Hvala, poskusim...Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Je varianta tudi brez chillerja, ni pa optimalno, sploh v zdajšnjem času (jesen- ogromno divjega kvasa vzraku)
Ko končaš z vrenjem, pokrij s pokrovko in nekako zadihtaj okrog (čista krpa + strech folija), nato pa čez noč vn na mrzlo.
Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Jao.. ka te to je za ena revija?? Katastrofa...
Hehehe, a je tolk divji recept?
Danes bi moral stekleničit Ipo, pa je kuhinja zasedena..
Izmeril sem 5,12 abv, je pa dokaj lepa in okusna (extrakt).
Zdaj imam trenutno doma še 3,5 kg pale ale slada in divjega hmelja, bi kuhal, pa nimam še chillerja.Zadnjič sem imel probleme s hlajenjem pivine(nimam leda,premajhna skrinja, porabil sem vode olala in časa) vidim pa, da nekateri pustijo pivino čez noč, da se ohladi...
Se kateri že igral s tem?
Bojim se okužbe...
Bral sem tukaj, da o nekateri kuhali naprej naslednji dan, kaj ohlajanje in fermentor drugi dan?
Hvala!
Citat:
Uporabnik tomoob pravi:
@jest5 cara 120 sem že kupil in ga bom moral porabiti. Sem pa upošteval tvoj nasvet in sem cara prepolovil. Hmelj bom pa premaknil na začetek vretja, mogoče bom dodal še kakšno večjo količino hmelja ob koncu vretja, ker imam veliko aurore in goldinga.
@kadunnc roast sem pa tudi že odstranil. A od black slada si mislil nekaj takega?
https://www.mojepivo.si/mojepi...s-mouterij.html
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sej ima "pealed roasted", ta je namenjen samo korekciji barve ker ima od temnih sladov najmanj arome/okusa. Mroast 900 je a itak chocolate. Grainbill je zanimiv za en tak bolj temen in kompleksen porter, ki je bolj malty-karamelno orientiran (za zimo).
Pri porterjih je tako da itak ne moreš falit. Če imaš preveč temenga z manj hmelja bo pač stout, če je hmelja več bo ameriški stout, če je bolj karamelen in manj grenak bo tropical stout, če je presvetel bo angleški pale ale, če je ob tem premalo hmelja bo škot, če je preveč hmelja bo E-IPA ... ni da ni, vedno nekaj rata!
Citat:
Uporabnik tomoob pravi:
Evo sem upošteval vaše nasvete in sem prilagodil recept