Je že kdo skuhal NEIPA pivo in bi rad delil recept?
https://www.clawhammersupply.com/blogs/moonshine-still-blog/juicy-neipa-new-england-ipa-recipe
Tale zgleda super in ga v kratkem kuham tudi sam
Je že kdo skuhal NEIPA pivo in bi rad delil recept?
Sem se odločil, da bom kar svoj recept sestavil. Moram porabiti zalogo mosaica in citre. Je pa ta recept dober za referenco.https://www.clawhammersupply.com/blogs/moonshine-still-blog/juicy-neipa-new-england-ipa-recipe
Tale zgleda super in ga v kratkem kuham tudi sam
Se je zbudil fermentor, en blup na 5 sekund!Lag faza 24-48 ur je povsem normalna in ni treba nobene panike zganjat! Slabše je, če ti začne fermentacija v roku ene ure. To namreč pomeni, da kvas nima pogojev, da bi se zadosti namnožil in bo fermenteraj v prevelikem stresu - verjetno povezan tudi underpitch.
Hvala ti!Vonj ki ga občutiš gre dobesedno v luft, zato se pa dela dry hop da se nadomesti to najbolj "občutljivo" aromo ki jo je ven pometalo med fermentacijo.
Za 60 g se mi zdi, da bo kosarica za caj premajhna.Hvala ti!
Torej bom še v dry hop vrgel ene 60gr za 5 dni.
Bo ok, če vržem v tisti kovinski košarici za čaj?
Z red-x-om lahko narediš marsikaj. Lahko ga uporabiš v celoti kot osnovni in edini slad, lahko pa ga kombiniraš, odvisno kaj želiš. Lahko se lotiš kakega ameriškega amberja, kjer lahko uporabiš wolfa, mosaic, cascade, citro, lahko pa recimo skuhaš kak Irish red, kjer bos lahko uporabil bobka ali celeo (styrian Golding). Seveda so kombinacije možne, single hop pa itak. Za single hop so primerni vsi našteti ameriški hmelji, in tudi naš wolf, pri irish redu je pa itak poudarek na sladu. To sta zgolj dva primera, lahko se odločiš tudi za Freestyle beer in narediš malo p osvoje, a če si nov, to odsvetujem. Lahko ti pa super rata Sigurno bo še kdo dal kak dober nasvet. Srečno!
Za American amber: https://www.homebrewersassociation.org/homebrew-recipes/?style=american-amber-ale
Za Irish red: https://www.homebrewersassociation.org/homebrew-recipes/?style=irish-red-ale