Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ker je moja izkušnja zelo pozitivna. Jedel sem marsikaj, od največjega crapa do "zdrave" hrane. cca pol leta nazaj sem začel s mlečnimi izdelki (sir, kefir...), zelenjavnimi šejki, polnozrnatim rižem, gluten free testeninami, etc...najbolj zdravo, kar trenutno premore svet. Holesterol mi je res padel, ampak CRP je vseeno bil prisoten. Razlog za to bi "naj" bil v "mikro" vnetjih, ki so posledica uživanja hrane, za katero nismo optimizirani.
Imel sem rahle probleme s prebavo, ne da bi me napenjalo ali bi imel "drisko", ampak vseeno končni izdelek ni bil optimalen. Tudi zbolel sem vmes, nek prehlad rahel ali kaj je že bilo, pozdravilo se je s antibiotiki.
Potem sem prešel na paleo in voila, vse je trenutno b.p., zdravje je tip top, energije je polno. Sicer nimam strogega paleo principa, vseeno furam OHje ob dneh, ko imam treninge oz telovadbo.
Pa sama logika izza paleo diete mi je kristalno jasna. Ni pa mi recimo jasno, zakaj bi "moral" mleko, če pa ga telo ne rabi...etc.
Da ne omenjam 16 urnega posta in 8 urnega "hranjenja". Sem že enkrat omenil, to je trenutno hit po svetu, tudi, za moje pojme, vadba najbolj širokega spektra, crossfit, ima veliko "atletov" ki se poslužujejo paleo+IF. Da ne omenim, kako na easy je kaj takega furat ob trenutnem tempu življenja, ker človek ne rabi jest "non-stop", oz ima zgolj 2 obroka+snacks.
Zakaj potem ne bi fural tega dalje in hkrati tudi priporočil vsakemu, ki ga pač zanima kaj glede prehrane in vadbe. Imam pa tudi delno krvno sliko, holesterola in CRP, tako da preverim čez čas tudi to.
PS, za maratonce in podobne "endurance" atlete, kaj takega odpade, da se ne bo kdo zapičil v to.