Citat:
10 kg slada - beri no name, dvoredni ječmen sušen pri 40*C,
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Najprej razčistimo tole:
Citat:
Imaš slad ali ječmen? Ker je razlika in to velika, iz slada boš dobil pivo iz ječmena pa kvečjemu ješprenovo župo!
Slad = ustrezno kaljen ječmen, dodatno toplotno obdelan da se pridobi čimvečja aktivnost encimov in specifičen okus/aroma piva
Citat:
Uporabnik tcolja pravi:
da nebi odpiral nove teme in ker bi poskusil preskok iz začetniških setov na allgrain...
imam:
200g hmelja aurora,
kvas GOZDAVA w35,
ječmen bi lahko dodatno pražil, ovsene kosmiče tudi se dobi v omari..
Rad bi poskušal zvariti 20l pive, do 5%alk. Nekaj se mučim z oneline kalkulatorji ampak nimam zadostnih izkušen.
Mi lahko pomagate pri recepturi?
Hmm kje bi ga pa potem preveč "zasekalo" mim? Malce bi probal vseeno upam da ne bo za stran vseCitat:
Uporabnik pocast pravi:
Joj, sam nut brown ale + agresivno citrusna citra....jaz raje nebi
No ja. Aurora je super tudi za okus in aromo. Kombiniranje ni nujnoCitat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Citat:
Uporabnik tcolja pravi:
da nebi odpiral nove teme in ker bi poskusil preskok iz začetniških setov na allgrain...
imam:
200g hmelja aurora,
kvas GOZDAVA w35,
ječmen bi lahko dodatno pražil, ovsene kosmiče tudi se dobi v omari..
Rad bi poskušal zvariti 20l pive, do 5%alk. Nekaj se mučim z oneline kalkulatorji ampak nimam zadostnih izkušen.
Mi lahko pomagate pri recepturi?
NA hitro... V 20 litrov vode drozgaj 4,5kg ječmena, dodaj še 0,5kg care če imaš, speri z 10l sparge vode. Na hot break dodaš 20g Aurore.
Zdaj ti pa manjka še kakšen hmelj za okus in aroma, samo Aurora bo pregrenko. Če vzameš Styrian golding ga dodaj, 30g na 20min, 30g na 5 min in 40g na na flame out...
Pivo bo imelo med 5-7% odvisno kako visoko boš drozgal, če se ti zdi premočno, drozgaj samo 4kg osnovnega ječmena...
NA hitr...
Citat:
Uporabnik ArcaneWater pravi:
Hmm kje bi ga pa potem preveč "zasekalo" mim? Malce bi probal vseeno upam da ne bo za stran vseCitat:
Uporabnik pocast pravi:
Joj, sam nut brown ale + agresivno citrusna citra....jaz raje nebi