Ko malo razmislim...se mi zdi biti taksist idealna krinka za dilanje. Pobereš stranko, med vožnjo transakcija, odložiš. Pokličejo te, da jih prideš iskat, nič sumljivega.
@SJTV1
Se strinjam
@SJTV1
Se strinjam
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ko malo razmislim...se mi zdi biti taksist idealna krinka za dilanje. Pobereš stranko, med vožnjo transakcija, odložiš. Pokličejo te, da jih prideš iskat, nič sumljivega.
@SJTV1
Se strinjam
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ksz
Ceniki in tarife so ze sedaj javno objavljeni. www.mirs.info aja pa v sloveniji je taksi lahko vsako vozilo z najmanj 4 vrati in 5 sedezi.
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
To je pač tako, ker nihče (niti Zoki, očitno) nima jajc da bi:
- predpisal minimalen standard avta (vključno s vzdrževanjem)
- predpisal standardno osnovno barvo
- med pogoje dal znanje slovenščine in vsaj 1 tujega jezika (z uradnim izpitom, seveda)
- nekaznovanost (nihče, ki je bil kaznovan zaradi goljufanja ali nasilnih dejanj pač ne more biti taksis)
- izpit poznavanja mesta
- lahko recimo tudi GPS sledinlnik in evidenca tarif, da se da štih-probe delat (če sta začetna in končna točka 2 kilometre naraze fura pa je dolga 5 ali 10 km, je jasno, za kaj gre)
pa še kaj bi se našlo ...
in vse to za 400€ mesečnega profita...aha
ne mislit da se ne strinjam z tem kar si napisal sam...
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
- med pogoje dal znanje slovenščine in vsaj 1 tujega jezika (z uradnim izpitom, seveda)
- nekaznovanost (nihče, ki je bil kaznovan zaradi goljufanja ali nasilnih dejanj pač ne more biti taksis)
- izpit poznavanja mesta
- lahko recimo tudi GPS sledinlnik in evidenca tarif, da se da štih-probe delat (če sta začetna in končna točka 2 kilometre naraze fura pa je dolga 5 ali 10 km, je jasno, za kaj gre)
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ksz
Ceniki in tarife so ze sedaj javno objavljeni. www.mirs.info aja pa v sloveniji je taksi lahko vsako vozilo z najmanj 4 vrati in 5 sedezi.
Sigurno sem videl BMW serijo 6 s taxi znakom na strehi. Če se je pa od takrat kaj spremenilo pa ne vem.
Realna cifra. Tud po 3k delajo. Kolko je cistega pa je odvisno od tega koliko prometa prijavis, koliko gre za gorivo in koliko ur na dan delajo.Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
- izpit poznavanja mesta
Nazadnje, ko sem se peljal s taxijem se je taksist hvalil, da je za 2 jurja plače kar dober šiht. Saj ne da mu verjamem ampak pove veliko o njegovem odnosu, če drugega ne...
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ksz
Sigurno sem videl BMW serijo 6 s taxi znakom na strehi. Če se je pa od takrat kaj spremenilo pa ne vem.
Ce ima 5 sedezev in 4 vrata pol ni tezav. zapisal bi si tablico in preveril na naslovu ki sem ga objavil. Lahko sam preveris ce ima overjen taksimeter.
aha, ne vem zakaj sem imel v mislih samo x6. No tako vozilo ne more imeti licence kar pomeni da tudi taksimeter ni overjen ce ga ima.Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ksz
Ce ima 5 sedezev in 4 vrata pol ni tezav. zapisal bi si tablico in preveril na naslovu ki sem ga objavil. Lahko sam preveris ce ima overjen taksimeter.
V bistvu mi dol visi, ker to ni moje delo, če je na cesti pa da je nelegalno so ljudje zunaj, ki so plačani, da tudi to preverijo.
Gre se pa za takšno vozilo: