jamranje gostincev

2x je ne morem dobit
aplauz.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Problem je, da ljudje ki povečini zahajajo v gostilni izhajajo iz nižjega razreda. Tale razred ponavadi spije dnevno kak pir, par kavic in pokadi nekaj čikov. Sedaj jo jim odvzeli eno izmed teh stvari in se več ne morejo družiti v gostilnah.

Zakaj bi sploh normalen človek čepel v gostilni? Saj ni nič za doživet.

hysterical-1.gif

Valda... da nisi ti eden tistih, ki čakajo avtobus eno uro pa pol zunaj ali pa tist, ki čaka predavanje na faksu 2 ure v avli
smirk-1.gif
...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.912
113
Zgleda da bo tistih malih kafičev vedno manj. Prisiljeni bodo zapirati.

Sedaj se pa vprašam kako bo z mafijo, ki vemo da je na tem področju ponekod precej dobro razvita. S tem mislim tiste inkasante varščine, če se drugače izrazim. Kje bodo pa sedaj oni primaknili svoj piskerček? Verjetno se bodo preusmerili drugam, kam pa je vprašanje.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
"Gremo na kavo?" je med vrsticami "Gremo na cigaret?" Kadilci ste hodili v lokale, da ste v miru skadili par cigaretov in se nekaj spili zraven. Meni na kraj pameti ne pride, da bi sel vsak dan na pijaco v lokal. Enostavno imam dosti drugega dela in nimam casa. Se dobis kdaj med tednom na pijacki s kolegi, ne pa vsak dan. Hodim pa sedaj vec na pijaco, kot sem prej. Enostavno sem po 1h smrdel po cikih, kot da bi stopil v dim.

Ne vem v katere lokali zahajte, ampak 70% folka je notri. Nisem še nikjer videl, da bi bila večina folka notri. Vaški kafiči se tukaj ne štejejo.

To misliš v MercatorBar-u s tremi obiskovalci.

Ne nakladaj. Večina ljudi je zunaj, še tisti ki ne kadijo, ker ponavadi je mešana družba. Notri je pa prazno, oz. se vsake toliko najde kakšen greepeace-ovec, ki se gre naslajat nad zakonom pridobljenim njemu v prid. Tisto vodo z limono si pa že privošči...pah

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Če mene vprašaš so si gostinci čisto sami krivi. Če bi imeli urejeno prezračevanje kot se spodobi verjetno ne bi imeli takšnih zakonov. Ker pa je seveda vsem glavna skrb samo to da navijajo cene in se jim je.be, če zakajen kafič pasivno povzroča raka in zaradi vdihavanja cigaretnega dima za rakom na pljučih vsako leto umre in zboli x nekadilcev.

Če bi poskrbel za dobro izsesavanje dima, potem ne bi imel takšnih problemov. Naložba je na začetku malo večja ampak se ti verjetno hitro obrestuje. Že težko jim je bilo fizično ločit prostore za kadilce in nekadilce.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Če mene vprašaš so si gostinci čisto sami krivi. Če bi imeli urejeno prezračevanje kot se spodobi verjetno ne bi imeli takšnih zakonov. Ker pa je seveda vsem glavna skrb samo to da navijajo cene in se jim je.be, če zakajen kafič pasivno povzroča raka in zaradi vdihavanja cigaretnega dima za rakom na pljučih vsako leto umre in zboli x nekadilcev.

Če bi poskrbel za dobro izsesavanje dima, potem ne bi imel takšnih problemov. Naložba je na začetku malo večja ampak se ti verjetno hitro obrestuje. Že težko jim je bilo fizično ločit prostore za kadilce in nekadilce.

kaj boš pa potem reku za tiste ki SO poskrbeli za ustrezno prezračevanje in so v bistvu stran vrgli denar?
In kaj boš rekel tistemu bolniku ki je zbolel za rakom na pljučih pa v življenju ni bil blizu cigaretnemu dimu, je pa delal na cestninski?
in kdo je tebe nategnil da je rak na pljučih samo in izključno zaradi cigaretnega dima (pri nekadilcu)?
In ta zakon ni za to, da bi "zajebal" gostince. Zajebal so folk, ki pa s prezračevanjem ni imel nikakršne veze!
zdej pa v kot pa mal študirat...
tongue-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
jst sm nehal kadit in mi je prov kul zdej k ni več zakajeno. če mi pa po drugem pivu paše cigaret pa stopim ven. sm bil zadnjič v šterki (k4) pa je blo prov fajn k ni več tok zatohlo. je pa res da je cigaretni in drugi dim nadometil vonj po švicu. ampak po parih pijačah ta vonj čudežno izgine.

lp

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Ha ha, a potem je to tako, da če te je motila zakajenost prostora, si hitro še sam prižgal enega in smradu sploh opazil nisi več, sedaj pa se še ti hitro zašvicaš?

V italijanski Gorici (kjer tudi velja protikadilski zakon) imajo en tak kul lokalček, ki zgleda na prvi pogled prav običajen. Zadaj je še en prostor, kamor vodijo drsna vrata, notri pa udobni foteljčki (proti klasičnim aluminijastim v prednjem prostoru), pozimi zakurijo kamin, velika plazma, strežejo dobre koktajle, prezračevanje pa tako urejeno, da je zakajenost res minimalna. Ni potrebno dodajati, da je vedno polno...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
jst sm nehal kadit in mi je prov kul zdej k ni več zakajeno. če mi pa po drugem pivu paše cigaret pa stopim ven. sm bil zadnjič v šterki (k4) pa je blo prov fajn k ni več tok zatohlo. je pa res da je cigaretni in drugi dim nadometil vonj po švicu. ampak po parih pijačah ta vonj čudežno izgine.

lp

sej ko si prbit k afna tud cigareta več ne detektiraš, pa imaš enega prižganega v pepelniku, drugega v eni roki, s tadrugo pa iščeš kam si dal škatlico cigaret ki je direkt na mizi pred tabo
grin1.gif

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
No evo, jaz in moj partner ("tečna" nekadilca) hodiva v lokal na pijačo ali dve 3x tedensko, tako kot pred uvedbo zakona in včasih ostaneva še malo dlje. (V času aktvinega kadilstva sem včasih v priljubljen lokal prišla in odšla v roku 30ih sekund, ker se ni videlo niti do sosednje mize.)
Res je, bi bilo lepo, da bi se upošteval že prejšnji zakon o ločevanju prostorov za kadilce in nekadilce + dobro prezračevanje, vendar je veliko slovencev po duši pristnih balkancev (neprilagojenih budal z deficitom kulture), ki kadijo tudi tam kjer jim ni potrebno oz. naj bi bilo prepovedano. In kadijo tudi sedaj, dokler natakarica ne začne noreti. Če pa ni kulture, pač nič ne pomaga.
bonk.gif

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Če mene vprašaš so si gostinci čisto sami krivi. Če bi imeli urejeno prezračevanje kot se spodobi verjetno ne bi imeli takšnih zakonov.
...

Drži le v primeru, da bi se vsi potrudili in imeli urejeno prezračevanje.

Dejansko pa se danes vsak gostinec, ki je za slednje poskrbel, upravičeno počuti nategnjenega in opeharjenega. Račun za pravzaprav stran vržen denar, ki ga je vložil v prezračevanje, pa lahko izstavi vladi.

Ex-Bručan in Janša si ga bosta bratsko razdelila ter si vsak s svojo polovico temeljito obrisala rit.

Ave!