Trenutno nam podjetje še vedno dolguje eno plačo, oziroma smo eno plačo preskočili. Tudi regres naj bi dobili do konca leta, saj podjetje posluje pozitivno in naj bi baje da po zakonu moralo izplačati tudi regres. Drugače imamo naročil kar precej, vendar manjka keša za tekoče poslovanje in plačilo stroškov itd... Nekako se vlečemo kot stara kurrba in počasi lezemo nekam. Šef ( lastnik ) že skoraj eno leto govori, da bomo dobili nove pogodbe in pred dnevi je rekel sodelavcu, da jih dobimo čez cca. 14 dni. Vsak teden je v podjetju tudi odvetnica , ki naj bi kap pregledala te nove pogodbe.
Zanima me, ali je šef dolžan pred preklicom stare pogodbe in podpisom nove pogodbe poravnati dolg do zaposlenih? Namreč, kot sem že napisal predhodno, bi po logiki preden podpišemo nove pogodbe moral izplačati zaostalo plačo in pa regres. Če to ne naredi, nas lahko dobesedno prehladi za precej denarja. Denarja pa kao ni, tako da se izgleda muti na 3 šihte
P.S. Verjamem, da kadar je debata o novih pogodbah, se zaposlenim nekaj legalno vzame in prepričan sem, da nas bo ožel kot stare limone.