Kaj kuhate?

trpo

Pripravnik
10. jan 2015
175
17
18
Bomo videli čez kakšnih 14 dni.

Drugač pa nimam nobenih zaslug za recept. Delam po All-Grain paketu, ki sem ga zaslužil ravno s pilsnerjem, kot ga danes kuham.
 

Pivopivec1

Pripravnik
23. feb 2014
318
9
18
Prosim deli recept za sipo
smile-1.gif
 

trpo

Pripravnik
10. jan 2015
175
17
18
Točnega ne morem, ker se dobil že zmleto mešanico sladov (ne poznam kateri so notri). Hmelj je pa Aurora za grenčico (cca 30 g) na 20 L in Whirlpool (~50 g), ter Cadacade za DryHop (mislim da 160 g). In US-05 kvas.

Temperaturo drozganja, fermentacije in druge stvari sem pa delal po občutku ... Tako, da z receptom ne morem pomagati.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.489
113
Single infusion 66 stopinj.

Notri je pa pale ale in cca 20 procentov aromatic slada od castle maltinga.
 

Metalyedge

Pripravnik
25. nov 2008
116
0
16
SMASH Bestmalz Red X in magnum.
Delim 40L batch na dva dela, enega fermentiram z S-04 (Irish Red), drugo polovico pa z Mangrove Jack's French Saison M29.
Oboje na 22 stopinj za dva tedna. Pa da vidimo
smile-1.gif
 

Pivopivec1

Pripravnik
23. feb 2014
318
9
18
Na ratebeer gledam in pise da vsebuje Pale Ale, Aroma, Biscuit, Crystal 150. Dana, Cascade, Aurora. Ce ima kdo kaksne preverjene recepte od slovenskih craft pivovarjev jih naj napise. Bi bilo zanimivo nardit klone in primerjat....

Zadnjic sem gledal oddajo startaj slovenija kjer so promovirali pivo knap. Probal sem svetlega in temnega in bil presenecen oz bolj razocaran, kako gre lahko takšno pivo sploh na police. To ni edino slovensko pivo, ki me je pustilo ravnodusnega. Zadnjic sem probal vego od maistra... sem po prvem pozirku mislil da pijem lambic... To sicer ne spada v to temo, sem se pa ravno spomnil in sem moral dat iz sebe
smile-1.gif
Slaba promocija craft piv v sloveniji.
 

guliver

Pripravnik
18. feb 2016
573
0
16
Poredni Božiček
Spice, Herb, or Vegetable Beer

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 22.5
Total Grain (kg): 6.100
Total Hops (g): 50.00
Original Gravity (OG): 1.065 (°P): 15.9
Final Gravity (FG): 1.015 (°P): 3.8
Alcohol by Volume (ABV): 6.54 %
Colour (SRM): 24.0 (EBC): 47.3
Bitterness (IBU): 31.9 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 75
Boil Time (Minutes): 60

Grain Bill
----------------
5.200 kg Belgian - Pale Ale (85.25%)
0.300 kg Belgian - Chocolate (4.92%)
0.300 kg Belgian - Special B (4.92%)
0.300 kg Honey (4.92%)

Hop Bill
----------------
25.0 g Simcoe Pellet (13.1% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
25.0 g Willamette Pellet (4.5% Alpha) @ 1 Minutes (Boil) (1.2 g/L)

Misc Bill
----------------
3.0 g Cinnamon @ 15 Minutes (Boil) (7cm paličica)
3.0 g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
4.0 g Star Anise @ 15 Minutes (Boil)
1/2 Nutmeg @ 15 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 67°C for 60 Minutes.
Fermented at 18°C with Safale - English Ale Yeast S-04
 

Metalyedge

Pripravnik
25. nov 2008
116
0
16
Citat:
Uporabnik Pivopivec1 pravi:
Na ratebeer gledam in pise da vsebuje Pale Ale, Aroma, Biscuit, Crystal 150. Dana, Cascade, Aurora. Ce ima kdo kaksne preverjene recepte od slovenskih craft pivovarjev jih naj napise. Bi bilo zanimivo nardit klone in primerjat....

Zadnjic sem gledal oddajo startaj slovenija kjer so promovirali pivo knap. Probal sem svetlega in temnega in bil presenecen oz bolj razocaran, kako gre lahko takšno pivo sploh na police. To ni edino slovensko pivo, ki me je pustilo ravnodusnega. Zadnjic sem probal vego od maistra... sem po prvem pozirku mislil da pijem lambic... To sicer ne spada v to temo, sem se pa ravno spomnil in sem moral dat iz sebe
smile-1.gif
Slaba promocija craft piv v sloveniji.

Oba omenjena si "sposojata" isto pivovarno. Hint hint.
 

tomoob

Pripravnik
24. mar 2016
129
3
18
Sem prej sestavil en preprost pale ale recept, ker imam kar nekaj citre na zalogi. Varil bom po vsej verjetnosti v četrtek.

10,00 g Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins) Water Agent 1 -
3,00 tbsp Lactic Acid (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
3,50 kg Pale Malt (2 Row) MD (9,0 EBC) Grain 3 77,8 %
1,00 kg Vienna Malt (6,9 EBC) Grain 4 22,2 %
10,00 g Citra [13,50 %] - First Wort 90,0 min Hop 5 17,6 IBUs
10,00 g Citra [13,50 %] - Boil 15,0 min Hop 6 7,4 IBUs
10,00 g Citra [13,50 %] - Boil 10,0 min Hop 7 5,4 IBUs
10,00 g Citra [13,50 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs
1,0 pkg US West Coast Yeast (Mangrove Jack's #M44) Yeast 9 -
50,00 g Citra [13,50 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 10 0,0 IBUs

Est Original Gravity: 1,048 SG
Est Final Gravity: 1,012 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,7 %
Bitterness: 30,4 IBUs
Est Color: 10,6 EBC
Batch size 23L
 
Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.489
113
Citat:
Uporabnik Pivopivec1 pravi:
Na ratebeer gledam in pise da vsebuje Pale Ale, Aroma, Biscuit, Crystal 150. Dana, Cascade, Aurora. Ce ima kdo kaksne preverjene recepte od slovenskih craft pivovarjev jih naj napise. Bi bilo zanimivo nardit klone in primerjat....

Zadnjic sem gledal oddajo startaj slovenija kjer so promovirali pivo knap. Probal sem svetlega in temnega in bil presenecen oz bolj razocaran, kako gre lahko takšno pivo sploh na police. To ni edino slovensko pivo, ki me je pustilo ravnodusnega. Zadnjic sem probal vego od maistra... sem po prvem pozirku mislil da pijem lambic... To sicer ne spada v to temo, sem se pa ravno spomnil in sem moral dat iz sebe
smile-1.gif
Slaba promocija craft piv v sloveniji.
V kitu za sipo je blo to kar sem napisal, pač malo poenostavljeno, vem, ker sem ga pomagal sestavljat.
Maister je flaširan Vizir. Dokler bo folk kupoval, bo tako.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.059
-8.755
113
Jutri pade en Cardinal PA. Da končno probam ta hmelj, ki se mi že skoraj leto valja v zmrzovalniku
grin1.gif


OG 1,056-1,060, predvideno okoli 20l v flaše.
5 kg pale
0,5 kg vienna
0,5 kg cara 50
Po 35g Cardinal na 60, 20 in 5min, ter 40g suhega hmeljenja, za alko poskrbijo fermentisove K-97
 

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
Citra Session IPA (12.11.2016)

Boil Time: 60 min
Batch Size: 23
Boil Size: 26
Efficiency: 88% (brew house)

3300g Pilsner Malt
485g Cara Blond 20
240g Acid Malt

17g Citra 60 min
15g Citra 15 min
50g Citra 1 min
150g Citra Dry Hop 7 days

OG: 1.046
FG: xxx
ABV: xxx %
IBU: 42
SRM: 4
BU/GU: 0.9
Mash: 5.6 pH
Yeast: Safale US-05
Mash temp: 66°C
 

guliver

Pripravnik
18. feb 2016
573
0
16
Dark side of the Force
IPA

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L): 23.0
Total Grain (kg): 6.200
Total Hops (g): 170.00
Original Gravity (OG): 1.062 (°P): 15.2
Final Gravity (FG): 1.016 (°P): 4.1
Alcohol by Volume (ABV): 6.09 %
Colour (SRM): 34.6 (EBC): 68.2
Bitterness (IBU): 63.5 (Tinseth)
Brewhouse Efficiency (%): 75
Boil Time (Minutes): 60

Grain Bill
----------------
4.600 kg Belgian - Pale Ale (74.19%)
0.700 kg Belgian - Cara 45L (11.29%)
0.570 kg Belgian - Special B (9.19%)
0.200 kg Belgian - Roasted Barley (3.23%)
0.130 kg Belgian - Chocolate (2.1%)

Hop Bill
----------------
20.0 g Magnum Pellet (15% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (0.9 g/L)
25.0 g Citra Pellet (13% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
25.0 g Citra Pellet (13% Alpha) @ 10 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
25.0 g Amarillo Pellet (8.6% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
25.0 g Amarillo Pellet (8.6% Alpha) @ 0 Minutes (Boil) (1.1 g/L)
50.0 g Simcoe Pellet (12.7% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (2.2 g/L)

Misc Bill
----------------
Fermented at 18°C with Safale - English Ale Yeast S-04
 

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Tole sem si zamislil... bolj na pamet kot da bi dejansko vedel kaj bo ratalo, želja je dobiti neko lahkotno fruity pivo. Komentarji?

2.70 kg Pale Malt (2 Row) Bel (9.0 EBC)
0.30 kg Amber Malt (50.0 EBC)
0.25 kg Munich Malt (15.0 EBC)
10.00 g Aurora [8.00 %] - Boil 60.0 min
10.00 g Bavaria Mandarina [7.40 %] - Boil 20.0 min
5.00 g Aurora [8.00 %] - Boil 20.0 min
20.00 g Bavaria Mandarina [8.50 %] - Boil 5.0 min

Est Original Gravity: 1.053 SG
Est Final Gravity: 1.012 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5.5 %
Bitterness: 35.0 IBUs
Est Color: 16.7 EBC
 

bratec

Pripravnik
23. okt 2014
120
0
16
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Jutri pade en Cardinal PA. Da končno probam ta hmelj, ki se mi že skoraj leto valja v zmrzovalniku
grin1.gif


OG 1,056-1,060, predvideno okoli 20l v flaše.
5 kg pale
0,5 kg vienna
0,5 kg cara 50
Po 35g Cardinal na 60, 20 in 5min, ter 40g suhega hmeljenja, za alko poskrbijo fermentisove K-97

Kak se kaj te K-97 obnašajo?
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.059
-8.755
113
V grobem so si us-05, k97 ter bry97 dosti podobne. Vse troje požre dosti cukra, pri nižjih temperaturah fermentira čisto itd.
Bi pa rekel, da k97 naredi več pene med fermentacijo, ter se počasneje usede.
 

bratec

Pripravnik
23. okt 2014
120
0
16
Si ti namerno za to pivo izbral K-97 ali si jih imel pač pri roki? Ker bi jih rad probal ampak to da se počasi vsedejo ni ravno neki plus, več pene tudi ne. Si sploh opazil kako prednost v primerjavi z US-05?
Hvala.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.059
-8.755
113
Pri K-97 nimam obročka kvasa v vratu flaš, pri US-05 pa dokaj pogosto
tongue-1.gif
Ter K-97 začne hitreje z aktivno fermentacijo.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.059
-8.755
113
V delu je en običen stout.
Predvideno 20L, 85% pale, 8% cara 50, 7% pražen ječmen, OG 1,050, 35ibu, US-05
 

Zmikavt

Pripravnik
21. okt 2016
64
0
6
Red-X Citra SMaSH
12,5 kg Bestmalz Red-X
Drozganje:
52°C - 30 min
64°C - 30 min
72°C - 30 min
77°C - 10 min

Vretje: 60 min (70 l)
Hmelj:
60g Citra (60 min)
40g Citra (30 min)
40g Citra (15 min)
40g Citra (0 min)

OG: 1.054 (57l)
Učinkovitost: pojma nimam...
IBU: 60 (ish...)
SRM: red (ish...) :p

Dry hop:
300 g Citra (6-7 dni pred flaširanjem)