ne da stalno prestavljati robe ven in notri. Tako v stanovanju samo spakiram ruzak s cotami in svežo hrano in sem v 15 minutah ready to go.

To je pa itak bistvo ampak nekaterim moraš res prav vse narisati, da kaj dojamejo.

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
si ne predstavljam kje bi rabil vse te zadeve ki jih imate nekateri... Sej orodje je kul sam dvomim da kdo sredi ceste mali servis naredi ko kaj crkne

V primeru uporabnika Sixpower....moraš razumet da je nek US of A "musclecar" tehnološko tolk zadaj da ga komot popraviš z švicarjem pa kako najlonko (ce se strga jermen na vodni pumpi)
grin1.gif

Še fotr je razlagal da so 40let nazaj pr stojadini štelal ventile kr na poti na morje....sam tm si mogu met skalibrirane ploscice za klackalice s sabo pa posebne klešče za fedr stisnt....pr sixpowerju je pa zadost švicar.....k se ventile štela isto k na kaki "moderni" OHV kosilnici
evil.gif

Mah, amerikanci so tako zastareli, da še švicarja ne potrebuješ, saj nimajo nič mehanike pod pokrovom ampak le prazen prostor, vse dela na luft in dobro voljo.
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Mah, amerikanci so tako zastareli, da še švicarja ne potrebuješ, saj nimajo nič mehanike pod pokrovom ampak le prazen prostor, vse dela na luft in dobro voljo.
smile-1.gif

evil.gif

FLI8V6FIGJOZKFQ.MEDIUM.jpg