Jogurt vsak dan

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
V kakšni sestavi je hrana enaka? Če bi res bila enaka, potem ne bi bilo potrebe po termični obdelavi, se ti ne zdi?
bonk.gif
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.752
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Saj dobiš v Mercatorju veliko naravnih sestavin, ne vem kaj hočeš povedati...
wink-1.gif


Ja, krave obstajajo za to, da nam ljudem mleko proizvajajo. Brez krav ne moremo živeti, gre za neko simbiozo.
zmaga.gif


crazy1.gif
Če mleko privoščiš samo prvo leto življenja, mi prosim NAPŠTEJ kaj naravnega (bolj od sveže namolženega mleka) dobiš v mercatorju (mleko je staro vsaj kak teden, ali pa še več, tudi tisto ”sveže”)
Do dva dni je pri kmetu, en dan do mlekarne, 4 dan v mlekarni, potem v trgovino in nato ga šele ti dobiš na polici.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Zato pa sem jaz rekel, da smo mi narejeni za hrano iz tistega časa, ne pa da je jedilnik iz tistega časa najbolj primeren za nas. Gre se samo zato, kako našo telo predela določeno hrano, in neizpodbitno dejstvo je, da smo bolj prilagojeni prebavljanju "tiste" hrane, kot pa te, "moderne".

Jedilnik pa si vsak naredi po svoje in nima veze s samo prebavo.
 

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Kako jedilnik nima zveze s prebavo? Še kako ima zvezo, ker na prebavo vpliva vse, od sestave do količine. Kje se po tvoje vidi naša neprilagojenost na moderno hrano? Govorim o tistem večinskem prebivalstvu, ki je vsejedo in nealergično.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
in neizpodbitno dejstvo je, da smo bolj prilagojeni prebavljanju "tiste" hrane, kot pa te, "moderne".
To ti trdiš.
Mi smo vsejedci. To je tisto pravo neizpodbitno dejstvo. In če pač jemo mleko, ga jemo. Tako kot kruh, riž, paradižnik, krompir, češnje, gobe, ribe (a so opice jedle ribe?), sojo, orehe (opice jih niso jedle), mandlje (divji so strupeni) itd.
Sicer pa ima evolucija vpliv že v nekaj generacijah, ne pa le v milijonih letih.
wink-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Vnetja.

"skrita" vnetja, ali kako bi temu rekel po slovensko, so odgovorna za večino "modernih" obolenj. Veliko teh skritih vnetij pa nastane zaradi hrane,oz zaradi napačne hrane.
In ljudje tega sploh ne vedo, ker ne vidijo teh vnetij, dokler ni prepozno.
 

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Kakšna vnetja?
17758-icon_confused.gif
Za koliko od teh vnetij lahko dokazano kriviš moderno hrano in ne tudi zlorabljanja hrane, torej prenažiranja?
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Potem je to laž?

Citat:

Consequently the human genome has not been equipped to cope with this chronic elevation of insulin due to increased exogenous carbohydrate intake. It causes us to retain sodium and increase blood pressure, weakens the endothelial cells in the arteries making them more susceptible to atherosclerosis and increases the likelihood that fat will be stored rather than oxidised. All bad news for long-term health.
 

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Tudi sadje ima zelo veliko sladkorja pa ga jemo že od pamtiveka...
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj sem rekel, da preveč česarkoli ni dobro. Ti pa trdiš, da je velika večina hrane, ki danes obstaja, ne smemo jesti sploh, ker kao nismo evolucijsko na to prilagojeni. To pa so prazne flance. Mi evolucijsko gotovo nismo prilagojeni na žretje kamna (kokoši pa so) pa žveplove kisline, ne pa zraven notri turit mleko pa sladkor iz sladkornega trsa. Če to lahko prebavimo, potem smo prilagojeni na to.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Jemo že, ampak koliko pa je bilo na voljo sadja v "tistih časih", toliko ziher ne, kot danes pojemo hidratov. Danes hidrati sestavljajo cca 70% do 90% našega dnevnega vnosa kalorij, včasih je bilo to close to zero.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Je utiševalec že napisal na prvi strani:

Citat:

Ko se enkrat odstraniš od joška je pa narava pač mleko črtala iz prehrane in tako se ti tudi s časom znižajo encimi ki omogoča prebavo mleka in nekatere bakterije v črevesju ki znajo mleko predelat v uporabne reči (predvsem gre tu za laktozo -> sladkor).

Seveda to ne pomeni, da je zdaj mleko za nas strup, ampak pač, optimalno več nismo pripravljeni na prebavo le-tega, ker nas je evolucija naredila takšne. Če se ne motim, smo tudi edini sesalci, ki v odrasli dobi užuvamo mleko, in to celo mleko od druge vrste.

Jaz pa bi rekel, da so tvoje besede flance, ne moreš reči da je evolucija v 10.000 letih (ali še manj?) optimizirala to, kar se je prej "gradilo" 2mio let.
 

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Jap, edini sesalci smo, ki pijemo mleko od drugih sesalcev.
hysterical-1.gif
Kot je Utiševalec že povedal, mleko se z leti zaradi spremembe encimov z leti težje prebavlja.

Citat:
Uporabnik keber pravi:Mi evolucijsko gotovo nismo prilagojeni na žretje kamna (kokoši pa so) pa žveplove kisline, ne pa zraven notri turit mleko pa sladkor iz sladkornega trsa. Če to lahko prebavimo, potem smo prilagojeni na to.

Marsikaj lahko prebaviš pa še ne pomeni, da je to kakorkoli priporočeno uživati. Transmaščobne kisline telo prebavi, pa jih boš za to užival? Alkohol? Etanol? Ribe s težkimi kovinami? Mleko in cuker se povsem mirno lahko uvrstita na ta seznam nepriporočljivih jedi.

Sicer pa imaš "mleko" iz rastlin kot nadomestilo, za uživanje kosmičev in čokolina. Tam je edina fora, da se kokos, mandlji, riž, soja, itn. fino zmeljejo in zalijejo z vodo in dobiš neko naravno mleko ven (lahko delaš tudi doma). Če kupuješ v trgovini pa moraš biti pozoren, ker odvisno od proizvajalca, nekateri mešajo določene nezaželjene p*zdarije zraven za boljši okus.
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Od te sekirancije, kaj točno smeš jesti, kaj je bolj priporočljivo in kaj manj in koliko vsega verjetno umre precej ljudi (jaz jih že nekaj poznam). Nisem kozmopolitan [cenzura] ali menshelt [cenzura]čina, ki ven meče čuda angleških izrazov, ker domači niso dovolj dobri. Mi je hecno, koliko je teh silnih poznavalcev prehrane na fitnesu in vejo vse od A do Ž, pa jim vseeno marsikaj visi okoli pasu (in bo še bolj, ko se bodo naveličal bildat)

Jebat ga, eni radi tudi dobro jemo, če bom nehal jesti mleko, bom kaj? Dlje živel?
hysterical-1.gif
 

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Mogoče pa boš.
grin1.gif


Upam, da me nisi vrgel pod [cenzura]čine, jaz dobro jem drugače...
evil.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sicer ne delam spiska, ampak darjan je pa že sumljiv.
evil.gif


Mi pa gre res na živce, kako se je treba pazit tega in onega, dobro da gre kdo iz varne hiše ven.
Saj res, a je v pohanih črvih pa pečenih kobilicah kaj transmaščob? Da vem, kakšen strup sem zaužil na Tajskem, pa za koliko mesecev, če ne let, sem si skrajšal življenje ...
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Jaz sem meso+zelenjava guy, če je to za nekoga [cenzura] .. so be it.

ampak, imo, so bolj [cenzura], tisti ki recimo zjutraj posedajo po kafičih srkajo kakšno kavico, ližejo sladoled, pol pa zvečer kak jogurt, ali dva...ali pa obratno
wink-1.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vidiš, jaz sem pa od mleka zrastel. Pa po vsakem treningu, ki se ne konča v gostilni, je na sporedu tričetrt kile njih. Pa nič ni narobe, le jogurta ne jem, ker mi ne ustreza. Saj sem probal s sojinim mlekom, samo ta evropski je zanič, če nima dodanih ojačevalcev okusa. V Aziji ga nekoliko mešajo z navadnim mlekom, je vsaj okusen, pri nam pa je to kao nenaravno, mora biti vse tip top organsko in naravno in gensko nespremenjeno pa ne vem kaj še.

Itak pa sem mnenja, da mora človek tudi malo strupov zaužit, da se telo preveč ne razvadi, in odpove ravno takrat ko je to potrebno.