Kuhal bom Božično pivce:
4,5kg PA
0,42kg home made Pšenični slad
0,25kg CARA120
0,25kg CARA50
0,25kg Ovseni kosmiči
0,2kg Special B
70g De-bittered
70g Mroost 900
0,25kg home made Invertni sladkor
30g Mosaic (AA 11,7%) @60'
15g S. Golding (AA 4,5%) @5'
Ostalo:
30g svežega Ingverja @5'
mešanca začimb namočena v vodki, ki jo bom dodal pred flaširanjem po mililitrih (brizga) v vsako steklenico posebej.
2 palčki cimeta
1 žlička klinčkov
2 Janeževi zvezdi
2 žlički suhega ingverja
,
Kvas (iz prejšnje kuhe) yeast slurry 170ml - Notthingam (lallemand)
alkohol cca 7,5%
V=20l
Slajenje imam zastavljeno:
10 minut 61°C (16,8l)
50 minut 69°C (4,6l)
10 minut 76°C (5,1l)
Delam BIAB. Po kar nekaj kuhah sem naštudiral svoj sistem tako da mi zastavljenih T ne bo težko "lovit".
Na koncu bom žakelj prestavil v drug lonec in ga zalil z 4l vode na 76°C , cca 10 minut, da sperem še tisto malo sladkorja kar ga je v semenu ostalo.
Kaj pravite na temperaturni režim. Ali je OK. Predlagate kaj drugega. Imam cca 20% karamelnih in praženih sladov ter želim dobit veliko dextrinov in visoko alkoholno stopnjo.
Sprašujem se kaj se bo zgodilo z tanini, ko bom spiral ( namakal). Kaj se dogaja z pH-jem v tem primeru. Ga je potrebno uravnavati?