Kaj vse imate v avtomobilu?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Ksz...
Uf, zanimivo, potem se pa jaz "obremnjujem" da moram kdaj po avtu pospraviti...
Dežnik, kaksne vrečke (vsaj ena hladilna) za v trgovino (tam pac ne kupujem vreck), strgalo za led (se ga izogibam, ce je možno polijem s toplo vodo), kaksna rokavica (lateks oziroma delovna, ceprav ne vem zakaj jih imam s seboj), , kaksni bonboni, wc papir, kak svincnik (lahko tudi kemik, floki...) in meter. Ze nekaj casa pa kupujem parkirno uro. Nekajkrat sem kar na listek napisal....
Poleg obvezne opreme. Vendar okvarjene zarnice sedaj ne menjam vec iz seta v avtu. Imam obcutek da tisto hitreje crkne. Vzamem zarnico iz garaže.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Glede na to da vozis americana.....nikjer nisem zasledil kantice olja...al pa vsaj ATF tekocine
tongue-1.gif

Pa rezervni diferencial...
evil.gif

oh, oh,oh, oh, oh,.. kako boli..... he he, potem pa v sosednjih temah berem kako ima ves Alter avtomobilsko asistenco pa kolikokrat ste jo morali že uporabi za vaše super duper najnovejše neuničljive in neverjetno zanesljive avtomobile
hysterical-1.gif

Mogoče se malo zlobno sliši, ampak dejansko ni tako hudo...starejša ameriška vozila pravi ljubitelj baje sam popravi brez večjih težav, vsaj jaz poznam enega takega, ki ima grand æekorija, pa vso mehaniko porihta v domaæi garaži...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.340
9.573
113
EU
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
KSZ
Poleg obvezne opreme še:

- kovček z orodjem
- komplet gedor
- vžigalni kabli
- duckt tape
- vezice
- mag lite
- vžigalnik
- gasilni aparat
- gurtne
- pajki
- deka
- multimeter
- objemke
- pajser
- nekaj parov delovnih rokavic
- nož
- škarje
- dežnik
- mačeta
- cerada

V poletnih mescih še žar in spalka.

Pa še bi se našlo marsikaj npr, kakšna vrv, zajla, žice, varovalke, jedilni pribor, vitrex, wc papir, vrečke za smeti....
Recimo tole..kakšen je potem recimo povprečen mesec vožnje enega voznika, da mu vse tole prav pride..kaj se mu torej zgodi na poti ali opravkih...
write.gif

To vse potrebuje v soboto za do Hoferja in nazaj
hysterical-1.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.231
2.838
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
KSZ
Poleg obvezne opreme še:

- kovček z orodjem
- komplet gedor
- vžigalni kabli
- duckt tape
- vezice
- mag lite
- vžigalnik
- gasilni aparat
- gurtne
- pajki
- deka
- multimeter
- objemke
- pajser
- nekaj parov delovnih rokavic
- nož
- škarje
- dežnik
- mačeta
- cerada

V poletnih mescih še žar in spalka.

Pa še bi se našlo marsikaj npr, kakšna vrv, zajla, žice, varovalke, jedilni pribor, vitrex, wc papir, vrečke za smeti....
Recimo tole..kakšen je potem recimo povprečen mesec vožnje enega voznika, da mu vse tole prav pride..kaj se mu torej zgodi na poti ali opravkih...
write.gif

Kar se tiče mene je tako, da imam takšne hobije, delo in lifestyle, da marsikaj prav pride. Velikokrat kaj prevažam zato potrebujem gurtne in pajke tudi delovne rokavice, duckt tape je itak vsestranski. Čez leto velikokrat tudi kampiram za kašne dva do tri dni in takrat pride prav marsikaj kar vozim s sabo. Včasih tudi delam na terenu in spet marsikaj lahko pride prav ali pa kaj spontano pomagam znancem ali na avtu, motorju ali čem tretjem.. in je spet fino, da imam veliko stvari pri sebi. Večina stvari je itak "just in case", pač rad imam vse vedno pri roki. Če bi se vozil izključno samo od doma v službo itak nebi vsega tega vozil sabo. Marsikaj kar vozim sabo je že tudi prišlo prav tistim, ki nikoli nič nimajo in so vsi izgubljeni nekje bogu za hrbtom, ker ne morejo in ne znajo ene klinčeve varovalke ali pa gume zamenjati ali pa so pustili luči prižgane pa jim ni jasno zakaj avto ne vžge pa hočejo že asistenco klicat... Se kdo od vas najde med temi
wink-1.gif
?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Evo seznam moje robe: obvezna oprema, vojaški anorak, pulover, rokavice, kapa, odeja ali dve, dežnik, svetilka, lopata, sekira, nož, vžigalnik, kabli za vžig, nekaj orodja, duck tape, vezice, 2 spalni vreči, wc papir, 5-8l vode, kantica za gorivo & lijak, heki, karte in ribiška palica. Mislim, da je to to, poleti pa imam zraven še konkreten ribiški ležalnik ter zložljiv žar
grin1.gif

A na tole si tudi naročen?
grin1.gif

A sploh smem vprašati čemu duck tape in vezice?

Se pa drugače strinjam, da kakšna odeja, nož, anorak in dodatna obutev sploh ni neumno. Mam tudi jaz običajno v avtu.
wink-1.gif

Kako češ sicer najlažje prevažati trupla?

Če ciljaš na to, si pozabil na najpomembnejše - motorko.

No - pa kaki večji polivinil bi potem tudi moral biti pri roki.

Čaki - a ni eden omenil, da drugega kot motorko ne rabi v avtu?
shocked-1.gif

axeton

Fizikalc
28. feb 2011
320
118
43
Da sem vedno nepripravljen mi je v naravi zdaj ko berem vaše opreme vidim da sem pa res obupen
smile-1.gif

Pri meni se poleg obveznega najdejo še kakšne rokavice, odeja, nekaj papirja za roke obrisat in zdaj izjemoma vžigalni kabli dokler se ne
Prepričam da poleg praznega akumulatorja prejšnji teden ni bilo nič narobe..

Pa ni mi jasno kaj bi rabil meter?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Nekateri delajo se s cim drugim kot z jezikom
smile-1.gif

Nekdo je napisal pajke. Tudi pri meni so. Za privezati havbo, kadar so daljsi tovori v avtu. Gurten pa nimam. Vsaj dokler ne nabavim prtljažnika

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Mislim da deka. Pa ruzak ki ga imam vecinoma s seboj. Tam not so pa razni kabli, powerbanki, sluzbena oprema.

Pa ne tako redko s svojim avtom naletim/nacrtno odidem na kako problematicno zadevo pa si ne predstavljam kje bi rabil vse te zadeve ki jih imate nekateri... Sej orodje je kul sam dvomim da kdo sredi ceste mali servis naredi ko kaj crkne

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
jest imam:

-obvezno opremo (z h4 žarnicami, pač za policaje, čeprav je na avtu ksenon)
-vlečno vrv (za hrvate)
-varnostni jopič
-rokavice
-hrvaški "abc"
-krpico (včas bi rekl "fuk cunca", a že dolgo ni v tej vlogi)
-vlažilne robčke (zarad mularije)
-kakšne čigumije
-verige (pozimi)
-leathermana (kao švicarski nož z orodjem)
-mrežo in pregrade za v prtljažnik (če je treba kaj peljat, da se ne vozi sem in tja po prtljažniku)

Vse zgornje gre v razne predale, tako da ni ne v prtljažniku ne vidno v kabini nič (ker mi gre na živce če bi bilo). Če grem na daljšo pot pa obvezno vzamem še spalno ali vsaj deko in rezervne čevlje in nogavice. Izučilo me je ko sem v nemčiji parkrat resno ostal na cesti (tudi skoraj celo noč in enkrat cel dan - pozimi)

asteliks

Fizikalc
5. mar 2013
1.445
98
48
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Evo seznam moje robe: obvezna oprema, vojaški anorak, pulover, rokavice, kapa, odeja ali dve, dežnik, svetilka, lopata, sekira, nož, vžigalnik, kabli za vžig, nekaj orodja, duck tape, vezice, 2 spalni vreči, wc papir, 5-8l vode, kantica za gorivo & lijak, heki, karte in ribiška palica. Mislim, da je to to, poleti pa imam zraven še konkreten ribiški ležalnik ter zložljiv žar
grin1.gif

Vprašanje je bilo: Kaj imate v avtu , ne kaj vozite zadaj na prikolici
evil.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.258
4.836
113
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Od v tej temi naštetih stvari jih imam v svojem avtu kakšno četrtino.
In od vseh mi je ravno duct tape že dvakrat prišel prav - manjši trk, ko odbijač pade stran, sicer hladilnik luči delajo - in ga z dust tapom zalepiš, da prideš do doma ali mehanika - ja vem itak imate vsi asistemco in v takem primeru kličete vleko.
Drugi primer: ravno pozimi se pokvari dvig stakla v zadnjih vratih in steklo "pade dol" - rešitev za prvo silo, spet duct tape.
cheer.gif

grin1.gif

duct-tape_o_1751471.jpg

duct tape ima še veliko drugih praktičnih funkcij...

30-sexy-demotivational-posters.jpg

rolleyes-1.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.449
2.165
113
Madona eni vozite pol garaže v avtih

Obvezna oprema
Ašovčič
Ketne
Pa drobnarije v predalu - robčki, čigumiji, olfa nož...

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
obvezno opremo +

rolico wc papirja
malo sekirico
švajcarca
vezice