Jeb** mat** tej državi - radar na coni 30

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
A obstaja kak zemljevid cone 30 v Ljubljani? Sem zadnje čase opzoval in je cona praktično povsod. Pa je prej ni bilo nikoli..
Pufe za Stožice in druge pufe je treba plačat, pa so malce razširili področje kaznovanja.
Zdej samo še najbolj butasti mislijo, da je to zaradi varnosti.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Generalno gledano bolj ali manj vse ulice stran od glavnih in povezovalnih mestnih ulic.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.019
113
Kako je že rekel Jankovič: okoli šol, vrtcev, bolnic bodo cone 30.
Očitno se je v zadnjem letu število le teh eksponentno povečalo za faktor 100
hysterical-1.gif
?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Generalno gledano bolj ali manj vse ulice stran od glavnih in povezovalnih mestnih ulic.

Kje je logika? In predvsem od kdaj je tako?

Zadnjič sem se peljal čez naselje, kjer sem živel 20 let in tudi tam cona 30. Razprostira pa se na cca 800m x 800m.
crazy1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
daj raje na 35, drugače te bodo prehitevali še kolesarji, kot je zadnjič mene koncu Tovarniške
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
bo pač treba tempomat na 30 nastavit....
V večini avtov ne moreš.

Sicer pa, kot pravim, prevzemamo zahodanjške prometne predpise. To, kar je sedaj po LJ, je običajno v zahodni Evropi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
V večini avtov ne moreš.

Sicer pa, kot pravim, prevzemamo zahodanjške prometne predpise. To, kar je sedaj po LJ, je običajno v zahodni Evropi.
Tole je inkasantska lopovščina države, in nima veze, če je tako še kje ali ne.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kakorkoli, jaz s tem nimam težav, sem svojo hitrost po teh ulicah ustrezno zmanjšal, dodaten čas potovanja do cilja se s tem zanemarljivo podaljša.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Kje je logika?

Logika je preprosta: ulice so namenjene prebivalcem teh ulic in temu, da se čim bolj varno gibljejo po njih. Torej morao biti predpisi taki, da je to moč zagotovit. Da lahko mulci fuzbal na ulici igrajo, če hočeš. Gre za razmerje med tem in po drugi strani funkcionalnostjo ceste, naj zagotavlja dovolj hiter prevoz iz točke v točko. Pir glavih ulicah pač absolutno prevlada to drugo (zato so štitipasovnice in imajo višjo omejitev od standardne za naselja), pri povezovalnih že malo manj, pri szranskih, kjer so okoli prebivalci, pa pač prevladajo oni in ne avtomobilisti.
Se bo treba sprijaznit s tem, kot smo se z recimo za promet zaprtim centrom Lj ... Ima več plusov kot minusov.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Men se zdi tudi okey da se promet malo umiri tam kjer je bolj gosta poseljenost. Čez nekaj časa nam bo vse skupaj popolnoma samoumevno in se bomo čudili kako lahko kdaj tega ni bilo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Meni se že zdaj zdi bolje, ker se je folk hitro upočasnil. Saj še kdaj kdo pripizdi, ampak na splošno so hitrosti v 30 conah precej padle. Vsaj jaz se kot pešec ali kolesar v takem območju počutim bolje.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
ce je cesta nimas po njej kej skakat...ze staremame so nas ucile da cesta ni igrisce ...kdaj vam bo to v glavo usekal in kdaj boste tako ucili naprej?

Pejte se se po tracnicah sprehajat, ce ne veste kje vam je mesto kot pescu ali kolesarju in kako je potrebno otroke naucit...sicer pa je tudi 30 km/h prevec...dejmo rajs 10 km/h ...kaj pa ce bi zaprl kar ceste...ah ne dajmo prepovedat uporabo avtomobila ...svasta

V imenu norosti in potenciranja se vse zivo izrodi ..sploh pri takem narodu slovenceljnev

...polovico izpitov je potrebno pobrat sploh takim, ki ne morejo pri 50km/h normalno reagirat, ker so na telefonih, se cohajo po jacih ali pa so motoricni invalidi, katerim itak danes ob primernem placilo avtosola senka izpit.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik buggy pravi:
ce je cesta nimas po njej kej skakat...ze staremame so nas ucile da cesta ni igrisce ...kdaj vam bo to v glavo usekal in kdaj boste tako ucili naprej?
Tako je, na vseh cestah, tudi mimo šol in bolnic obvezno omejitev vsaj 150, strela jasna, da se ne bi kdo iz avtomobilistov zajebaval!

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Mislem..... z ene skrajnosti v ta drugo. Da bi pa eno srednjo, logično in razumsko pot vzeli, pa očitno v slo ni možno
crazy1.gif

Torej. Kolk naj se jaz tukaj peljem, da ne bom ob izpit?

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
to je napaka upravitelja ceste. moje mnenje je da se tu upošteva omejitev 20 ker je bolj ugodna za voznika.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:Okol šol bodo stali prostovoljni gasilci, pa tisti iz združenja šoferjev, kaki drugi uniformiranci ... policaji/redarji pa bodo na inkasantskih mestih tako kot vedno.
Evo, moram pohvalit redarje in policiste v naši vukojebini. So bili tudi oni na terenu in skrbeli za malčke. Sem pa dobil za 2 prekrška zgolj opozorilo. Izgleda naš župan še ni odkril zlate žile za filanje proračuna.
cheer.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Najbolje, da greš ven in ga porineš čez.
grin1.gif

Samo bodi trezen, ko boš to delal.
evil.gif
Pa prvo pomoč preveri, če imaš vse flajšterčke noter.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
V večini avtov ne moreš.
Nad koliko pa zagrabi? Meni ravno pri 30 začne delat, tako da zdej samo še kliknem na 32 km/h in lepo gledam kako me kolesarji prehitevajo
grin1.gif
. Pa kakšen za mano doživi živčnega...
Je pa fajn, ker na ležečih skoraj ni treba več bremzat.