Kaj vse imate v avtomobilu?

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
-ketne
-vzigalni kabli
-2x deznik
-prva pomoč
-trikotnik
-svetilka
-lateks in navadne rokavice
-par setov zarnic
-cigumiji
-ocala
-polnilni kabel za telefon
-Leatherman nož
-vzigalnik
-papir+pisalo
-par kondomov
-nakupovalna vreča
-2 paketa robcev
-ene gumi bombone če kej cukr pade
-strgalo za led + parkirna ura v enem
-nekaj kovancev za parking

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Od v tej temi naštetih stvari jih imam v svojem avtu kakšno četrtino.
In od vseh mi je ravno duct tape že dvakrat prišel prav - manjši trk, ko odbijač pade stran, sicer hladilnik luči delajo - in ga z dust tapom zalepiš, da prideš do doma ali mehanika - ja vem itak imate vsi asistemco in v takem primeru kličete vleko.
Drugi primer: ravno pozimi se pokvari dvig stakla v zadnjih vratih in steklo "pade dol" - rešitev za prvo silo, spet duct tape.
cheer.gif

grin1.gif

duct-tape_o_1751471.jpg

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
ksz
a ste to vsi pripravljeni na nizek štart, če vas naženejo od doma starši, žena, punca, partner? tudi pod razno ne vozim tolk stvari, pa se vozim po gmajnah, grdih cestah, daleč od doma s starim, kolikor toliko zanesljivi avtom. Tko, da imate za tele prevoze do službe in na kavico čist preveč.
tongue-1.gif

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
KSZ
Eni mate res vse mogoce....
Vlecna vrv tudi pri meni prej nikoli.... dokler mi ni v bosni kazen stisnil, ni imel drugega..... saj smo se pol prijateljsko zmenli samo vseeno....

B81

22. jul 2007
36.951
10.509
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
ksz
a ste to vsi pripravljeni na nizek štart, če vas naženejo od doma starši, žena, punca, partner? tudi pod razno ne vozim tolk stvari, pa se vozim po gmajnah, grdih cestah, daleč od doma s starim, kolikor toliko zanesljivi avtom. Tko, da imate za tele prevoze do službe in na kavico čist preveč.
tongue-1.gif

467716-post_slo.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
OK - za duck tape ste me prepričali.

Samo za vezice mi pride samo eno na misel - pa tisto definitivno ni povezano z avtom. Oziroma jih ne bi uporabil na avtu.
redface-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Haha :D ma ne no, jaz imam vedno cel kup robe v glavnem zato, ker me hitro lahko prime kje pokampirat oz. pač zabluzit in so potem take stvari povsem priročne. Poleti imam poleg ostalega še opremo za plezat in podobno. Nikoli ne veš kako se lahko dan odvije
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.813
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
OK - za duck tape ste me prepričali.

Samo za vezice mi pride samo eno na misel - pa tisto definitivno ni povezano z avtom. Oziroma jih ne bi uporabil na avtu.
redface-1.gif

Tudi vezice so čist uporabne za hitra popravila - lahko fiksirajo odbijač, kakšne kable ali kaj drugega pod haubo ali okoli motorja, lahko so začasni nosilec izpuha, če ti gre kakšna od tistih gumic rakom žvižgat itd. V bistvu je odvisno zgolj od primera oz.problema in domišljije vpletenega
grin1.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.838
113
Lublana
Obišči stran
KSZ
Poleg obvezne opreme še:

- kovček z orodjem
- komplet gedor
- vžigalni kabli
- duckt tape
- vezice
- mag lite
- vžigalnik
- gasilni aparat
- gurtne
- pajki
- deka
- multimeter
- objemke
- pajser
- nekaj parov delovnih rokavic
- nož
- škarje
- dežnik
- mačeta
- cerada

V poletnih mescih še žar in spalka.

Pa še bi se našlo marsikaj npr, kakšna vrv, zajla, žice, varovalke, jedilni pribor, vitrex, wc papir, vrečke za smeti....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Glede na to da vozis americana.....nikjer nisem zasledil kantice olja...al pa vsaj ATF tekocine
tongue-1.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.838
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Glede na to da vozis americana.....nikjer nisem zasledil kantice olja...al pa vsaj ATF tekocine
tongue-1.gif

A to je kakor neko podhebavanje
wink-1.gif
? Ne, neke resne potrebe po dolivanju olja med servisnimi intervali praktično ni zato nimam nobenega olja v avtu razen, če ostane kaj od redne menjave, takrat to pustim v avtu in včasih kakšen deci res celo prav pride.
Sicer pa prvič slišim, da naj bi amerikanci splošno bili znani po porabi olja, al kaj si hotel povedati? Ampak ti in ostali Alterjevci verjetno to res bolje veste od mene
wink-1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz imam dokaj prazen avto ... se vozim sam, pa ne maram da se kaj premika zadaj.

V kabini imam svetilko, karte za briškolo, parkirno uro ( v predalu), garmin v predalu pod sedežem, dva varnostna jopiča, kemični svinčnik in 12v polnilec za mobitel.

V prtljažniku dežnik, spodaj namesto rezervne gume pa kompresor, verige, strgalo za led, Wc papir in obvezno opremo ... aja pa še svetilka je še na boku ob strani, snemljiva 12V.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.004
10.754
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Evo seznam moje robe: obvezna oprema, vojaški anorak, pulover, rokavice, kapa, odeja ali dve, dežnik, svetilka, lopata, sekira, nož, vžigalnik, kabli za vžig, nekaj orodja, duck tape, vezice, 2 spalni vreči, wc papir, 5-8l vode, kantica za gorivo & lijak, heki, karte in ribiška palica. Mislim, da je to to, poleti pa imam zraven še konkreten ribiški ležalnik ter zložljiv žar
grin1.gif

A na tole si tudi naročen?
grin1.gif

A sploh smem vprašati čemu duck tape in vezice?

Se pa drugače strinjam, da kakšna odeja, nož, anorak in dodatna obutev sploh ni neumno. Mam tudi jaz običajno v avtu.
wink-1.gif

Kako češ sicer najlažje prevažati trupla?

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
rokavice, LED baterijo iz hofra (tako, k ma magnetek in kavelj), vlazne robcke, deodorant, kremo za sonce, kremo za roke, flaško za vodo, vrečke za smeti, polnilc za telefon, parkirno uro.

Nazadnje urejeno:

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.838
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
tongue-1.gif

Pa rezervni diferencial...
evil.gif

oh, oh,oh, oh, oh,.. kako boli..... he he, potem pa v sosednjih temah berem kako ima ves Alter avtomobilsko asistenco pa kolikokrat ste jo morali že uporabi za vaše super duper najnovejše neuničljive in neverjetno zanesljive avtomobile
hysterical-1.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
KSZ
Poleg obvezne opreme še:

- kovček z orodjem
- komplet gedor
- vžigalni kabli
- duckt tape
- vezice
- mag lite
- vžigalnik
- gasilni aparat
- gurtne
- pajki
- deka
- multimeter
- objemke
- pajser
- nekaj parov delovnih rokavic
- nož
- škarje
- dežnik
- mačeta
- cerada

V poletnih mescih še žar in spalka.

Pa še bi se našlo marsikaj npr, kakšna vrv, zajla, žice, varovalke, jedilni pribor, vitrex, wc papir, vrečke za smeti....
Recimo tole..kakšen je potem recimo povprečen mesec vožnje enega voznika, da mu vse tole prav pride..kaj se mu torej zgodi na poti ali opravkih...
write.gif