Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Ne vem, kaj imate v LJ s taksiji, v MB v ene 18 letih koriščenja nimam nobene slabe izkušnje s taksisti.
Sej so tudi v MB eni taksisti čudni, uličarji...samo, da mi hoteli napizdit, pa nimam izkušnje.
Saj je že zgoraj napisano - taksiji na klic so čisto ok. Problem so tisti pri železniški in 'črni' taksiji, ki so parkirani ponoči pred znanimi točkami od kjer ljudje potrebujejo prevoz domov. Ampak v glavnem nategnejo turiste ali preveč pijan folk. Če si 'domačin', veš koliko približno stane vožnja in v taksi brez oznak, se pač ne usedeš, preden ne izveš cene.
V MB je vozil (nevem če še vozi) model z staro opl astro na kurilca, vožnja recimo 15km je bla okol sedem-osem evrov.
Pa če se slučajno ni javil, je poklical nazaj
Čista faca, v vratih je imel tamale jegre in vodko, tako da si še za pametno ceno
spil kaj preden si prišel do diskača ipd.
"Zapelji prosim na bencinsko da si vzamem cigarete"
"Ja marlboro lajt pa west plave mam če rabiš"
Brez taksi table, brez taksimetra, plačaš vnaprej in te pelje, deluje samo na podlagi tel. klica. Od ust do ust in
mislim da je ogromno vozil.
So pa taksiji fukjeno predravi, pa čeprav pri nas furajo as low as 0,75€/km.
Matematika je preprosta;
Naročim si pico recimo pri Piceriji Roma do Pobrežja, kar je od oka 7 kilometrov.
Model pripelje pico za 7,5€ (vračunan karton).
Prevozim isto traso s taksijem (najcenejšim); štartnina evro, kilometrina in čas ko stojima na semaforih in nabija meter,
ni šans da me za 7,5e pripelje do točke. (okol 9e bo realno)
Gostinec pa je moral kupit testo, plačat picopeka, pico spečt, plačat voznika, bencin, obraba avta; za manj dnarja.
Me razumete? Fascinantno.