jamranje gostincev

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
jih ne rabiš plačat! ko boš doma pridelal kaj ali ustvaril kaj, boš to prodal nekomu ki to potrebuje. brez računa. brez davkov.

torej?

kje imaš problem?

drugače sem pa over&out

sam pa veš da taka represija vedno vodi samo nekam: sivi trg. in to se je že začelo dogajat. misliš da bo dejansko država kaj dobila od tega?

Nazadnje urejeno:

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Citat:
Uporabnik Ares pravi:

jih ne rabiš plačat! ko boš doma pridelal kaj ali ustvaril kaj, boš to prodal nekomu ki to potrebuje. brez računa. brez davkov.

torej?

kje imaš problem?

Ni ti treba prenehati s kajenjem v lokalih. Ko boš našel lokal, kjer te lastnik ne bo prosil, naj prenehaš s kajenjem, mu boš lahko dal denar, ki ga tako krvavo potrebuje, in poleg kadil. Brez policije, brez inšpekcije.

Kje imaš problem?

Da, represija vodi v sivi trg in država ne bo imela nič od tega. Sem kje napisal nasprotno?

Nazadnje urejeno:

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
pa alkohol enako...popolna prepoved...da ne govorim o hitri prehrani, pizze, ZREZKE in ostalo svinjarijo! to je treba vse prepovedat.
grin1.gif

Ko uživaš alkohol, ko uživaš hitro prehrano, pice, zrezke in ostalo svinjarijo škoduješ le sebi in nikomur drugemu v bližini. A se mogoče zarad tega redi tud tvoj prjatu, ki zraven tebe je solato?

Najlažje in idiotsko je zanikat, da pasivno kajenje ne povzroča raka in da na to tematiko ni narejene nobene študije.
grin1.gif

Dal si primer Avstrije in Nemčije kjer naj bi uvedl kadilske in nekadilske lokale. To je tud ena od rešitev ampak to pol pomen da se ločuje družbo na podlagi kadilstva in nekadilstva. Pol je najbol, da še uvedejo posebej gostilne za pivce alkoholnih pijač in pivce brezalkoholnih pijač itd.

Dejstvo je, da smo družba, ki more iskat neke kompromise, da se ne ločujemo in razlikujemo pri vsaki stvari še bolj kot se. In če je zato tok težko mal potrpet, da se lahko družimo pol pa res nevem kam to pele. Jaz sem tud dostkrat potrpel v zakajenem kafiču ali klubu, ker mi je blo fajn, da smo bli skup s prjatli. Pa čeprav sem verjetno zarad tega malo manj zdrav (vem da se boš spotaknu ob to da ni nobene študije bla bla bla...) in so mi cote smrdele, ko da bi u kurilnic delu. Ampak smo potrpel. Ko morjo pa kadilci mal potrpet pa ni govora. Takoj vsi v luft.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
gaston oprosti... ampak vsak gleda za svojo rit... ti tudi... ti kot kadilec gleda na svojo rit tako da bi rad potegnil en cik za sankom... jaz kot nekadilec gledam na to da ne smrdim... torej?

zagotovo (in v to sem 100% preprican) da bi bilo gostov neprimerno vec ce bi bile cene nizje... dokler pa stane eno pivo skorajda 500 sit pa tudi gostov ne bo...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Seveda, cene. Samo lastniki lokalov so itak glupani, pa ne vidijo tega. 3 kavice pa en čaj in si že preko jurja. 2 piva, pa jurja. Eno leto nazaj so bile te stvari v povprečju vsaj četrtino cenejše. Plače pa vemo, koliko so rasle.
cheer.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Citat:
Dejstvo je, da smo družba, ki more iskat neke kompromise, da se ne ločujemo in razlikujemo pri vsaki stvari še bolj kot se. In če je zato tok težko mal potrpet, da se lahko družimo pol pa res nevem kam to pele. Jaz sem tud dostkrat potrpel v zakajenem kafiču ali klubu, ker mi je blo fajn, da smo bli skup s prjatli. Pa čeprav sem verjetno zarad tega malo manj zdrav (vem da se boš spotaknu ob to da ni nobene študije bla bla bla...) in so mi cote smrdele, ko da bi u kurilnic delu. Ampak smo potrpel. Ko morjo pa kadilci mal potrpet pa ni govora. Takoj vsi v luft

Naj te spomnim, da kadilci niti niso nevemkako hudo protestirali, ko so postopoma prepovedovali kajenje v raznih javnih prostorih, ki so večinoma res "javni". Spominjam se, da se je včasih kadilo v avtobusih, vlakih, letalih, v športnih dvoranah, sejnih sobah, kinodvoranah, skratka skoraj povsod. Sedaj mislim, da nobenemu kadilcu niti na misel ne pride, da bi kadil npr. v avtobusu. Zato so bili gostinski lokali, ki so večinoma v zasebni lasti, "zadnje zatočišče", kjer se je lahko kadilo. In sami kadilci niso bili krivi, če se prejšnjega zakona, ki je že zagotavljal čist zrak nekadilcem, ni spoštovalo.
Kot tako pogosto opažam prii naših veleumnih zakonodajalcih, se tudi tukaj vztrajno zamenjujejo vzroki in posledice, oz. se odpravlja simptome namesto vzrokov.

en ex-rauhar

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Dzexon pravi:
Ni ti treba prenehati s kajenjem v lokalih. Ko boš našel lokal, kjer te lastnik ne bo prosil, naj prenehaš s kajenjem, mu boš lahko dal denar, ki ga tako krvavo potrebuje, in poleg kadil. Brez policije, brez inšpekcije.

Kje imaš problem?

Vidiš, problem je v samih nekadilcih (v veliki večini)! Ker takoj ko bo kakšen to naredu, bojo že 3 nekadilci (ki bodo samo mimo lokala šli in opazili da nekdo notri kadi) že vrteli telefone. Sploh ne bo važno, da njih tisti dim sploh ne bo motil, ampak važno je to, da je nekdo nekje prižgal čik in ga je treba zjebat - njega in še gostinca plus kelnarco
crazy1.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Ne vem v katere lokali zahajte, ampak 70% folka je notri. Nisem še nikjer videl, da bi bila večina folka notri.

Kako zdaj? So notri ali niso

Nisem še nikoli videl, da bi bila večina folka zunaj.
bonk.gif

Tko bo bolj prav.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Ko uživaš alkohol, ko uživaš hitro prehrano, pice, zrezke in ostalo svinjarijo škoduješ le sebi in nikomur drugemu v bližini. A se mogoče zarad tega redi tud tvoj prjatu, ki zraven tebe je solato?
Ne, škoduje domačim in državi. Če ga bo zaradi nezdrave prehrane pobralo pri 40ih, bo to za državo velik strošek. Če bo pa užival še alkohol bo pa trpela še vsa družina.
smirk-1.gif

Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Na podlagi česa pa potem to uvajajo po celi EU in ne samo v Sloveniji? Samo zato, da bi zajebaval folk???
grin1.gif

Dal si primer Avstrije in Nemčije kjer naj bi uvedl kadilske in nekadilske lokale. To je tud ena od rešitev ampak to pol pomen da se ločuje družbo na podlagi kadilstva in nekadilstva. Pol je najbol, da še uvedejo posebej gostilne za pivce alkoholnih pijač in pivce brezalkoholnih pijač itd.

Aha! Da ločujejo družbo na kadilce in nekadilce!?!
hysterical-1.gif

Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Dejstvo je, da smo družba, ki more iskat neke kompromise, da se ne ločujemo in razlikujemo pri vsaki stvari še bolj kot se.
Točno to! K O M P R O M I S I! V tem zakonu jih ni. Evo, vidiš...

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Bogi revezi kadilcki.
Jaz osebno, kljub visjim cenam, pogosteje zahajam v lokale, ker ven vec ne pridem kot,da bi bil bozicek, ki se je skoz dimnik spuscal v hiso.
Meni je ta zakon zakon...pa tudi vecini mojih kolegov.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik Ares pravi:

Točno to! K O M P R O M I S I! V tem zakonu jih ni. Evo, vidiš...

kompromisi so bili v prejšnjem zakonu, pa sam veš, kako se je izvajal. in za to so bili krivi čisto vsi (pustimo redke izjeme). inšpektorji, ki niso izvajali nadzora, gostilničarji, ki niso skrbeli za izvajanje zakona, kadilci, ki so itak kadili povsod, kjer se je dalo, ter na koncu še nekadilci, ki so zlobirali popolno prepoved kajenja v lokalih.
jaz bi mirne volje podprl sprejetje prejšnjega zakona, če bi se vsi držali pravil igre, ampak dokler vsak gleda samo na svojo rit, tak zakon ni funkcioniral

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
"kompromisi so bili v prejšnjem zakonu, pa sam veš, kako se je izvajal. "
res je, ni se izvajal! Tudi marsikateri drugi zakon se ne izvaja, pa zato nismo državljani krivi! Krivi so tisti, ki bi morali narediti red na tem področju, pa ga ne. Naj dajo večje pristojnosti policiji, če bogi inšpektorji so toliko zasedeni, da tudi iz pisarne ven ne more it... Zakon ZVCP se krši tudi vsak dan. Pa bi bilo potem vredu, če bi se promet enostavno prepovedal? Bomo vsi dalj časa živel, verjemi mi.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
gostinci jokajo, da jim promet upada, jaz pa vas sprašujem, ali vam je res tako pomemben tisti cigaret? kje je vaša skrb za sočloveka?

Odgovarjam ti zgolj zato, da ne boš mislil, da je tvoj miselni zasuk šel neopažen mimo.

Če boš nekoliko pobrskal nazaj, boš ugotovil, da se nikjer ne sklicujem na gostince - reveže in nikoli nisem pozival k nesprejemu in/ali umiku zakona zaradi njihove dobrobiti.

Za razliko od velike večine vas, ki se neumorno sprenevedate, da podpirate zakon predvsem zaradi ubogih kelnerjev in njim podobnih zlorabljenih pasivnih kadilcev ter skrbi za njihovo zdravje.

V bistvu pa vam gre pa le za lastno rit. In v njenem imenu ste pripravljeni požegnati še tako neumne poteze nesposobnih populističnih politikov. Da o simptomatiki tovrstnih zakonov sploh ne govorim...

Tu je catch, ne pa v tem ali smem prižgati čik, ko grem na kavo ali pir. Slednje je banalna malenkost, ki pa se mi zdi zgolj zanimiva iztočnica za podjebavanje tistih, katerih argumenti ne zdržijo trezne presoje. Z zanimanjem namreč opazujem, kako dolgo se bodo oklepali lastnih laži, da jim gre pri vsem skupaj le za zdravje pasivnih kadilcev, ki jim po prihodu domov smrdi pulover, včasih pa, bogobvarji, celo še jakna.
V to kategorijo lahko mirno uvrstiš prav vse moje poste v tej temi.

Resna debata na to temo pa je že davno mimo...

Ave!
eh gaston, vsaka stvar velja tako zame kot zate. če boš ti še enkrat prebral moj post, boš videl, da nisem nič pisal o kakem tvojem pozivu o umiku zakona v dobrobit gostincev. tako da ne vem, zakaj mi to očitaš.
in če boš pobrskal še malo bolj nazaj, boš tudi videl, da se nikoli nisem obremenjeval z zdravjem kelnerjev in drugih obiskovalcev kafičev, tako da mi spet nekaj brezveze očitaš
priznam, meni gre samo za lastno rit. tebi ne gre? boš trdil, da ti je popolnoma vseeno, ali smeš v kafiču prižgati cigaret? boš trdil, da nasprotuješ temu zakonu izključno zato, ker v množici drugih zakonov, ki tudi nekaj prepovedujejo, ta zakon tako izstopa, da kar krši človekove pravice?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
kaj če bi si za prepucavanje okrog kadilskega zakona in človeških pravic odprli nov topic?
rolleyes-1.gif

nekaj sem se še spomnil: voda z okusom 1 eur
bonk.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
svoj delež krivde nosimo tudi državljani. ne moreš zavestno kršiti zakona, ko pa te udari nazaj, pa jokati, zakaj inšpektorij niso opravljali svojega dela (to ne leti nate osebno).
še enkrat ponavljam: če bi vsi dosledno naredili svoj delež - če bi gostinci ustrezno ločili kadilske in nekadilske prostore, če kadilci ne kadili vsepovsod in če bi inšpektorji dosledno skrbeli za uveljavljanje prejšnjega zakona - novi zakon ne bi bil potreben

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
kaj če bi si za prepucavanje okrog kadilskega zakona in človeških pravic odprli nov topic?
rolleyes-1.gif

nekaj sem se še spomnil: voda z okusom 1 eur
bonk.gif

MIsliš reči voda izpod ljubljanske želežniške postaje (Zala)

bonk.gif