Citat:
Uporabnik trpo pravi:
Saj ne vem kaj bi ti napisal. Za prvo kuho je enostavno preveč neznank in lahko da bo v redu, ali pa sploh ne bo pitno:
- pale slad + sladkor: rezulatat bo bolj suho pivo, brez kakšnih "sladkastih", karamelnih not
- divji hmelj za grenčino: nimaš podatka o alfa kislinah in niti ugibat ne moreš. Lahko bo povsem brez grenkobe, ali bo pa zelo grenko. Predvidevam pa da si vrel 60 min.
- regratov sirup: še ena neznanka
- kvas za kruh: njegova čistost in njegove karakteristike (praviloma) niso najbolj primerne za pivo. Lahko pridela kakšne nezaželene okuse.
Enostavno je tu preveč neznank, za katere ne moreš vedeti, kako bodo reagirale v pivu.
Moj nasvet je, da začneš s kakšnim preprostim receptom (brez dodatkov) in potem v naslednjih rundah izhajaš od tu. Le tako boš lahko vedel, kaj ti določena sestavina prinese v končno pivo. Tu na forumu je precej takih začetnih receptov. Sam bi svetoval kakšnega stouta, ker v njem še najbolj skriješ kakšno tehnično napako iz postopka. Preprost začetni recept je pa priporočljiv tudi, da se spoznaš s postopkom in opremo.
Tudi Peter Prevc ni začel skakati na letalnicah