Jeb** mat** tej državi - radar na coni 30

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
meni na 40, pa v 4 prestavi ga moram met. V praksi to pomeni, da je uporaben od 50 naprej, ker 40 v 4. vleče samo po ravnini.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
confused-1.gif

A nima peugeot enako kot citroen teh komand ? Ker jaz imam oboje na moji XP.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ima, samo očitno je bila opcija, da se samo tempomat vgradi - v bistvu imam na koleščku samo zgoraj on, spodaj off in ne tako kot pri opciji z limiterjem, kjer je off na sredini...

ampak roko na srce, limiterja ne pogrešam, v naselju pri 50 pa že uporabljam tempomat

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Meni se že zdaj zdi bolje, ker se je folk hitro upočasnil. Saj še kdaj kdo pripizdi, ampak na splošno so hitrosti v 30 conah precej padle. Vsaj jaz se kot pešec ali kolesar v takem območju počutim bolje.

Folk je upočasnil ja. Kjer je omejitev 50 vozijo 40, kjer je 60 pa 45.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
ima, samo očitno je bila opcija, da se samo tempomat vgradi - v bistvu imam na koleščku samo zgoraj on, spodaj off in ne tako kot pri opciji z limiterjem, kjer je off na sredini...

ampak roko na srce, limiterja ne pogrešam, v naselju pri 50 pa že uporabljam tempomat

Zanimivo...
Limiter zna biti v določenih primerih zelo uporaben. Recimo, da se voziš po nepoznanih cestah, kjer veš samo, da je omejitev in si jo nastaviš, ti pa si pozoren na druge reči... Ena stvar manj za pazit pač. Predvsem v teh 30 conah je uporabno, ko moraš veliko prilagajati hitrost, čez 30km/h si pa v trenutku
redface-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Kako skrbijo za našo varnost. Pohvalno. V prvem posnetku jim svetujem, da merijo kontra. Po klančku navzdol ti lažje uteče hitrost čez omejitev.
wink-1.gif

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Tam v medvodah je to klasična lokacija, ko grem vsak vikend po hribu gor točno 50, mi folk leze v rit, ko rondo odpeljem s 40 ni več nobenga zadi. Je pa tam na sredi prehod za pešce če si opazil in zato je omejitev 50 kar smiselna.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
mahoney, eno vprašanje:
kako je z veljavnostjo radarskih meritev, če je vozilo parkirano v prekršku, kot npr. na zgornjem posnetku, ali pa tisti primer iz Kranja, ko je bil avto parkiran pravokotno na parkirne bokse?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.342
7.416
113
hm, policija in redarstvo lahko zaradi opravljanja sluzbe parkirata tudi tam kjer se sicer ne sme. Poleg tega lahko naprimer policist z odredbo "povozi" prometni znak ali pravilo. Torej policist lahko tebi dovoli voznjo nekje kjer to sicer ni dovoljeno.

Ce potegneva vzporednico bi teoreticno lahko sam parkiral kjer zeli dokler s tem nikogar ne ogroza in dokler je to potrebno npr. Za nadzor prometa.

Po drugi strani, pa v kazenskem pravu vemo, da dokazi pridobljeni na nezakonit nacin ali s kaznivim dejanjem ne morejo biti uporabljeni v kazenskem postopku. Ce upostevamo, da je prekrskovno pravo del kaznovalnega prava in da se tudi ZP-1 v dolocenem delu sklicuje na dolocbe KZ-1 bi se morda lahko vprasali ali je zakonito dokazovanje prekrska z dokazi pridobljenimi s prekrskom. Vendar pa npr. Radarska meritev sama po sebi ni prekrsek. Prekrsek je parkiranje sluzbenega vozila. Torej analogije tu ni. Prav tako se je ustavno sodisce RS v eni izmed svoj presoj opredelilo, da garancij kazenskega prava ne moremo kar prosto rastegovati cez prekrskovne in inspekcijske postopke.

Upam da sem ti odgovoril.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
..... Vendar pa npr. Radarska meritev sama po sebi ni prekrsek. Prekrsek je parkiranje sluzbenega vozila. Torej analogije tu ni.
Mislim da si tule zgrešil.

Ampak saj redar ni bil napačno parkiran, Takšno parkiranje redarju/policaju zakon dovoljuje, drugim pa prepoveduje.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Koliko je omejitev se vidi na posnetku. Torej 50km/h. Skrbijo za našo varnost. A ni lepo? Meni ni tisti dan nobeden sekal, naredil škarjice, prišel po moji strani ..... če verjameš
crazy1.gif

Jado, nobenega ne ogroža, zato je lahko tam.
wink-1.gif
Je Mahonej lepo obrazložil. Če bi se pa ti tam pripeljal 65km/h, bi pa ogrožal sebe, unega v kangooju, pol dolenjske s celotnim šolskim centrom Novo Mesto, ter še nekaj novorojenčkov v šempeterski bolnišnici. Najbrž ne rabim omenjat, da bi bil bedak, kateremu ni pomoči in noriš po naselju. Tako kot gospa v rdečem cliu. Tej ni ušlo 300€. Sicer sej je prav. Je le šla čez omejitev in na svojem pasu ogrožala sebe, mene, unega v kangooju, pa še pol štajerske.

Tako postavljen kangoo nima z varnostjo nobene veze, razen za žajbla. Njemu se očitno prikažejo iz asfalta ven kar naenkrat, otroci majo stave kdo bo zadel avto, ko se bo pripeljal mimo,.... Kot je nekdo napisal. Pri 50 vse rešiš, pri 60 pa povoziš pol sveta.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.942
6.018
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
lol sami so v prekršku.
Ni važno kako mi delamo, važno je kako govorimo da delamo
stupid-1.gif
.

Kaj če bi ravno tam, kjer po kasiranti parkirali, kolesarju na k. stezi počila prva guma in bi priletel ravno v kangooja
evil.gif
?

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Koliko je omejitev se vidi na posnetku. Torej 50km/h. Skrbijo za našo varnost. A ni lepo? Meni ni tisti dan nobeden sekal, naredil škarjice, prišel po moji strani ..... če verjameš
crazy1.gif

Jado, nobenega ne ogroža, zato je lahko tam.
wink-1.gif
Je Mahonej lepo obrazložil. Če bi se pa ti tam pripeljal 65km/h, bi pa ogrožal sebe, unega v kangooju, pol dolenjske s celotnim šolskim centrom Novo Mesto, ter še nekaj novorojenčkov v šempeterski bolnišnici. Najbrž ne rabim omenjat, da bi bil bedak, kateremu ni pomoči in noriš po naselju. Tako kot gospa v rdečem cliu. Tej ni ušlo 300€. Sicer sej je prav. Je le šla čez omejitev in na svojem pasu ogrožala sebe, mene, unega v kangooju, pa še pol štajerske.

Tako postavljen kangoo nima z varnostjo nobene veze, razen za žajbla. Njemu se očitno prikažejo iz asfalta ven kar naenkrat, otroci majo stave kdo bo zadel avto, ko se bo pripeljal mimo,.... Kot je nekdo napisal. Pri 50 vse rešiš, pri 60 pa povoziš pol sveta.

Težko bi se bolj strinjal.
467716-post_slo.gif