Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Misliš da je teh 30min na 52 stopinjah res potrebnih?
Citat:
Uporabnik Zmikavt pravi:
Red-X Citra SMaSH
12,5 kg Bestmalz Red-X
Drozganje:
52°C - 30 min
64°C - 30 min
72°C - 30 min
77°C - 10 min
Vretje: 60 min (70 l)
Hmelj:
60g Citra (60 min)
40g Citra (30 min)
40g Citra (15 min)
40g Citra (0 min)
OG: 1.054 (57l)
Učinkovitost: pojma nimam...
IBU: 60 (ish...)
SRM: red (ish...)
Dry hop:
300 g Citra (6-7 dni pred flaširanjem)
Citat:
Uporabnik bluefossil pravi:
hehe, tudi jaz rad živim na robu. Sicer nimam nobene slike vendar je v soboto moje kuhanje izgledalo podobno kot pri jest5
je kar žalostno gledat na pol prazen lonec
Citat:
Uporabnik veselipivovar pravi:
Citat:
Uporabnik bluefossil pravi:
hehe, tudi jaz rad živim na robu. Sicer nimam nobene slike vendar je v soboto moje kuhanje izgledalo podobno kot pri jest5
je kar žalostno gledat na pol prazen lonec
jaz pa sem imel zadnjič lonec tako poln, da mi je vrglo oborino od hot braka čez rob posode. tekočine nič, samo oborina je šla čez.
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Citat:
Uporabnik veselipivovar pravi:
Citat:
Uporabnik bluefossil pravi:
hehe, tudi jaz rad živim na robu. Sicer nimam nobene slike vendar je v soboto moje kuhanje izgledalo podobno kot pri jest5
je kar žalostno gledat na pol prazen lonec
jaz pa sem imel zadnjič lonec tako poln, da mi je vrglo oborino od hot braka čez rob posode. tekočine nič, samo oborina je šla čez.
Palmer pravi, da pršilka za rože z vodo zaustavi in minimizira peno. Preverjeno zadnjo soboto, da ima prav!
Citat:
Uporabnik Wofk pravi:
Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Citat:
Uporabnik veselipivovar pravi:
Citat:
Uporabnik bluefossil pravi:
hehe, tudi jaz rad živim na robu. Sicer nimam nobene slike vendar je v soboto moje kuhanje izgledalo podobno kot pri jest5
je kar žalostno gledat na pol prazen lonec
jaz pa sem imel zadnjič lonec tako poln, da mi je vrglo oborino od hot braka čez rob posode. tekočine nič, samo oborina je šla čez.
Palmer pravi, da pršilka za rože z vodo zaustavi in minimizira peno. Preverjeno zadnjo soboto, da ima prav!
Pri meni je največji problem, ko se dodaja prvi hmelj na 60min
Citat:
Uporabnik bluefossil pravi:
Zdravo,
kaka ideja za recept z Nelson Sauvin hmeljem?
hvala.
Citat:
Uporabnik kumino pravi:
Citat:
Uporabnik bluefossil pravi:
Zdravo,
kaka ideja za recept z Nelson Sauvin hmeljem?
hvala.
Težko je nekomu rečt kaj naj skuha, saj vsaj najboljše pozna svoj okus. Nikoli nisem kuhal s tem hmeljem, izgleda pa zanimiv. Spodaj pod opisom je napisano za katere stile se priporoča:
http://www.nzhops.co.nz/variety/nelson-sauvin