Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Idealno bi bilo če bi dal 2 vrečki kvasa na 10l pri gostoti okoli 1.08!
Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Za te mi niti ni cilj jih navdušit, prej nasprotno...ker že vnaprej pljujejo po domačem piru...Citat:
Uporabnik komar89 pravi:
Pa skoraj 100% ne boš navdušu prijatle za craft pivo, če jim boš ponudu 15% pivo oz. nekaj pivu podobnega
Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Prvič kuhal po biab metodi, z 1,5kg pale ale slada, 30gr divjega hmelja na začetku, pred hmeljem sem dodal še cca 400gr mletega in cca 150gr kristal sladkorja, 5 min pred koncem še 15gr divjaka, ko se je pivo ohladilo na cca 40 stopinj, še 1dcl regratovega sirupa, na hitro pogretega na skoraj vretje in ohlajenega.
Me zanima, kaj bo nastalo s tega?!
V fermentorju je cca 12 litrov...
Vretje začelo uro po dodajanju kvasa za kruh v prahu, hidratiziranega v 2dcl tople vode! 😜
Mnenja?
Ok, danes bom stekleničil moj zvarek...Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Prvič kuhal po biab metodi, z 1,5kg pale ale slada, 30gr divjega hmelja na začetku, pred hmeljem sem dodal še cca 400gr mletega in cca 150gr kristal sladkorja, 5 min pred koncem še 15gr divjaka, ko se je pivo ohladilo na cca 40 stopinj, še 1dcl regratovega sirupa, na hitro pogretega na skoraj vretje in ohlajenega.
Me zanima, kaj bo nastalo s tega?!
V fermentorju je cca 12 litrov...
Vretje začelo uro po dodajanju kvasa za kruh v prahu, hidratiziranega v 2dcl tople vode! 😜
Mnenja?
Očitno je moje prvo kuhanje po biab zaključeno!
Že nekaj časa, par dni, ne vreje in sem šel merit FG, ki znaša gladkih 1000, OG je bil 1048, torej je abv 6,3?
Okus kar vredu, vonj malo po kruhovskem kvasu, kar bo verjetno malo zvehtelo po počivanju v steklenicah.
Upam... 😁
Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Ok, danes bom stekleničil moj zvarek...Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Prvič kuhal po biab metodi, z 1,5kg pale ale slada, 30gr divjega hmelja na začetku, pred hmeljem sem dodal še cca 400gr mletega in cca 150gr kristal sladkorja, 5 min pred koncem še 15gr divjaka, ko se je pivo ohladilo na cca 40 stopinj, še 1dcl regratovega sirupa, na hitro pogretega na skoraj vretje in ohlajenega.
Me zanima, kaj bo nastalo s tega?!
V fermentorju je cca 12 litrov...
Vretje začelo uro po dodajanju kvasa za kruh v prahu, hidratiziranega v 2dcl tople vode! 😜
Mnenja?
Očitno je moje prvo kuhanje po biab zaključeno!
Že nekaj časa, par dni, ne vreje in sem šel merit FG, ki znaša gladkih 1000, OG je bil 1048, torej je abv 6,3?
Okus kar vredu, vonj malo po kruhovskem kvasu, kar bo verjetno malo zvehtelo po počivanju v steklenicah.
Upam... 😁
Vonj je po kvasu, malo potegne na kislo - ne vem, okuženo ali ne!
Pitko je in zdaj se vprašujem, kje je vzrok, okužba, divji hmelj, preveč hmelja(45 gr skupno v 12L), mnenja?
Drugač je na izgled čisto, brez, da bi kaj plavalo po njej.
Bo bolje po stekleničenju in tednu, dveh?
Ni zamere, sam ni mi padlo na pamet, da bi iskal pekovski kvas v iskalniku!Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Ok, danes bom stekleničil moj zvarek...Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Prvič kuhal po biab metodi, z 1,5kg pale ale slada, 30gr divjega hmelja na začetku, pred hmeljem sem dodal še cca 400gr mletega in cca 150gr kristal sladkorja, 5 min pred koncem še 15gr divjaka, ko se je pivo ohladilo na cca 40 stopinj, še 1dcl regratovega sirupa, na hitro pogretega na skoraj vretje in ohlajenega.
Me zanima, kaj bo nastalo s tega?!
V fermentorju je cca 12 litrov...
Vretje začelo uro po dodajanju kvasa za kruh v prahu, hidratiziranega v 2dcl tople vode! 😜
Mnenja?
Očitno je moje prvo kuhanje po biab zaključeno!
Že nekaj časa, par dni, ne vreje in sem šel merit FG, ki znaša gladkih 1000, OG je bil 1048, torej je abv 6,3?
Okus kar vredu, vonj malo po kruhovskem kvasu, kar bo verjetno malo zvehtelo po počivanju v steklenicah.
Upam... 😁
Vonj je po kvasu, malo potegne na kislo - ne vem, okuženo ali ne!
Pitko je in zdaj se vprašujem, kje je vzrok, okužba, divji hmelj, preveč hmelja(45 gr skupno v 12L), mnenja?
Drugač je na izgled čisto, brez, da bi kaj plavalo po njej.
Bo bolje po stekleničenju in tednu, dveh?
Ti... majstr... Mal preber kaj smo že na napisali o pekovkskem kvasu pa boš dobil odgovor na marsikatero vprašaje - tudi to zakaj je kislo...
Pa brez zamere...
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Dej ga ti čimprej nehi biksat, če hočeš, da bo kdo pil to, kar boš sčaral. Osnove si preberi, jih je tu gor ogromno, začni s kakim nezahtevnim nevtralnim kvasom (Fermentis US05 je prava stvar za te namene) drozgaj na 66 stopinj, nahmelji po kakem pametnem receptu in fermentiraj na primerni temperaturi. Boš presenečen ugotovil, da je lahko homebrew vrhunska stvar.
Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Dej ga ti čimprej nehi biksat, če hočeš, da bo kdo pil to, kar boš sčaral. Osnove si preberi, jih je tu gor ogromno, začni s kakim nezahtevnim nevtralnim kvasom (Fermentis US05 je prava stvar za te namene) drozgaj na 66 stopinj, nahmelji po kakem pametnem receptu in fermentiraj na primerni temperaturi. Boš presenečen ugotovil, da je lahko homebrew vrhunska stvar.
Za prvič sem hotel naredit nekaj enostavnega s sestavinami, ki sem jih trenutno imel...
V receptu je pekovski kvas in držal sem se recepta!
A zdaj boste pa rekli, da ste bili na začetku vsi idealni in niste nič poskušali!?
Ja, tako je, vsaka šola nekaj stane!
Vem, da ne bom več delal s pekovskim kvasom.
Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Citat:
Uporabnik rookie pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Dej ga ti čimprej nehi biksat, če hočeš, da bo kdo pil to, kar boš sčaral. Osnove si preberi, jih je tu gor ogromno, začni s kakim nezahtevnim nevtralnim kvasom (Fermentis US05 je prava stvar za te namene) drozgaj na 66 stopinj, nahmelji po kakem pametnem receptu in fermentiraj na primerni temperaturi. Boš presenečen ugotovil, da je lahko homebrew vrhunska stvar.
Za prvič sem hotel naredit nekaj enostavnega s sestavinami, ki sem jih trenutno imel...
V receptu je pekovski kvas in držal sem se recepta!
A zdaj boste pa rekli, da ste bili na začetku vsi idealni in niste nič poskušali!?
Ja, tako je, vsaka šola nekaj stane!
Vem, da ne bom več delal s pekovskim kvasom.
Pivovarska pot gre nekako tko:
bereš, bereš, bereš , bereš, skuhaš, bereš, bereš, bereš, skuhaš, skuhaš, bereš, bereš, bereš.. itd.
Najbrš si se moral precej potrudit, da si našel recept z pekovskim kvasom, ker meni ga še ni uspelo najt, pa varim že nekaj časa...
Drži se preverjenih receptov in surovin, ko boš to obvladal pa lahko začneš eksperimentirat...
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Jao.. ka te to je za ena revija?? Katastrofa...