Saj ti je Hafner gor napisal, uporabi kakšen program. Beersmith je meni super, je pa plačljiv. Ta je online in je džabe:
http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/calculator/
http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/calculator/
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
V soboto spacal Barley wine. 100% maris otter, 5 urc boila, OG 1104, že veselo brbota.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ne, sem na mojem sistemu dobil s 60 minut boila že OG 1112.
Pri tem konkretnem pivu je dolg boil zato, da skarameliziraš zadevo, ker tradicionalni Barley wine vsebuje samo maris otter karamela pride pa od dolgega boila. Komot bi se šel barley wine s specialnimi sladi, samo sem pač hotel tradicijo, zato tud maris otter. Not je pa romal Wyeast London III kvas štartan tristopenjsko.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Včeraj prvi poizkus visokotemperaturnega lagerja.
95% pale
5% munich
40g bobka na 60min, ter 20g bobka na 15min.
21l v fermentor, OG 1,046
Paketek mangrove M54, pacalo se bo na okoli 18 stopinjah.