jamranje gostincev

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Če mene vprašaš so si gostinci čisto sami krivi. Če bi imeli urejeno prezračevanje kot se spodobi verjetno ne bi imeli takšnih zakonov. Ker pa je seveda vsem glavna skrb samo to da navijajo cene in se jim je.be, če zakajen kafič pasivno povzroča raka in zaradi vdihavanja cigaretnega dima za rakom na pljučih vsako leto umre in zboli x nekadilcev.

Če bi poskrbel za dobro izsesavanje dima, potem ne bi imel takšnih problemov. Naložba je na začetku malo večja ampak se ti verjetno hitro obrestuje. Že težko jim je bilo fizično ločit prostore za kadilce in nekadilce.

kaj boš pa potem reku za tiste ki SO poskrbeli za ustrezno prezračevanje in so v bistvu stran vrgli denar?
In kaj boš rekel tistemu bolniku ki je zbolel za rakom na pljučih pa v življenju ni bil blizu cigaretnemu dimu, je pa delal na cestninski?
in kdo je tebe nategnil da je rak na pljučih samo in izključno zaradi cigaretnega dima (pri nekadilcu)?
In ta zakon ni za to, da bi "zajebal" gostince. Zajebal so folk, ki pa s prezračevanjem ni imel nikakršne veze!
zdej pa v kot pa mal študirat...
tongue-1.gif

Dnar ni bil glih stran vržen ker so mel dobro ventilacijo in jo imajo še kar. Vsaj ni zatohel zrak.
Kje v mojem posto si prebral, da izključno cigaretni dim povzroča raka na pljučih? A če ga fašejo tisti, ki delajo na bencinski pol ga naj še tud oni od pasivnega kajenja? Bedna logika.
bonk.gif

Ta zakon ni imel namen nobenga zajebat ampak si je država zmanjšala stroške na dolgi rok. Ker imajo veliko več stroškov z zdravljenjem bolezni, ki jih povzroči kajenje in pasivno kajenje, kot imajo dobička od prodanih cigaret. Its all about the money.
wink-1.gif

Drugič pa malo bolj premisli ko boš v kotu študiral.
grin1.gif

Francoz

Pripravnik
Citat:
Uporabnik NobodyImportant pravi:
hej!
Tuki ena kelnarca
smile-1.gif
tukej kjer jaz delam lahko rečem da se niso cene spremenile niti za cent. Kavo mamo po 0.60 centov,Kapučino po 0.80 centov, pivo je pa od 1.40-1.60€ pa še vseeno ni skor nobenga dela.

Je to v Prekmurju, ali na Koroškem? Napiši vsaj približno...
V Ljubljani so bile take cene pred osamosvojitvijo...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Gostinci bi vendar morali imeti, tako na oko, vsaj 50% porast prometa. Slika pa je ravno obratna.
V nekaterih lokalih se je slika ta teden (s prihodom študentov) spremenila in se težko dobi prosto mizo.

TheAnswer

Dvojček št. 1
7. avg 2007
3.732
0
36
40
Citat:
Uporabnik Francoz pravi:
Citat:
Uporabnik NobodyImportant pravi:
hej!
Tuki ena kelnarca
smile-1.gif
tukej kjer jaz delam lahko rečem da se niso cene spremenile niti za cent. Kavo mamo po 0.60 centov,Kapučino po 0.80 centov, pivo je pa od 1.40-1.60€ pa še vseeno ni skor nobenga dela.

Je to v Prekmurju, ali na Koroškem? Napiši vsaj približno...
V Ljubljani so bile take cene pred osamosvojitvijo...

Sej je že napisala. V Žiri bo treba.
grin1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:

Dnar ni bil glih stran vržen ker so mel dobro ventilacijo in jo imajo še kar. Vsaj ni zatohel zrak.

aha, 5 x predimenzionirano prezračevanje je ravno prav sedaj? ne vem, no. zakaj pa tega ni v novem zakonu?

obrazloži prosim.

bila je cestninska in ne bencinska in ja, se razlikuje. pa vendar - nakazati sem hotel koliko je še ostalih delovnih mest ki imajo prav tako za zdravje dosti bolj škodljive posledice kakor pa en cigaretni dim! Ne, sam za boge kelnarje je treba pa nacistični zakon uvest. Da ja revček ne bo raka fasal. To, če pa bo nonstop smrkal bo pa vredu?

Citat:
Uporabnik kavboj pravi:

Ta zakon ni imel namen nobenga zajebat ampak si je država zmanjšala stroške na dolgi rok. Ker imajo veliko več stroškov z zdravljenjem bolezni, ki jih povzroči kajenje in pasivno kajenje, kot imajo dobička od prodanih cigaret. Its all about the money.

hysterical-1.gif
Kje ti spiš da te ne ukradejo...

Če bi si država RES hotela zmanjšat stroške na dolgi rok, bučman, potem bi naredila to, kar bojo naredili v avstriji.

Tko bojo pa pušnili izpad davka od plač, izpad davka od dobička, povečala se bo brezposelnost in s tem tudi stroški glede tega (nadomestila,...).

Na dolgi rok bodo bolj pušnili keša kakor pa za ene par ki jih dejansko zboli zaradi raka na pljučih. Aja, a imaš mogoče številko koliko nekadilcev RES zboli zaradi pasivnega kajenja...? Ker nikjer je ne dobim...

Nazadnje urejeno:

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Citat:
Uporabnik mimmy pravi:
Ha ha, a potem je to tako, da če te je motila zakajenost prostora, si hitro še sam prižgal enega in smradu sploh opazil nisi več, sedaj pa se še ti hitro zašvicaš?

V italijanski Gorici (kjer tudi velja protikadilski zakon) imajo en tak kul lokalček, ki zgleda na prvi pogled prav običajen. Zadaj je še en prostor, kamor vodijo drsna vrata, notri pa udobni foteljčki (proti klasičnim aluminijastim v prednjem prostoru), pozimi zakurijo kamin, velika plazma, strežejo dobre koktajle, prezračevanje pa tako urejeno, da je zakajenost res minimalna. Ni potrebno dodajati, da je vedno polno...

In kateri bar je to če smem vprašat

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
...

Zato sprašujem vse nekadilce in zagovornike novega zakona:

Kje ste? Zakaj niso lokali polni?
Kje ste, prej zatirani in usmrajeni, danes pa dišeči znanilci zdrave prihodnosti?
V lokalih vas namreč ni kaj dosti videti...
confused-1.gif

So razlog cene? Ste brez denarja?

Če je tako, potem vam je v bistvu vseeno, ali se v lokalih kadi ali ne.
Saj, kot je videti, itak ne hodite tja.

Ponuja se vam nova priložnost, da še enkrat pokažete vso svojo neizmerno skrb za sočloveka
crazy1.gif
. ...
kje smo, mi nekadilci? tu smo, še vedno obiskujemo lokale, zdaj še raje. mi se ne držimo užaljeno postrani in ne bojkotiramo lokalov.
zato sprašujem nazaj: kje ste vsi kadilci in nasprotniki novega zakona, nekoč smrdljivi in smrdeči, danes pa zatirani? gostinci jokajo, da jim promet upada, jaz pa vas sprašujem, ali vam je res tako pomemben tisti cigaret? kje je vaša skrb za sočloveka?

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik Ares pravi:...

bila je cestninska in ne bencinska in ja, se razlikuje. pa vendar - nakazati sem hotel koliko je še ostalih delovnih mest ki imajo prav tako za zdravje dosti bolj škodljive posledice kakor pa en cigaretni dim! Ne, sam za boge kelnarje je treba pa nacistični zakon uvest. ...

imaš prav. jutri bova skupaj začela lobirati za zakon, s katerim bi prepovedali izpušne pline iz avtomobilov. ali imaš ti morda v mislih kak boljši ukrep, s katerim bi zmanjšali število rakavih obolenj med pobiralci cestnine?

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
imaš prav. jutri bova skupaj začela lobirati za zakon, s katerim bi prepovedali izpušne pline iz avtomobilov. ali imaš ti morda v mislih kak boljši ukrep, s katerim bi zmanjšali število rakavih obolenj med pobiralci cestnine?

jebeš sam za pobiralce cestnine...jest sem za popolno prepoved uporabe motorjev z notranjim izgorevanjem....
pa alkohol enako...popolna prepoved...da ne govorim o hitri prehrani, pizze, ZREZKE in ostalo svinjarijo! to je treba vse prepovedat.
grin1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
...pa treba je uvest še davk na debile... aja, to nau šlo. Bi parlamentarci sami sebi stopili na rep....

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik franci pravi:
...pa treba je uvest še davk na debile... aja, to nau šlo. Bi parlamentarci sami sebi stopili na rep....

ja, se strinjam....lahko pa bi uvedli davek na prevelik holesterol, prevelik pritisk, prenizek pritisk, preveliko težo ali višino, prenizko težo, na porjavelost kože oz. opekline glede sončenja....
ni da ni....

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Citat:
Uporabnik Gaston pravi:

Gostinci bi vendar morali imeti, tako na oko, vsaj 50% porast prometa. Slika pa je ravno obratna.

V nekaterih lokalih se je slika ta teden (s prihodom študentov) spremenila in se težko dobi prosto mizo.

Se strinjam... Corner naprimer je še vedno glih tolk poun kot je bil, KMŠ tudi... v Kavalu folk glih tako igra biljard kot so ga pred enim letom. Očitno mlajšo populacijo zakon ne moti tako zelo...

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
...
jebeš sam za pobiralce cestnine...jest sem za popolno prepoved uporabe motorjev z notranjim izgorevanjem....
pa alkohol enako...popolna prepoved...da ne govorim o hitri prehrani, pizze, ZREZKE in ostalo svinjarijo! to je treba vse prepovedat.
grin1.gif
ne klič hudiča, koliko jokanja bo šele potem

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:

grin1.gif

Take misli berem že dalj časa in me zanima, od kje vam ideja, da se ljudje delimo na tiste, ki kadijo in na tiste, ki pijejo/mo (ker pač ne kadimo)
confused-1.gif

Zakon je meni všeč in ga podpiram.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
sej jest ne kadim. ne bom pa podpiral nacističnega zakona iz leta 1938. hvala lepa za tako svobodo odločanja.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
835
15
18
Nacističnega? Ne vem, meni se pa ne zdi tako hudo. Na zdravje prej niti pomislil nisem, ko sem zahajal v lokale, bolj me je motil smrad. Zdaj je pač sprejet protikadilski zakon, jaz pa zadovoljen. Hebi ga, prej so kadilci mislili samo nase, sedaj pa samo nase mislimo nekadilci.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
svobodo odločanja? kje si pa to pobral?
sicer pa me zanima, kakšno je tvoje mnenje npr. o še bolj nacističnem zakonu, ki prepoveduje prodajo pirotehničnih izdelkov med 3. januarjem ter 25. decembrom? boš zaradi trgovcev s pirotehnihniko protestiral tudi proti temu zakonu?

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
da, svobodo odločanja - privatnik nima prava na odločanje. prej so imel. sedaj ne več...ti je kaj bolj jasno o kateri svobodi govorim?

zaradi mene bodi napihjen kot puran ko ti je ratal zjebat manjšino. kadilci niso nič krivi da gostinci niso spoštoval prejšnjega zakona. zakaj ga niso spoštoval tudi niso krivi kadilci ampak je*eni inšpektorji. in na koncu je tako da so najebal kadilci ko ste jim omejili pravice.

To je nacistični zakon - sprejeli so ga že davno v nacistični nemčiji. lahko si ga greš pogledat.

Tolk imate polne gobce liberalizma in strpnosti - vidim, ja. Ko je treba malo možganov vklopit (tako kot so jih npr v Avstriji) to pa ne gre. Po liniji najmanjšega odpora: ZVCP - nov predlog: 2x višje kazni, protikadilski zakon - prepoved kajenja.

crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
kje je moja svoboda odločanja, če želim peljati 100 na uro skozi mesto?
kje je moja svoboda odločanja, če želim celo noč nabijati muziko na glas?
kje je moja svoboda odločanja, če želim prečkati državno mejo brez osebnega dokumenta?
kje je moja svoboda odločanja, če želim kupiti kilo heroina?
..