S 16 stopinjami v kleti ti bo pivo sfermentiralo tako kot mora. Pazi še, da ga čimbolj ohladiš po kuhanju. Da se približaš vsaj na 20 stopinj, daš noter kvas in potem postaviš v klet. Daj fermentor v banjo, uporabi led...
No, sej kar se ti ohlajevanja pivine, CFC odlično dela, se včasih kar bojim, da bo preveč ohladil!S 16 stopinjami v kleti ti bo pivo sfermentiralo tako kot mora. Pazi še, da ga čimbolj ohladiš po kuhanju. Da se približaš vsaj na 20 stopinj, daš noter kvas in potem postaviš v klet. Daj fermentor v banjo, uporabi led...
Ja, sem dolžan odgovor glede temperature v kleti...16 stopinj je idealno. V tem primeru bo pivo fermentiralo na 18, 19 stopinj, kar je idealno ali pa vsaj optimalno za PA, IPA in večino drugih piv.
Enostavno, v Beersmithu vpiši recept za batch kot ga imaš in potem samo scale recipe size!Kje dobiti recepte za malo večje količine? Tam od 300-400l??