Jeb** mat** tej državi - radar na coni 30

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik unfuckable pravi:
Eno vprašanje...

Policisti so me dobili na radar na privat zemljišču. Lastnik jih je že opozarjal, da nimajo kaj delat na njegovem zemljišču, ampak se še vedno vračajo. Dovoljenja definitivno nimajo, lahko pa mi lastnik napiše vse zgoraj navedeno. Kako je potem s pritožbo? Plačam polovično kazen in se nato pritožim (v 8. dneh)? Je takim pritožbam ugodeno?

Hvala za odgovor,
Matej
Popolnoma napačen postopek. Če se pritožiš, potem ti polovička ne velja.
Nisem pa prepričan, če je takšna meritev iz privat zemljišča res neveljavna, tako kot trdi nekdo zgoraj.

Lahko se pa upravičeno pritožiš nad postopkom policaja, ki je meril tam kjer nebi smel, kot prvo neglede na izid to najbrž ne bo vplivalo na tvojo kazen, kot drugo bo pa policaj prej pohvaljen, kot pa kaznovan, saj se je trudil obogatit proračun, pa čeprav z nedovoljenimi sredstvi.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Nisem nikoli trdil, da ne merijo v conah 30, ampak prav nasprotno. Te cone pa niso samo v bližini šol, ampak se zadnje čase širijo kot gobe po dežju.
Le kaj se dogaja z našimi cestami, ali so vsako leto vse manj varne, tako da je treba stalno omejitve zaostrovat?
Učijo se Avstrijcev, ti so poconali praktično vsa svoja naselja razen glavnih cest skozi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Nisem nikoli trdil, da ne merijo v conah 30, ampak prav nasprotno. Te cone pa niso samo v bližini šol, ampak se zadnje čase širijo kot gobe po dežju.
Le kaj se dogaja z našimi cestami, ali so vsako leto vse manj varne, tako da je treba stalno omejitve zaostrovat?
Učijo se Avstrijcev, ti so poconali praktično vsa svoja naselja razen glavnih cest skozi.
Za stranske ulice nebi vedel, ampak glavne so pa dostikrat skoz vas 60 ali 70 (pri nas res redko) , tabla je res tam ko se začne naselje in ne tako kot pri nas, ko tabla sameva sredi polja. pa policajev tud ni v grmovjih. Pa še kazni so nižje.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
V Brezovci mal pred bencinsko, smer LJ. Sumljiv rdeč clio. Če bi mel čas, bi se za 100 prepričal, ker je bila situacija čudna. Previdno
smile-1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.943
6.019
113
Citat:
Lastnik jih je že opozarjal, da nimajo kaj delat na njegovem zemljišču, ampak se še vedno vračajo.
Tole mi ni jasno, lastnik jim jasno pove da jih noče videti na svojem dvorišču, oni pa še kar tam merijo ? WTF ??
Kakor vem se 1 meter od ceste v obe smeri smatra kot državno ozemlje, torej lahko na tem območju strašijo s ročnimi laserji.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Placilo polovicke in pritozba je najvecja neumnost, ki jo lahko naredis.

Glede kaznovanja na "privat zemljiscu" pa je tako, da ce so te slikali iz privat zemljisca ob prekrskui na javni cesti je pa zrelo vprasljivo ali bos s pritozbo uspel. Se na prekrskovni "stopnji" izgovarjati na protipravno pridobljene dokaze je bolj tako. Pa se to - jaz nisem nikjer v zakonu ali pravilniku nasel zapisano, da taksna meritev ni veljavna.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Včeraj srečal vse to prelepe manekenke, katere skrbijo za mojo varnost, v vsega dveh treh urah. Tista iz Vrhnike, upam, da je bila skrita kamera
bonk.gif
Je bilo včeraj sploh kaj nesreč? Jaz rečem, da ni bilo, ma prov nič, ker toliko policije pa še ne v mojem stažu vrtenja volana.

Sicer pa ja. Polno šol, vrtcev, zahrbtnih predelov, porodnišnic, nobenega pločnika, kateri bi vsaj malo skrbel za pešce. Res je. Kot pravijo naši radaristi in na ministrstvu. Tam kjer je nevarno, merijo naši možje.
evil.gif

No, jaz sem ready. CD posnet, sam še kakega prometnika bo treba fasat danes, avto 24kur ali od slo hiše. To pa najbrž ne bo težko, saj je 1.septemeber.
cool-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Najbolj ziher, da se vsak avto nižjega srednjega razreda in manj, ki je ustavljen ob cesti, smatra za radar...jaz to prakticiram že vrsto let
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
V Brezovci mal pred bencinsko, smer LJ. Sumljiv rdeč clio. Če bi mel čas, bi se za 100 prepričal, ker je bila situacija čudna. Previdno
smile-1.gif

Medobčinsko redarstvo. Najdeš ga tudi na Logu, Vrhniki, Horjulu ...
In ja, je radar. Pošljejo hitro, dober teden (izkušnja soseda).

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
To ga imajo vrhniški redarji, ponavadi večkrat stoji malce naprej od IUV ali pa pri mlekarni.

Pa lep posnetek, res, ta mesta so tok kritična in nevarna glede samih nesreč. Res varno se počutim, ko meri v Kalcih pred/po omejitev/i 70 v klanec ali pa kontra, ker proti Hotejam, Postojni bom pa bedake srečeval, ki mislijo, da vozijo na ringlšpilu.
In samo vključevanje na tržaško iz smeri cerkve so mi policaji mnogo olajšali, ker merijo iz avtobusne. Sploh ne rabim gledat ogledala, ker bodo vsi tok počasi vozili in sem bom brez težav vključil vmes.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
@eXHair

tam na koncu pr 1,64 ko dvakrat zapiska , to radar detektor zazna da je meru enga pred tabo al nasploh zazna valovanje? Al si bil ze ti merjen tam (ceprav seful dolgo pol traja da prides od njih(grma)) :D

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Detektor je v tem posnetku piskal samo na mobilne radarje. Mene policaj ni streljal. Da sem pustil še naprej filmček, je zato, da se pokaže vse te vrtce, šole, porodnišnice. Me pa čudi, ali sta sploh kaj merila, ali sta bila samo za krinko za mobilni radar. Sej veš. Sedaj sem mimo policajev in pospešiš. Vidiš itak vse, zahrbtnega dela ni in BUM sledi katastrofa čez en teden.
zmaga.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.343
7.420
113
tam sta cakala tiste ki jih je radar poslikal. Po zvezi jima radarist pove uro prekrska, hitrost in tablico. In ti na kraju izdata PLN. S tem naj bi se bolj vplivali na voznika kot s kaznijo ki pride z zamikom.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Za stranske ulice nebi vedel, ampak glavne so pa dostikrat skoz vas 60 ali 70 (pri nas res redko) , tabla je res tam ko se začne naselje in ne tako kot pri nas, ko tabla sameva sredi polja. pa policajev tud ni v grmovjih. Pa še kazni so nižje.
Dajte se no eni po Avstriji začet vozit tudi izven najpomembnejših Bundesstrassen (kot je Šentilj - Gradec), niso nič boljši od naših, kvečjemu slabši.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
To ga imajo vrhniški redarji, ponavadi večkrat stoji malce naprej od IUV ali pa pri mlekarni.

Nis samo vrhniški, ga kar vse obline uporabljajo tam okoli (tudi Brezovica). Zato se pa reče medobčinsko redarstvo. Sem pa slišal, da misli vsaka občina svojega vzet, ker se toliko splača.